Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavşan,hamster,sincap ve kobay

lizardking

Öne çıkan mesajlar

2. dönem kesinlikle eve çıkıyorum ve bu hayvanlardan birini beslemeye niyetliyim.

daha önce hamster beslemiştim ailemden ayrı yaşıyordum ve ardından istanbuldaki evime götürdüğümde annem gece balkona koymuş kokmasın diye hayvan da öldü tabi yani başarısız oldum..

kemirgenlerle ilgili tecrübem bundan ibaret.

ancak kuzenim evinde tavşan bakmakta ve balkonda yaşatmaktalar.
evde hiç bir sıkıntıları da yok pırıl pırıl hayvan .

tavşanla ilgili bişey daha var. fransadayım şu an burda bi arkadaşım evinde tamamen siyah süper bi tavşan besliyor.
ama hayvanı hiç kucağına alıp sevmemiş olacaklarki hayvan kolay kolay ele gelmiyor kaçıyor sürekli. arkadaşımın dediğine göre arkadaşım hayvananın sahibi değilmiş,hayvan yalnızca ev arkadaşıymış.. öylede davranıyorlar hayvana evde dilediği gibi takılıyor. bi sorun çıktığınıda görmedim etrafa
şöyle bir sorum olacak tavşanlar tuvalet eğitimi alabilir mi?

birde sincaplar var onlar evcilleşmiyorlar kesinlikle diye biliyorum izlediğim vidyolardan ve araştırmalarından anladığım kedi gibiler tıpkı kediler gibi takılıyolar ..
evcilleşmemelerinden kasıt bu sanırım .. üztelik bulmasıda zor bu hayvanı.

birde kobaylar var ama bu hayvanlarda tek olarak sıkılıyorlarmış .
bu 4 hayvan arasında en zekisi bunlar sanırım ismiyle çağırınca falan geliyorlarmış,sahiplerinide tanıyorlarmış.

bu kemirgenlerden birini almayı düşünüyorum ama hangisi karar veremedim.
yanlız yaşadığım için bakım rahatlığı,ve hijyen ana sorunlarım.
sizce?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi tavşan ve hamster besledim ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

tavşan evde beslenmez.bahçeli evin olması lazım.bizim evimiz eskiden bahçeliydi,küçükken beslerdim.aşırı koku yapıyor.zor bir hayvan.ama çok tatlı seversin mıncıklarsın falan aşık olursun.

şuan ise hamster besliyorum.
hijyen konusunda hiçbir sıkıntısı olmuyor.haftada 1 kafesi temizleyip,talaşını değiştiriyorum.yemini,suyunu ver yeter.
ama eline falan alamıyorsun pek,çok hareketliler gerçi bu hayvanına göre değişir.
hımbıl şişko birşey alırsan 98 saatte hareket eder sen de çılgınca seversin =)

ama bilmiyorum mesela hamsterları izlemek çok mutlu ediyor beni,bazen geçip baya dakikalarca izliyorum.
birbirleriyle oynuyolar,çemberde çılgınca koşuyolar falan baya tatlı hayvanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...