Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 http://www.stargazete.com/guncel/nasa-kurnazi-haber-226650.htm star said: http://91.93.103.35/haber/091120-122032-226650-C.jpg NASA’da görevli ilk Türk astronot olduğunu söyleyen ve inandırıcı olsun diye Ulaştırma Bakanlığı adına sahte belge bile düzenleyen Serkan Anılır, Japonya’yı karıştırdı. Sahte astronotun icraatları üzerine NASA güvenliği devreye girdi Kendisini Türkiye’nin ilk sivil astronot adayı olarak tanıtan Serkan Anılır, Japonya’yı birbirine kattı. Tokyo Üniversitesi’nde görev yapan Anılır, Japon gazetelerine verdiği röportajda, bir dönem ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) 58 kişilik ekibi yönettiğini, şimdi ise Türkiye’nin resmi ilk sivil astronot adayı olduğunu söyledi. Röportajdaki beyanların gerçeği yansıtmadığına dair pek çok ihbar mesajı alan gazeteler, NASA’ya Anılır’ın burada eğitim alıp almadığını sordu. NASA’dan olumsuz yanıt alan gazeteler, durumu Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği’ne bildirdi. Konuyu incelemeye alan büyükelçilik, Serkan Anılır’ın Ulaştırma Bakanlığı adına ‘Türkiye’nin ilk sivil astronot adayıdır’ yazılı bir sahte belge düzenlediğini tespit etti. Japon gazeteleri okurlarından özür dilerken, NASA güvenlik kuvvetleri konuyu incelemeye aldı. Japonya Uzay Geliştirme Ajansı da, Anılır’a ait olmadığını tespit ettiği 4 makalesini kronolojik listeden çıkardı. FOTOMONTAJ BİLE YAPTIRMIŞ Açıklamaların ardından konuyu araştırmaya karar veren gazeteler ilk olarak TÜBİTAK ile temasa geçti. TÜBİTAK’tan “Bizimle ilgisi yok, kendisini tanımıyoruz” yanıtı alan gazeteler, Anılır’ı bu kez NASA’ya sordu. NASA yetkilileri de Serkan Anılır adında kendilerinden eğitim almış bir kimse bulunmadığını kaydederek “Kesinlikle bu isimde birini tanımıyoruz ve böyle biri bizde hiç çalışmadı” yanıtını verdiler. NASA yetkilileri ayrıca söz konusu haber nedeniyle Anılır ile ilgili olarak güvenlik birimlerinin soruşturma başlattığını da bildirdiler. Bu arada Anılır’ın kendi web sitesine koyduğu astronot kıyafetli fotoğrafının da fotomontaj olduğu ifade edildi. Söz konusu gazetelerin durumu bildirdiği Tokyo Üniversitesi de Serkan Anılır’a tüm bunlara açıklık getirmesini istedi. “Size ilk sivil astronot adayı olduğuma dair yazı getirebilirim” diyen Anılır, bir hafta sonra üniversiteye, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun imzasını taşıyan bir yazı verdi. ARIDURU İMZASI BİLE SAHTE Konuyu inceleyen Büyükelçilik, söz konusu belgenin sahte olduğunu tespit etti. Tokyo Büyükelçiliği durumu Ulaştırma Bakanlığı’na rapor etti Japon gazeteleri, özür yazısı yayınladı. Anılır’ın kendisine ait olduğunu bildirdiği akademik makalelerin birçoğunun başka araştırmacılara ait olduğunu, yayınlandığını söylediği bazı makalelerin ise yayınlanmadığı ortaya çıktı. • ANKARA star Bize de ‘Japon NASA’sı JAXA’dayım’ demişti Serkan Anılır sadece Japonlar’ı değil Türkleri de kandırdı. Birçok basın kuruluşuna olduğu gibi 2006 yılında star Gazetesi’ne de bir röportaj veren Anılır, yarattığı senaryoyu aynen aktarmıştı. Gazetemize Japonlar’ın NASA’sı JAXA’da çalışan tek yabancı olduğunu söyleyen Anılır, Depremevi ve Uzay Asansörü projeleriyle ilgili bilgi vermiş, Japon kanalı NHK’da hazırladığı çocuk programının reyting rekorları kırdığını anlatmıştı. 3.5 milyon yen yardım almış Gazete, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3.5 milyon Japon Yeni’ni 2006-2007 yılında bilimsel araştırma yardımı olarak ödediği Anılır’ın bu tarihlerde yayınladığı 4 akademik yayındaki çizimlerin ise çalıntı olmasından şüphelendiğini belirtti. Öte yandan Japonya’da yaşayan diğer akademisyenler ile Türk öğrenciler zor durumda kaldıklarını belirterek, Japonlar’ın kendi çalışmalarına da artık şüpheyle yaklaştıklarını belirttiler. Abovvv bi bunu yapmamıştık bu da oldu, üçkaatçılıkta ezici bir üstünlüğümüz var!!
