Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

skype'den internet bağlantısız telefon hattı üzerinden konuşmak mümkün mü?

lizardking

Öne çıkan mesajlar

skype'den internet bağlantısız telefon hattı üzerinden konuşmak. evet bunu ancak böyle uzun bir başlık açıklayabilirdi=)
sorum şu..
ben fransadayım
kız arkadaşım Türkiye'de
kız arkadaşım internet faturasını ödememiş ve bağlantısını kesmişler
yani bilgisayarından internet sitelerine girememekte ve bir bilgi akışı sağlayamamakta
ancak halen skpeden görüntülü görüşme yapabilmekte ve veri alıp gönderebilmekteyim.

bu nasıl mümkün olur?
kime faturalanır?
beleş midir?

cevapları sabırsızlıkla bekliyorum,
yazılım cahili bir kişi olarak fatura fazla gelecek diye bilgisayara yaklaşmaya korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

auhauhau
olay sey abi
ttnet interneti kesmiyo
sadece forwardliyo
yane sey demek o
internet explorer acinca
kredi kariyla fatura odeme sitesine cikiyosun

bu tur olaylarda bazi portlari unutuyolar forwardlamayi internete girilebiliyo ordan
seygibi
hane havalimanlarinda tt winet war ya
gidip kart alip internet xplorerdan bi sifre yaziosun
ole
Sosyal ağlarda paylaş

bana da çok ilginç geldi
bu yüzden sebebini çok merak ediyorum
sabahtan beri skype yi araştırıyorum
benim anladığım
yanlızca internet bağlantısı üzerinden çalışan bi program

bağlantı ttnet adsl bağlantısı 3 aylık fatura ödenmediği için kapanmış.
ancak kız arkadaşımın laptopu modeme kabloyle direk bağlı(bunla bir ilgisi olabilir mi?)
skype kontörüm var ancak kötörüm eksilmiyor.
neti ise tamamen kapalı veri gönderim alamıyor normalde.(ama evet sanırım yanlızca tt net in sayfasına yönlendiriliyorsunuz ilginç olan msn gibi muadil bi program çalışmıyor)
konuşurken sık sık kesilmeler oluyor normalden fazla

kesik internet aboneliğiyle konuşabilmem çok ilginç.

esas sorum bunun nereye faturalanmış olacağı?
çünkü görüntülü konuşmanın yanında dosyada alıp gönderebiliyorum ama karşı taraf başka bi şekilde web sitelerine ve internet erişimine ulaşamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

lizard anatamadik galibada
bisi faturalandirilmican abicim
norml internetten onusuyosunuz
hic bi farki yok
skype portunu kapamayi unutmuslar

bu arada hayir butun interneti o porttan cekebilicegini sanmiyorum
yane dedicated bi serverin olsa buun istediklerini oraya yonlendirse felan belki olur aslndada
bilgisayar muhendisi olan biri gelsin anatsin
Sosyal ağlarda paylaş

bi de bulunduğum yerde de yurdun internet ağından bağlanıyorum dediğiniz gibi kredikartıyla ödeme yapmazsam kesiyolar interneti
internet aboneliğimi wifirst ten satın alıyorum
bağlantımı kestiğimde skype mden arama yapamıyorum
ama online olanları bi kaç saniyeliğine görebiliyorum

tamam cevabımı aldım .. =))
Sosyal ağlarda paylaş

proxy server ayarlanırsa o port için o port üzerinden internete web sitelerine filan girebilir, proxy destekli internetten çalışan programları çalıştırabilir msn de dahil :)

kız arkadaşına söylesene skype ayarlarına girip oradan muhtemelen bağlantı menüsüne girsin, portunu öğrensin sen de bize söyle, hangi port o bilelim :P çünkü skype her yüklemede rastgele bir port kullanıyor diye hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

modem nedir onu merak ettim. hani bazi modemlerin voip telefonlar icin cikisi oldugu gibi ethernet yoluyla voip servisleri kullandirabilen gateway lerde var.

abonelik kapanmasina ragmen hattin iptali biraz zaman aliyor, belki onla alakali bi hadisedir.

falanca port acik kalmis tarzinda bisey olacagini zannetmiyorum cunku ppoe sorgusunu gecmeden diger datalarin hepsi drop edilir gibi geliyor. wan konusunda tecrubeli bi arkadasdan cevabi bende merak ettim acikcasi.
Sosyal ağlarda paylaş

Modem ile alakalı bir durum değil. Cep telefonlarında ödemeyi geciktirdiğiniz zaman yapılan geçici tek taraflı kesinti gibi, tt-net de benzer bir yöntem uyguluyor.

Default gateway tt-net in üzerinde, yapılan herhangi bir sorgu protocol/port farketmez, bu gatewway e yönlendiriliyor odeme gecikmesi oldugu zaman.

Sanırım 3 ay içersinde ödeme yapılmazsa fiziksel olarak carrier dan signal ı kesiyorlar, tam anlamıyla o zaman connection gidiyor. Lakin kız arkadaşın modem i acıp connection durumunu kontrol ederse, hata mesajının auth. error oldugunu gormeli, eğer görmüyorsa benim dediğim durum mevcut. Ha auth. error var hala skype da konusuyorsanız, çok enterasan. Network snoop u görmek isterim şahsen.

TT her zaman ki gibi açıklar bırakmış, o açıklardan bir tanesine denk gelmişsiniz. Eninde sonunda faturayı ödemek durumdasınız ama su anki trafik herhangi bir şekilde cebinize yansımaz, içiniz rahat olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

mümkün, bi kere benim de başıma geldi. adsl kesikken bile kullanabiliyorsun. sebebi de şu: skype ekolayla birlikte türkiye'de voip servis sağlayıcısı olarak lisans sahibi. yani ses sonlandırma hizmeti verebiliyor. bu da şu demek: tt'nin hatları üzerinden hizmet verebilir tt'den aldığın hizmetten bağımsız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...