lizardking Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 skype'den internet bağlantısız telefon hattı üzerinden konuşmak. evet bunu ancak böyle uzun bir başlık açıklayabilirdi=) sorum şu.. ben fransadayım kız arkadaşım Türkiye'de kız arkadaşım internet faturasını ödememiş ve bağlantısını kesmişler yani bilgisayarından internet sitelerine girememekte ve bir bilgi akışı sağlayamamakta ancak halen skpeden görüntülü görüşme yapabilmekte ve veri alıp gönderebilmekteyim. bu nasıl mümkün olur? kime faturalanır? beleş midir? cevapları sabırsızlıkla bekliyorum, yazılım cahili bir kişi olarak fatura fazla gelecek diye bilgisayara yaklaşmaya korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Kız arkadsın veya senin skype konturun varsa yani para ile kontur aldıysan ondan telefon hattı uzerinden konusuyor olmanız lazım. Ama neti tamamen kapalı ve kız dialup falan kullanmıyorsa durum ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 auhauhau olay sey abi ttnet interneti kesmiyo sadece forwardliyo yane sey demek o internet explorer acinca kredi kariyla fatura odeme sitesine cikiyosun bu tur olaylarda bazi portlari unutuyolar forwardlamayi internete girilebiliyo ordan seygibi hane havalimanlarinda tt winet war ya gidip kart alip internet xplorerdan bi sifre yaziosun ole Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 dediğin doğru da bonepart, eğer port unutma gibi bi muhabbet varsa bu kuruluş tam yeto ulan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 e o zaman parayı ödemeden o açık olan port'tan internete girmek mümkün değilmidir o portu http için falan atayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 bana da çok ilginç geldi bu yüzden sebebini çok merak ediyorum sabahtan beri skype yi araştırıyorum benim anladığım yanlızca internet bağlantısı üzerinden çalışan bi program bağlantı ttnet adsl bağlantısı 3 aylık fatura ödenmediği için kapanmış. ancak kız arkadaşımın laptopu modeme kabloyle direk bağlı(bunla bir ilgisi olabilir mi?) skype kontörüm var ancak kötörüm eksilmiyor. neti ise tamamen kapalı veri gönderim alamıyor normalde.(ama evet sanırım yanlızca tt net in sayfasına yönlendiriliyorsunuz ilginç olan msn gibi muadil bi program çalışmıyor) konuşurken sık sık kesilmeler oluyor normalden fazla kesik internet aboneliğiyle konuşabilmem çok ilginç. esas sorum bunun nereye faturalanmış olacağı? çünkü görüntülü konuşmanın yanında dosyada alıp gönderebiliyorum ama karşı taraf başka bi şekilde web sitelerine ve internet erişimine ulaşamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 lizard anatamadik galibada bisi faturalandirilmican abicim norml internetten onusuyosunuz hic bi farki yok skype portunu kapamayi unutmuslar bu arada hayir butun interneti o porttan cekebilicegini sanmiyorum yane dedicated bi serverin olsa buun istediklerini oraya yonlendirse felan belki olur aslndada bilgisayar muhendisi olan biri gelsin anatsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 bi de bulunduğum yerde de yurdun internet ağından bağlanıyorum dediğiniz gibi kredikartıyla ödeme yapmazsam kesiyolar interneti internet aboneliğimi wifirst ten satın alıyorum bağlantımı kestiğimde skype mden arama yapamıyorum ama online olanları bi kaç saniyeliğine görebiliyorum tamam cevabımı aldım .. =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 abi açık port varsa kullanılır illa ki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 proxy server ayarlanırsa o port için o port üzerinden internete web sitelerine filan girebilir, proxy destekli internetten çalışan programları çalıştırabilir msn de dahil :) kız arkadaşına söylesene skype ayarlarına girip oradan muhtemelen bağlantı menüsüne girsin, portunu öğrensin sen de bize söyle, hangi port o bilelim :P çünkü skype her yüklemede rastgele bir port kullanıyor diye hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 modem nedir onu merak ettim. hani bazi modemlerin voip telefonlar icin cikisi oldugu gibi ethernet yoluyla voip servisleri kullandirabilen gateway lerde var. abonelik kapanmasina ragmen hattin iptali biraz zaman aliyor, belki onla alakali bi hadisedir. falanca port acik kalmis tarzinda bisey olacagini zannetmiyorum cunku ppoe sorgusunu gecmeden diger datalarin hepsi drop edilir gibi geliyor. wan konusunda tecrubeli bi arkadasdan cevabi bende merak ettim acikcasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 airties rt 103 ADSL2+ Combo Modem olabilir mi acaba? teknik özellikleri de burda. http://www.adslteknikservis.com/default.asp?sayfa=airties_rt_103_kablolu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 abimin açıklaması voip lerin hepsi aynı port üzerinden bağlanıyor olabilirler bildiniz gibi wiro da benzer bi program wiro hizmetini kullanıcılara sunabilmek için bu portu açık bırakmak zorunda kalmış olabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Modem ile alakalı bir durum değil. Cep telefonlarında ödemeyi geciktirdiğiniz zaman yapılan geçici tek taraflı kesinti gibi, tt-net de benzer bir yöntem uyguluyor. Default gateway tt-net in üzerinde, yapılan herhangi bir sorgu protocol/port farketmez, bu gatewway e yönlendiriliyor odeme gecikmesi oldugu zaman. Sanırım 3 ay içersinde ödeme yapılmazsa fiziksel olarak carrier dan signal ı kesiyorlar, tam anlamıyla o zaman connection gidiyor. Lakin kız arkadaşın modem i acıp connection durumunu kontrol ederse, hata mesajının auth. error oldugunu gormeli, eğer görmüyorsa benim dediğim durum mevcut. Ha auth. error var hala skype da konusuyorsanız, çok enterasan. Network snoop u görmek isterim şahsen. TT her zaman ki gibi açıklar bırakmış, o açıklardan bir tanesine denk gelmişsiniz. Eninde sonunda faturayı ödemek durumdasınız ama su anki trafik herhangi bir şekilde cebinize yansımaz, içiniz rahat olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 mümkün, bi kere benim de başıma geldi. adsl kesikken bile kullanabiliyorsun. sebebi de şu: skype ekolayla birlikte türkiye'de voip servis sağlayıcısı olarak lisans sahibi. yani ses sonlandırma hizmeti verebiliyor. bu da şu demek: tt'nin hatları üzerinden hizmet verebilir tt'den aldığın hizmetten bağımsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar