Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

muzik yapma programı biliyorsunuz??

dunno

Öne çıkan mesajlar

soulberry said:

guitar pro'da yazıp midi çıktısını saydığım programlara da import edebilirsin. ama uğraşmaya değmez.

Bence değiyor, çok ta güzel oluyor. Neden değmesin ki? Yaz MIDI şarkıyı, bas üstüne mis gibi VSTi larını tamam işte.

Buarada Cubase, Nuendo, Pro Tools bunlar biraz fazla detaylı programlar. Daha kullanıcı dostu olması açısından Adobe Audition 3.0'da deneyebilirsin. Ben denedim, hoşuma gitmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

FL de zaten sequencer görevi gördüğü için zaman kaybı olabilir. aslında nasıl kolayına gelirse öyle yapsın diyim. GP'de yazmak beni daha çok kasıyo mesela, direk FL'nin pianoroll'unda yazıyorum.

yoksa sonuç olarak fazla fark yok iki iş arasında. import ettiğin midi'deki veriler de pianoroll'a geçiyo sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Havlu said:

cubase zor bi program degil abartmissiniz. sadece cok fonksiyonel

+1

Her nekadar giris seviyesi kullanici icin biraz anlasilmasi zor olsada, sadece fazla fonksiyonel bi program. Ayriyeten cubase'de oturup 8 tane ayri kanala ayni anda kayit yapip 10 tane ayri vsti acmicaksanda kasmaz öyle. Sehir efsanesi onlar efenim.

Reason, Fl studio falan kayit icin ideal programlar degiller + hic pratik degiller kayit icin. Ama "muzik yapmak" konusunda yani analog bi arayuz kullanmadan(midi klavye vs) oturup elle yaziyim dersen FL uzerine tanimam, cok pratik o konuda. Halen gerektiginde kullanirim.

Reason denmis, buda giris seviyesi icin cok uygun bi program degil. Pek bilginiz yoksa, kablolari ordan oraya takip en sonunda "oley ses alabildim ensonunda" diye sevinebilirsiniz bikac gun sonra.

Protools denmis, protools genelde kayit icin kullanilan ve bu konuda basarili olan bi program. Ama vsti kullanamazsiniz uzerinde, rtas destegi var. Ev kullanicisina pek hitap edebilecke bi program degil, keza logic'te öyle.

Ableton'a bi turlu isinamadim, sevemedim. Guitar proyada harcayacagin vakti fl'de harcarsan ortaya daha guzel seyler cikarabilirsin, enazindan fl'de daha cok secenegin var o konuda.

Uzun lafin kisasi benim tavsiyem elle yazmak, diger ensturmanlari eklemek konusunda FL, Kayit icinde cubase tavsiye ederim. Ikisi icinde kolaylikla ve fazlasiyla turkce dökumanda bulabilirsin populer olduklarindan dolayi. Kaliteli kayitlar icin iyi bi seskartida sart buarada, creative'in yada asusun son model multimedia kartlariyla olacak is degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Logic zaten macintosh'ta çalışıyor. Mac iniz yoksa kullanmanın anlamı yok, en son Windows versiyonu en son Cubase in özellik olarak haliyle gerisinde kalmıştır.

Logic, macfag ler için iyidir ama öneririm. Hatta kurulumu Windows Cubase'inden kat kat sorunsuzdur (orjinal edinmezseniz) Çeşitlilik olarak ise araştırmanıza bağlı olarak mutlu olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...