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 lorenzo von matterhorn http://dostjapon.wordpress.com/2007/04/15/jaxada-bir-turk/
Messor Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Ahahaha fotomontaj çok iyimiş, aya bayrak falan dikseymiş montajda.
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 of ulan japonyaya gitme hayallerim bu adamla da sona erdi
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 forgiver said: lorenzo von matterhorn http://dostjapon.wordpress.com/2007/04/15/jaxada-bir-turk/ demeye gelmiştim
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 türk japon dostluğunu bitiren insan olarak bilinmese bari
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 ekşisözlükte baktım da adama böle ilk entryler işte ülkenin gururu, çok zeki adam, helal olsun modunda. sonra ortalara doğru biraz daha nötrleşmiş , sonra insanlar sorgulamaya başlamış, böle böle işlerine lafım yok ama makalelerini araştırdım bulamadım hiç bi yerde vs, en sonlarda da artık insanlar şerefsiz, adi, yalancı die girişmişler huehue
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 "Tatar Ramazan" said: http://91.93.103.35/haber/091120-122032-226650-C.jpg NASA’da görevli ilk Türk astronot olduğunu söyleyen ve inandırıcı olsun diye Ulaştırma Bakanlığı adına sahte belge bile düzenleyen Serkan Anılır, Japonya’yı karıştırdı. Sahte astronotun icraatları üzerine NASA güvenliği devreye girdi http://content.ytmnd.com/content/b/1/f/b1ff40c650d9bc3ad189ee7ab532e70a.gif
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Ağustos ayının sonunda Japonya’da Asahi gazetesinde beni tanıtan bir yazıdan sonra gelişen olaylarda, hakkımda bir takım iddialar ortaya atıldı. Bu yazıyı, bu iddiaları cevaplamak için yazıyorum. Japonya’daki özgeçmişimi özetleyecek olursak, 1999 yılında Japon hükümetinden aldığım bir bursla ilk olarak Tokyo Üniversitesine geldim. 2003 yılında doktoramı tamamlayıp, Nisan ayından itibaren Japon Uzay Havacılık Dairesinde görev almaya başladım. 2005 yılının Mayıs ayından itibaren ise Tokyo Üniversitesinde akademisyen olarak görev almaya başladım ve Altyapısız sistemler ve bunun çeşitli ölçeklerdeki uygulamaları üzerine yönelik araştırmalarıma halen devam ediyorum. Bu konunun üzerine yirminin üzerinde yayın ve konferans bildirisi vardır. Asıl mesleğim mimarlık olmasına rağmen; buraya geldikten sonra mimarlık fakültesinin bağımsız değil, mühendisliğin bir alt birimi olmasından dolayı, bende mühendislikle bağlantılı alanlarda elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalıştım ve mühendislik diploması ile mezun oldum. Burada bulunduğum 10 sene içerisinde onlarca çalışma grubunda lider veya üye olarak aktif olarak görev aldım ve alıyorum; bu çalışmaları da İnternette adım altında çıkan bilgi kirliliğine son vermek için, Türkçe kitabımda elimden geldiğince toparlamaya çalıştım. Buradan, bana yönelik iki önemli iddiaya yanıt vermek istiyorum. Bunlardan ilki yayınlarımdan dört tanesinin çalıntı olduğu, buradaki Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda bana 2 seneliğine tahsis edilen 3,5 milyon yenlik araştırma bütçesi hakkında inceleme başlattığını ve hatta Tokyo Üniversitesinden çıkarıldığım üzerine iddialardır. Bunun gerçekle ilgisi yoktur. Üniversitem bu iddialar üzerine benden bütün yayın ve özgeçmişimi istemiş, bende teslim