SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Şimdi x diye bir int değişkenimiz var ve buna değerleri scanner ile atıyoruz. 2 3 farklı atamadan sonra x'e atanan önceki değerleri görmenin bir yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 veya şöyler sorayım. Bir arrayimiz var sonsuz elemanlı, klavyeden herhangi bir sayı girişi olduğunda bu arrayin sıradaki elemanına atama yapıyor. Mesela 1 giriyorsunuz array[0]=1 5 giriyorsunuz array[1]=5 yani arrayin değer atanmamış en küçük sıradaki elemanına o girdiğiniz değeri atıyor. anlatabildim sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Array yerine linked list kullanırsan tam istediğini yapabilirsin. Sürekli sonuna eklediği için sonuncu link'e bakıp ondan önceye tek tek gidebilirsin. Veya arraydeki son noktayı bi integerla tutucaksın, o integerdan geriye doğru bakıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 internette linked list ile ilgili türkçe kaynak yok sanırım sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 bide şunu da sorayım, arrayin atıyorum 5. elemanına nasıl atama yapıcaz, sadece 5e ama. ilk 4ü 0 mesela 5.yi 5 yapıcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 for la hepsini sifirla sonra o elemana direk ata? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 işte o elemana direk nası atıyoduk sfdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Bir değişkenin önceki değerlerini öğrenmenin bir yolu yok. El-Barto'nun dediği gibi liste kullanabilirsin. Array kullanıp son index'i bir değişkende tutmak da olabilir ama array'in son elemana geldiğin zaman boyutunu arttırması gereksiz iş çıkartır. Okuyacağın eleman sayısı limitliyse sorun olmaz ama. Son soruyu ise tam anlamadım sanırım. array[4] = hebe; // 5. elemana hebe'yi ata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ben de kaç saattir öyle yapıyorm (array[4]=5 gibi) meğer array 5 elemanlı diilmiş sdfsdfg bir de listeyle ilgili türkçe kaynak var mı yav list dediğiniz arrayList mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 kendi notlarimi bulamadim, netten bi dokumana bakarak biseler soylemeye calisayim: 1 yada daha fazla nodelardan olusuyo linked list. her nodun kendi datasi ve bi pointeri var. her item icin pointer bi sonrakini gosteriyo. son node icin de pointer null. zincir seklinde işliyo item eklerken, koyacagin yerdeki bi oncekinin pointerini itemina, iteminin pointerini da bi sonrakine linklemen lazim. yoksa data kaybedersin. node silerken de 1-2-3 seklinde olsun nodlar ve diyelim ki 2yi siliceksin, 1in pointerini 3e yonlendirmen yeterli. biraz karisik ama aslinda cok eglenceli ve hayat kurtaran bi olay linked list. elimde bi kod var ama calismiyo, cunku labda oyle sallama yaptigim bisiydi, ama yine de koyayim belki isine yarar: calismiyomus import java.util.LinkedList; import java.util.*; public class Hebe{ public static void main(String[] args) { LinkedList< String> MyList = new LinkedList< String>(); int i, dat,temp; String st; while (true) { st=JOptionPane.showInputDialog( " CIRCULAR QUEUE PROGRAM n 0. Exit n 1. add n 2. add to first n 3. Remove n 4. Peek to firs n 5. Peek to last n 6.Length n 7. Search nn Enter Your Selection?"); i=Integer.parseInt(st); // Convert string to integer value switch (i) // Menu Program simulation { case 0: System.exit(0); // Program normal termination case 1: { st=JOptionPane.showInputDialog("Enter Number?"); dat=Integer.parseInt(st); MyList.add(dat); break; } case 2: { st=JOptionPane.showInputDialog("Enter Number?"); dat=Integer.parseInt(st); dat=MyList.addFirst(); dat=Integer.parseInt(st); JOptionPane.showMessageDialog(null,st); break; } case 3: { st=JOptionPane.showInputDialog("Enter index"); dat=Integer.parseInt(st); MyList.remove(dat); dat=Integer.parseInt(st); // Convert integer to string value JOptionPane.showMessageDialog(null,st); // Write to output screen break; } case 4: { dat=MyList.peekFirst() ; dat=Integer.parseInt(st); // Convert integer to string value JOptionPane.showMessageDialog(null,st); // Write to output screen break; } case 5: { dat= MyList.getLast(); dat=Integer.parseInt(st); // Convert integer to string value JOptionPane.showMessageDialog(null,st); // Write to output screen break; } case 6: { MyList.size(dat); dat=Integer.parseInt(st); // Convert integer to string value JOptionPane.showMessageDialog(null,st); // Write to output screen break; } case 7: { MyList.indexOf(dat); break; } case 8: { MyList.clear(); break; } default: JOptionPane.showMessageDialog(null," Enter a number between 0..8"); } } } } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 List dediğimiz bir interface. http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/util/List.html . Şunların hepsi List, seç beğen kullan: ArrayList, LinkedList, Vector Yalnız şunu söyliyeyim İngilizcen iyi değilse internetten kendi başına öğrenmen zor olacaktır. En temel şeyleri sorduğun için temel programlama bilgin olmadığını varsayıyorum. Tavsiyem bir an önce kapsamlı bir Türkçe Java kitabı alman. Yalnız binlerce Java kitabı var ortada. Alman gereken kitap sana Java değil, Java kullanarak temel programlama öğretmeli. Daha önce programlama bilgisi olmayanlar için özel hazırlanmış olmalı. Ben yazılım işine Almanya'da girdiğim için kendim kitap tavsiyesi veremem. Ama google'da bir iki sayfaya baktım. Şu tavsiye edilmiş: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=73789&sa=48614721 Yine de kendin de biraz araştır. Yeni başlayanlar için Java ile temel programlama diye araman lazım. edit: Bu arada bence dory'nin bir yukardaki mesajını okumayın. Koduna hele hiç bakmayın. Ciddiyim. (alınma dory, okurken benim bile kafam karıştı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 euhe çok teşekkürler dory ve mirage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Bağlı liste, boyutu dinamik olarak değişebilen, ekleme-çıkarma işlemini çok kolay hale getiren basit ama süper bi yöntem. Bu listenin her elemanına düğüm deniyo. Bu düğümlerde, listede tutmak istediğin verinin tipinde bi değişken ile sonraki veya önceki düğümün bellekteki adresini tutuyosun. İki türü var sık kullanılan, tek bağlı ve çift bağlı. Tek bağlı liste düğümlerinde bi değer alanı var, bi de sonraki düğümün bellekteki adresini gösteren bi pointer. Çift bağlı liste düğümlerinde ayrıca bi önceki düğümü gösteren pointer da bulunuyo. Bi de circular linked list diye bi şey duyarsın. Bu da şu demek, listenin son düğümünün "sonraki" düğümü olarka NULL girmiyosun da, listenin ilk elemanını giriyosun. Başta kafa karıştırıcı gelebilir ama bi kere alıştın mı sürekli bğalı liste sınıfı yazasın geliyo, çok zevkli ve kullanışlı bi olay. Eğer sıfırdan kendin yazmıyosan zaten detaylar çok da önemli değil. Sadece ilk paragrafta bahsettiğim yararlarını bil, bi de kullandığın bağlı liste sınıfının metodlarını bil yeterli :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ahahahah ulan AHAHAHA. sesli güldüm mesajina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar