Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'i Bitiren Balık

odiflame

Öne çıkan mesajlar

Biz bi gun arkadaslarla beyin firtinasi/geyik firtinasi yapmistik. Iste gunes aslinda gercek tanri, yalniz Dunya'da gunese inanmamizi istemeyen gucler var bizi kontrol altinda tutmak istiyorlar kendi dinleriyle. Aslinda NASA'da bu surecin bir parcasi, Dunya'da halen okuzun boynuzlari ustunde, bize bilgisayar animasyonlu yuvarlak Dunya resimleri yolluyorlar, aslinda Dunya herseyin merkezi vs.. Elde guncel olan tum bulgulari konjonkturel olarak degerlendirip komplo teorisi yaratmistik, sonunda oyle bi noktaya gelmistik ki, rededebilecek teori kalmamisti, herseyi yamayabiliyordun yani bi sekilde. Guncel Tanri'larin durumuna ulasti yani.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Biz bi gun arkadaslarla beyin firtinasi/geyik firtinasi yapmistik. Iste gunes aslinda gercek tanri, yalniz Dunya'da gunese inanmamizi istemeyen gucler var bizi kontrol altinda tutmak istiyorlar kendi dinleriyle. Aslinda NASA'da bu surecin bir parcasi, Dunya'da halen okuzun boynuzlari ustunde, bize bilgisayar animasyonlu yuvarlak Dunya resimleri yolluyorlar, aslinda Dunya herseyin merkezi vs.. Elde guncel olan tum bulgulari konjonkturel olarak degerlendirip komplo teorisi yaratmistik, sonunda oyle bi noktaya gelmistik ki, rededebilecek teori kalmamisti, herseyi yamayabiliyordun yani bi sekilde. Guncel Tanri'larin durumuna ulasti yani.

bunun benzerine inanan insanlar var aha burada: http://theflatearthsociety.org/
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

olm kermit, allah olsa dunya yuvarlak olmazdi.

Flassh said:

allahta yuvarlaktır belki?

Ya arkadaşım, artık biraz b.kunu çıkartmadınız mı olayınızın ? dincilikle dindarlıkla alakam yok ama hiçbirşeye saygınız da yok mu ? Nesil olarak ortak sorununuz bu kendiniz bişeye inanıyor yada inanmıyorsunuz, sonra inanan yada inanmayanlara saygı duymuyorsunuz!

Lütfen artık şu marjinalim ateistim bilmemneyim diye kendinizi gösterecem çabasına böyle girmeyin..

Sizin olmasa bile diğer insanların inançlarına değerlerine saygı duyun!!
Sosyal ağlarda paylaş

Alakası yok dediğinizin, aynı tepkiyi ateistler köpektir diyene de veririm.. Bu benim müslüman olduğum için(ne kadar müslümanlık yapıyorum o tartışılır) verdiğim kişisel bi tepki değil..

"Ben allaha inanmıyorum" demek senin kişisel durumun, "allah yuvarlaktır" demek senin başkasının inandığı saygı duyduğu bir kavrama hakaret etmek. Atatürk'e birisi yuvarlaktır dese ona da verilmesi gereken bi tepki bu.

Siz iyice uçtunuz cidden.. Tamam özgürlükler haklar falan filan ama bu hiçbir kavramda yer bulmuyor.

biraz daha saygı..
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:
Lütfen artık şu marjinalim ateistim bilmemneyim diye kendinizi gösterecem çabasına böyle girmeyin..

Ya bu çok ilginç bir olay. Eskiden marjinalim ateistim diyenler kendilerini bir halt sanıyorlardı. Sonra da aha bu cümle tarzı konuşanlar kendilerini bir halt sanmaya başladılar. Hepimiz kendimizi bir halt sandığını kabul edip konuşalım bence.

+allah yok
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

Alakası yok dediğinizin, aynı tepkiyi ateistler köpektir diyene de veririm.. Bu benim müslüman olduğum için(ne kadar müslümanlık yapıyorum o tartışılır) verdiğim kişisel bi tepki değil..

"Ben allaha inanmıyorum" demek senin kişisel durumun, "allah yuvarlaktır" demek senin başkasının inandığı saygı duyduğu bir kavrama hakaret etmek. Atatürk'e birisi yuvarlaktır dese ona da verilmesi gereken bi tepki bu.

Siz iyice uçtunuz cidden.. Tamam özgürlükler haklar falan filan ama bu hiçbir kavramda yer bulmuyor.

biraz daha saygı..

allah yuvarlaktir demek dindar insana hakaret etmek degildir. dindar olmayan insan dogal olarak din elestirebilir.

nasil ki 2000 senedir htat dahada uzun suredir semavi dinlerin ilahlarinin yolladigi kitaplarda zina gunahtir yeri cennettir. cki icenin girtlagindan erimis bronz akiticam gibi seyler yaziyosa yane inanmayan tehdit ediliyoda ayni sekilde dinde elestirilebilir.

inanan insanin rahatsiz olucagi bi konu olmamali.
Sosyal ağlarda paylaş

Psikolojide soyle bir sey vardir, yanlissam yetkin biri duzeltsin.

Ornegin sen birisi birseyle hava atiyor zannediyorsan, o seyi sen farkli anlamlandirdigin icin oyledir. Evrensel kurallar yok bu konuda yani. Yani ornegin ben Tanri'ya inanmiyorum diyen birisi kendini marjinal gosterip farkli kilmaya calisiyor diye dusunuyorsan, o zaten senin gozunde oyle oldugu icin oyle dusunursun. Yani senin gozunde marjinaldir, farkli insandir. Bunu soyleyen adam icin oyle olmayabilir, cok dogal bir sey olabilir. Ornegin biri ferrarisi ile bir yere geldiginde, ulan ferrarisi ile hava atiyor diyorsan, senin icin ferrari hava atma aracidir, sende ferrari kullandiginda hava atmak icin kullaniyor olursun demektir. Ama adam belki babadan aristokrat, 7 nesildir burjuva, Ferrari onun icin luks araba olma disinda hic bir anlam ifade etmeyebilir, onun icin hava atmak farkli anlamlar tasir, belki sirketimi %200 buyuttum diyen birisi onun icin hava atiyor olur, ferrari ye binen degil.

Yani siz kendi yorumladiginiz seyin karsi tarafta ayni anlamlar tasidigini dusunmeyin. O zaman aslinda kendinizi ortaya cikariyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...