ettikten sonra bunun içeriğini onaylamıştır. Bu yüzden halen görevim de devam etmektedir. Bu yayını tekzip etmek için avukat aracılığı ile işlemlere başlayıp yargıya intikal ettireceğim. İkinci iddia ise astronot adaylığı ile ilgili olup, fotomontaj bir resimden yola çıkılarak yapılan iddialardır. Bu benim yanlışım oldu. Bu resim 2004 yılında tamamıyla anı olsun diye Houston’da çekilmiş ve astronot adaylığı konusunda hiçbir resmi ilerleme olmamasına rağmen, benim kendi özgeçmişimde kullanmamdan dolayısıyla sorun olmuştur. Bunu çok önceden özgeçmişimden çıkarıp bahsetmemem gerekmesine rağmen, olayı sanki birgün gerçekleşecekmiş gibi bu noktalara gelene kadar çekiştirerek getirmek benim en büyük hatam oldu. Bu konudaki hatamı kabul ediyor ve özür diliyorum. Burada olduğum zaman içerisinde, Türkiye ile de bağlarımı koparmadan elimden geldiğince kendi deneyim ve tecrübelerimi, hiçbir maddi talepte bulunmadan herkesle paylaşmaya çalıştım. Bazı zamanlarda ortamdan etkilenerek ve aynı zamanda birçok farklı işi yapmaya çalışarak bir akademisyen ciddiyetinde davranmamış olabilirim. Bunun bir hata olduğunu bu olay neticesinde öğreniyorum. Bundan sonra bir akademisyenin olması gerektiği gibi, kendimi daha çok işime vereceğime, attığım her adıma daha dikkat edeceğime ve daha kapsamlı sonuç ve uygulamalar üreteceğime söz veriyorum... Şahsıma yönelik çıkan bu kötü olay neticesinde üzülen, beni seven ve bana her daim destek olan çok sevgili öğrenci kardeşlerimden de özür diliyorum. facebook'daki üye sayfasından bana gönderilen mesaj
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Kinkaudonau said: ...İkinci iddia ise astronot adaylığı ile ilgili olup, fotomontaj bir resimden yola çıkılarak yapılan iddialardır. Bu benim yanlışım oldu. Bu resim 2004 yılında tamamıyla anı olsun diye Houstonda çekilmiş ve astronot adaylığı konusunda hiçbir resmi ilerleme olmamasına rağmen, benim kendi özgeçmişimde kullanmamdan dolayısıyla sorun olmuştur. Bunu çok önceden özgeçmişimden çıkarıp bahsetmemem gerekmesine rağmen, olayı sanki birgün gerçekleşecekmiş gibi bu noktalara gelene kadar çekiştirerek getirmek benim en büyük hatam oldu. Bu konudaki hatamı kabul ediyor ve özür diliyorum. ...Bazı zamanlarda ortamdan etkilenerek ve aynı zamanda birçok farklı işi yapmaya çalışarak bir akademisyen ciddiyetinde davranmamış olabilirim. Bunun bir hata olduğunu bu olay neticesinde öğreniyorum. Bundan sonra bir akademisyenin olması gerektiği gibi, kendimi daha çok işime vereceğime, attığım her adıma daha dikkat edeceğim... Şu iki paragraf bende kolpacı olduğu izlenimini güçlenidirdi
radagast62 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 ulan japonlara yapma bari olur da gidebilirsem üç kağıtçı muamelesi görmeyelim türküz diye
Sam Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 ohaaaaa yahu bu adama ne kadar saygı duymuştum, resmen hayalkırıklığına uğradım şu anda. real drive anime'inde credits'e adını yazdırmıştı teknolojik danışman olarak katkıda bulundu diye. nasıl becermiş böyle uzun süreli ve geniş çaplı bir sahtekarlığı aklım almadı. gerçi yukarıdaki yazıyı da okudum şimdi, kafam karıştı iyice. üzüldüm ama her şekilde, umarım sahtekar değildir.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 ARKADAŞIM TÜRKLER UZAYDA DEMİŞSİN HABERDE SADECE BİR KİŞİ VAR
Öne çıkan mesajlar