Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılım Kelimesine Yasak


odiflame

Öne çıkan mesajlar

Son günlerde bir çok basın yayın organlarında, kişisel sayfa, blog ve mesajlarda esprisi yapılan açılım kelimesine yasak getiriliyor...

Espri Denetleme ve Düzenleme Kurulu EDDK'dan yapılan açıklada; "Halkımızın espri anlayışı ve genel ahlak yapısına aykırı bu seviyesiz esprilerin gençler üzerindeki olumsuz etkisine binaen, mevcut durumu sergileyenler üzerinde hukuki yaptırımda bulunulması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması önerisi yasama organlarımıza yazı ile tebliğ edilmiştir" denildi.

Açıklamayı yapan EDDK başkanvekili Çekki Gori basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı ve basın danışmanları yazılı detay metni dağıtırken makam aracı ile EDDK genel merkezinden ayrıldı.

Dağıtılan yazılı detay metninde, bazı örnek espriler verilerek "halkımızı bu kötü alışkanlıktan kurtarmak bizim gibi kamu kuruluşlarının yegâne görevidir" denildi.

Verilen bazı kötü örnekler şöyle; - Bu da aşk açılımı - WHP'den rokçu açılımı - Ben de açılım istiyorum beni de açın - Türk açılımı istiyoruz Meclisin önümüzdeki günlerde konuyu gündemine alması bekleniyor.

EDDK daha önce de "seni ergenekondan içeri almadılar mı ahahaha" esprilerine yasak getirmişti.



Kaynak NGH
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...