Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizele Geçiş ve İkinci El


Golden Virginia

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Öncelikle şuanki arabam Daihatsu Terios 2004 model.
Bu araba hakikaten fazla yakıyor 1.3 olmasına rağmen 4x4 olduğundan mıdır nedir tüketiyor ve dayanacak halim kalmadı. Dizele kayayım diyorum, halam 0 fiesta aldı kullanımı süper, yakıt tüketimi ise feci ekonomik. Lakin aynı arabayı almak istemiyorum. Gene ufak sınıf araba tercihim, önceliğim az yakması arabanın. Dizel olsun az yaksın çünkü hakikaten şehir içinde geziyorum yani. Kız arkadaşım farklı kıtada hatta mecbur gidiyoruz yol, ve malum İstanbul trafiği tüketiyor. LPG taraftarı olmadığımdan mevcut arabaya LPG koyasım yok.
Ne önerirsiniz? Aklımda Seat Ibiza, Citroen C3, Opel Astra var. Citroen' e çok sıcak bakmıyorum gerçi, Seat Ibiza 2008 modellerinin dış görünüşü tatmin edici. Arabayı "0" da alabilirim çok abartı birşey olmadığı sürece. Çünkü, elimde Terios kötü durumda. Motoru aksesuarları vs herşey tam takır o konuda sıkıntı yok fakat arkadan ve önden darbeli. Hatta ön taraftaki tampon kırıldı, kaynakla birleştirildi. Yürür aksamında vs bir problem yok yalnız.

Şimdi "0" alırken arabayı ölü fiyata da olsa galeriye okutma şansım var, açık pazarda bu araba satılmaz diye düşünüyorum. Fiesta' yı bizimkiler 31' e aldılar benim de max çıkabileceğim miktar 35 diye düşünüyorum. 2. el alınmalı mı, yoksa "0" mı düşünülmeli. Fikirleri alayım :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

35bin dedigin için ve performanslı,konforlu rahat arabalar oldugu için onları gostermiştim :) o zmn 1.4/1.6 dizel toyota corolla,ford focus,opel astra fln bakabilirsin eger benzinli dusunursende hondayı tavsiye ederim nerdeyse dizel araç kadar az yakıyolar ama tabi litre fiyatı giriyo bu sefer araya. karar senin :)

edit: pardon max. 35bin demişin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yine Honda jazz :P
http://www.sahibinden.com/en_ucuz_fun_sifir_gibi-65WQQaXQQ18587971WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/kusursuz_jazz-02WQQaXQQ18494091WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_2009_model_6000_km_de_honda_jazz_tiptronik-46WQQaXQQ18096317WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_garantili_2008_jazz-19WQQaXQQ18664920WQQpXQQdisplayitem

İkinci el diesel bir araç almak istiyorsan DOD gibi yerlerden almak en iyisi. Evet, fazla para vereceksin ama aracın raporunu veriyorlar sana. Düşük km'li diye aldığın aracın hor kullanılıp km'si düşürülmüş olmasını istemezsin sanırım ;)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
ben 2008 opel corsa kullandim dizel uzun sure, gercekten cok cok az yakiyor, bir depo benzinle 600 700 km gidiyor sehir ici, ve depo da 75 80 e doluyordu. yani cok az yakan bir araba sahiden, ici de komforlu cok kotu degil oyle. ben bi tek yol tutusunu cok tutmadim ama o da cok kotu diyemem, iyi degil sadece. bu saydiklarin arasindaki en iyi secim opel corsa olur yani.

edit: astra yazmissin, astrada iyidir ama ne kadar yakiyor bisi diyemem, ben corsa kullandim cunku. ama corsadan daha pahali olduguna gore daha komforlu ve iyidir kesinlikle. astra al yani, gerisini bosver. sonucta alman arabasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...