Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda'ya İtalya vizesiyle giriş

kgns

Öne çıkan mesajlar

Hollanda'ya Jolly Tur ile 4 arkadaş gidiyoruz Kurban Bayramı için, fakat yoğunluktan dolayı 2 kişi (ben ve bir arkadaşım) Hollanda'dan Aralık'a randevu alabilince, İtalya'dan aldım vizeyi. İnternette okuduğum kadarıyla kıllık çıkartıyorlar deniyor Hollanda girişinde, Hollanda harici bir schengen vizen varsa. Niye bizden almadın diyolarmış, hatta Türk Konsolosluğuna gönderip ülkeden deport ettikleri olmuşmuş.

Nedir, bilen var mı? Ne demeli, ne etmeli önlem falan baabında?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay biraz kötüye kullanma (abuse) gibi görülüyor; genelde Schengen ülkelerinde bunu birden fazla defa yaptıysan sorun olabiliyor, en azından bir kere yapıp sorun yaşayanı duymadım hiç.

Zaten siz Hollanda'ya uçak biletiyle almışsınızdır vizeyi, dolayısıyla en büyük sorun çıkma ihtimali olan vize alma kısmını atlatmışsınız. Girişte normal kıllık dışında bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, eğer endişeleniyorsan dönüş uçak bileti rezervasyonunu, otel rezervasyonunu falan yanında bulundur. Sorarsa gösterirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bir şey olmaz ne yapacağını ne edeceğini sorarlar en fazla o kadar..
fransa vizesiyle hollandaya geldim geçen haftalarda hiç bişey sormadılar.
geçen sene 2 haftalık hollanda vizesiyle almanyaya gitmiştim üztelik dönüş uçak biletim 3 hafta sonrasınaydı gene bişey demediler polis aldı beni napıcan bu kadar süre dedi bende gezicem dedim uçak biletimi ülkeye girdiğimde değiştiririm dedim aldılar içeri.
aynı şeyleri benzer şekillerde abim de yaşadı.
birşey olmuyor schengen avrupa birliğinin var olma sebebidir diplomatik hakkındır .
Sosyal ağlarda paylaş

Garanti olması için İtalya'dan aktarmayla gidebilirsin (2 ayrı bilet tabi). Fiyat olarak daha ucuza da gelebilir bir ihtimal.

Ekstra bilgi olarak, Avrupa Birliğinde şöyle bir şey var. Havaalanınlarında pasaport kontrolü Schengen ülkesi olmayan yerlere giderken var. Dolayısıyla bazı yerlerde terminaller bile ayrı (bkz. Brüksel). Bir nevi iç hatlar, dış hatlar gibi olmuş artık. Bunu neden söylüyorum, tek girişli vize varsa korkmaya gerek yok Avrupa içinde seyahat ederken.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
sesu said:

Bugün hava alanında çalışan kadın bana İngiltere'ye Schengen ile mi gideceğimi sordu. Baya güldüm paylaştım. BYE!

öeah kadın mı dünyadan bihaber yoksa sistem mi değişmiş? geçen sene 1 hafta süründüm mecidiyeköye git gel. bu martta yine gideceğim gibi liverpoola, öğreneyim bir değişiklik varsa =/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...