Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fak mi


di

Öne çıkan mesajlar

musteri said:

- Hazırlanacak arabirim kodları (HTML,CSS, Javascript) Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, Firefox 3, Opera, Safari ve Google Chrome ile görsel olarak sorunsuz bir şekilde çalışabilmelidir.


Pantolonumu da indirseydim, daha kolay olurdu. pff.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ie6 hala ciddi bir pay sahibi kullnılan browserlar arasında


Yine de yanlis abi bu. Mantigin "kotu olani kullaniyorsunuz ve biz bunu desteklemiyoruz" seklinde olmasi, dolayisiyla insanlarin biraz zoraki de olsa rizalariyla yeni teknolojiye gecmesi gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bilgisayardan 0 anlayan 40 yaşında adamım siteyi geziyorum IE6 ile bakıyorum site diyorki "IE6 desteklemiyoruz lütfen daha güncel bir sürüm kullanın." peki adam ne anlıyor? "Ne diyo la bu?? Bende bi internet explorer var ama 6 mı kaç mı ne biliyim ben! Ali baksana bi buraya!" diyecek.Bu tabii iyi ihtimal.Kötüsü ise şu: " bu ne la! Neyse hadi başka siteye..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

web olayına uzağımda adam haklı değil mi? biton para basio hizmet alabilmek için, e haliyle mevcut tüm uygulamalarla uygun çalışmasını istioyor.


Bu tip geri kalmis browser'lara bagimlilik kurmaya calismak development surecini ve haliyle maliyeti artiriyor. Isveren acisindan kotu.

Diger yandan bu kadar boktan bir browser'in hala %30'luk paya sahip olmasi nedeniyle istemek hakki fakat istememeli. Micros~1 bile artik yamalamaktan bikmis, destegini cekmis. Boyle bir urunu kullanmak icin inat eden kisinin zaten web sitelerinin cogu icin potansiyel getirisi az. Yani onemsenmeye de bilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

html ve css'te en cok sorun cıkaran browser ie6'dır herelde. diger browserlar ile uyumu saglamak pek zor olmuyor da ie6 icin ozel onlemler var herkesin bildigi. hatta dw'de kod hatalarını acarsanız double margin hatasından falan bahsediyor eger uymsuzsa css'iniz.

ie6 ne kadar kullanılıyor bilmiyorum ama tasarımı yaparken tüm browserlarda düzgün çalışmasını istiyor musteriler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh aynen
bize de derslerde gösterilen hep o, hatta hocamız hep aynı örneği veriyor, adam atıyorum kritik sistem istedi üstüne de bu sistem mantı açsın istedi ve bu isteğinde diretiyor mu

o zaman ver kardeşim 100k daha para mantı da açar bu sistem.

aynısını de sende madem tüm browserlarda çalışacak ona göre fiyat söyle hatta daha fazla versin wep versyionunu bilem yarat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamamissiniz dedigimi.

Siz nasil hesap yapiyorsunuz fiyat verirken ? Ben calisacagim gun ya da saat sayisi uzerinden hesap yapiyorum.

Kod yazarken donup 2 gun fazla emek harciyorsam zaten dogru olan kodlari daha dogru yapmak icin haliyle 2 gunluk fazla parami da alirim.

Ama asil mesele para degil zaten. Koskoca uluslarasi firmalar bile "bize izin cikmadi upgrade icin, o yuzden ie6 icin de yapilsin" diyorlar.

Ve su durumda IE7, IE8 gibi alternatifler varken "ben IE6'yi goz onunde bulundurmuyorum" demek gayet hakkidir web developer'larin.

Micros~1 bile biz attik cope ama cok istiyorsaniz kullanin diyor kendi urunu icin, bizim millet hala "iyi ya guzel" modunda. Maasimi alip oturuyorum calissam da calismasam da ama olmasi gereken degil bunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...