Kinkaudonau Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 ya topraklama ya şebeke dandik hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Herkese etki etmesi gerekmezmi onun apartmandaki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Evin su anki ana sigortasi kac amper ise aynı buyuklukte bir kacak akim rolesi takilmali. Soldaki rakam evin cektigi akim (A), sagdaki de olasi bir kacakta rolenin devreyi acacagi akim (mA) 30A 30mA 40A 30mA 60A 30mA yazar. Soldaki A degeri ana sigortayla ayni olmali ama sirf kacak akim rolesi atmasin diye bu 30mA'lik yerine gidipte 300mA'lik role takmayin. sdfs @Noise Atan sey kacak akim rolesi/sigortasi. Kacak akim 30mA'e dayaninca devreyi acar. Olcu aleti alip kontrol et diyecegim ama :) Sen en iyisi saglamligindan emin oldugun bir kablo takip kullan. Sadece kablodan degil PSU'da arizali olabilir yani bilgisayari aldiktan sonra sigorta atmaya basladi dedin pc'de kacak akima sebep olacak bir sey varsa bu ilk olarak psu olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Saol dostum . Zaten hafta sonu geldi p.tesiye kadar gözlem yapıcam sigorta atıp atmıyıcağına dair ondan sonra p.tesi gerekiosa elektrikçi çağırıp hallettiririm . Ha bide hazır yeri gelmişken şey sorayım . Bu psunun kablosunun ucunda 2 tane çıkıklığın yanında 1 tane boşluk var aynı şekilde bi çıkıklığın oraya girmesi için . Bugünde okulda o çıkılığa sahip priz gördüm dikkatimi çekti . o çıkık ucun fişe girmesinin ne gibi bi özelliği var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Selam, a) Ana sigorta, güncel güç durumuna göre revize edilmediği için atar. Olması gereken; odadaki hedeflenen cihazlara göre güç tespiti yapıp sigortaları ayarlamak ve sonrasında aynı anda aktif olacak ev genelindeki cihazlara göre de ana sigortayı seçmek. b) Ana sigortanın hızı, odalara takılanlardan daha hızlı olabilir. Genelde odadakileri B tipi, ana sigortayı da B veya C tipi seçerler. B daha hızlı atar, C biraz daha yavaş. Süreler ms cinsindendir. c) Kaçak akım korumalı sigortan vardır. Olası kısa devreler veya kaçaklar sebebiyle normal görevini yerine getirir ve devreyi keser. Bilgisayarın kasasındaki akım kaçağı bile buna sebep olabilir. d) Elektrik doğası gereği stabil değil. Evin Allah bilir neresindeki ne ile diğer yerindeki ne aynı anda hedeleyip bu duruma da sebep olabilir. Her koşulda adam gibi bir elektrikçi şart. Eğer anlıyorsan işin çok kolay; prizleri sök kontrol et, düğmeleri kontrol et, çoklu prizleri mümkün mertebe azalt, pens ampermetre/güç ölçen priz ile çok çeken cihazları tespit et. Aslında elektrik çok basit birşey. Temel ihtiyaçları karşılayacak kadar bilgiye yarım günde rahat rahat ulaşabilirsin; hele ki ev elektriği için. Şems, sanix falan gibi abidik sigortalar yerine daha kaliteli olan Siemens, Moeller veya Telemecanique(Merlin Gerin) marka adına güvenilir ürünler kullanın. Güç hesabı için ampermetre alın veya astılan güç tüketimi ölçen prizlerden kullanın. Ben evde tek tek her cihazı ölçüp ona göre sigortalar takmıştım :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Bizim apartmanda nedense hep şems kullanmışlar . İlk gelen elektrikçi yukardaki ana sigortayı flash marka bi sigortayla ikinci gelen elektrikçi ise sayacın ordaki sigortayı siemens kadar iyi olmasada şemsten iyi bir sigortayla değiştirdi . Ya şimdi öğrencilik zamanı 1.5 sene daha oturcağım ev için gideri ev sahibine de olsa o kadar uğraşmak istemiyorum açıkçası 1.5 sene daha götürsün sonra zaten bir daha evin içine değil sigortalarına bakıp taşınıp taşınmayacağıma karar vericem sdfsdf . Ama gerçekten şu elektrik işlerini öğrenesim var be hacı ilk bi çocuk geldi geldi 2 dakkada yukardaki ana sigortayı değiştirdi gitti bunun içinde 50 lira para aldı sigortayla beraber . Bilsem kendim yaparım hem zevkli fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Selam, Çok pis çakmış be :P Ben de evlere servise mi gitsem ne : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 öğrenmem lazım benimde ya en azından elektrikçiyi yönlendiririm . nerden bulurum ev elektriği 101 derslerini :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 o 50 liraya en kralindan siemens kak rolesi alirdim eheh :p Nedense ben piyasa elektrikcilerine guvenmem bir isim olursa mutlaka ne yapmis nasil yapmis bakarim yaninda dururum bir keresinde yazligin tesisati yapilirken bi tanesini dovuyordum az kalsin sdfa. universitede de bu bolumu okuyunca insan ister istemez bu gibi seylerde hassas oluyor. ehueh :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 sigortanın artması diye okudum hep, vay be. en son dayanamayıp neyi artmış lan bunu diye bakınca farkettim ki olaylar çok farklı noktalardaymış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 throine said: o 50 liraya en kralindan siemens kak rolesi alirdim eheh :p Nedense ben piyasa elektrikcilerine guvenmem bir isim olursa mutlaka ne yapmis nasil yapmis bakarim yaninda dururum bir keresinde yazligin tesisati yapilirken bi tanesini dovuyordum az kalsin sdfa. universitede de bu bolumu okuyunca insan ister istemez bu gibi seylerde hassas oluyor. ehueh :p Abi aynen ya . İnan böyle evdeki herşeyi tamir edebilicek kıvamda fln olmak istiyorum yada en azından karşımdakinin ne yaptığını ya da ne yapılcağını bilip ona göre adam kazıklıyomu işini iyi yapıyomu görmek istiyorum . Bugün okulda düşündüm bu işi firma bazında yapan varmıdır yoksa hep mahalle elektrikçileriylemi oluyo bu işler diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Power supplyın kaçak yapıp yapmadığını nasıl kontrol edebilirim ? kabloyu değiştirmem yetmez heralde değil mi ? Not : Bugün gitmedi hala :P bakalım 12 ye kadar gitmezse dün voltajlarda bişey var fln diyip geçmeyi düşünüyorum dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Noise said: öğrenmem lazım benimde ya en azından elektrikçiyi yönlendiririm . nerden bulurum ev elektriği 101 derslerini :P http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/522EE0010.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 1 hafta sonra ilk defa dün gece gene sigorta atmış ben uyurken . Pc kapalıydı tek açık olan şey buzdolabıydı . Kalkıp sigortayı kaldıriyim dedim . Kaldırmaya çalıştığımda düğme kaldırmaya çalıştığı şeyi kavrayamadığındanmıdır nedir düğme havada olmasına rağmen içerdeki şey aşağıya indi . Sonra düğme zaten bıraktığımda kendiliğinden aşağı indi sonra bir daha kaldırmayı denedim ve bu sefer düzgünce kalktılar . Anlamadım ki sorunu ne bu elektriğin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 omg öm atıcaktım buraya niye gittiki =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Noise said: Topraklama derken prizlerimin hepsi topraklı . Özellikle yeni pc aldım diye prizleri kalite kalite ettim bence cevabın burada; hatalı yapılmış bi priz falan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar