Pluton Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Merhabalar, aradım birazda nasıl bir arama yapacağımı bilmediğim için bulamadım hiç bi sonuç =) Şimdi hani isim olarak taglar oluyor #logo 'da elemanlar 400x500 (salladım) logolarını koyuyorlar mesela, ama bu div'e tıklandıgındada index.php 'ye gidiyor ve ordaki "isim" yazısı text olmasına rağmen görünmüyor. Bunu nasıl yapıyorlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 a'ya arkaplanı koyuyolar, a'nın width ve heightini ona göre ayarlıyolar. #logo a { background: ...; width: ...; height: ...; } isimin gözükmeme şeyi hakkıda bir fikir gelmedi ama şu anda aklıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Brigand said: a'ya arkaplanı koyuyolar, a'nın width ve heightini ona göre ayarlıyolar. #logo a { background: ...; width: ...; height: ...; } isimin gözükmeme şeyi hakkıda bir fikir gelmedi ama şu anda aklıma. #status {width:96px; height:37px; padding:10px 0px 0px 70px; float:left; margin-right:20px; background-image:url('images/status1.png');} şu şekil yaptım. Oraya kadar tamamda o görünmeme olayını çözemedi işte =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 sen de yazmayıver a'nın içine bişe aa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 text-indent: -9999px; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 cssle ilgili en çok tartışılan konulardan biri o ya. text indent metodu çok kullanılır ama semantik olarak anlamsız olduğundan hoş olmuyor. ama en mantıklısı o gibi çünkü screenreaderla okuyanlar da okumuş oluyor. ayrıca onu h1'in içine koyun yoksa resime link vermekten farkı kalmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 bi de kaydırma hacki var. div'in bg'ye resim koyuyosun. bu resimde yanyana linkin hem normal hali hem de hover hali oluyor. üzerine gelince pırt yana kaydırıyosun resmi hover kısmı gorunuyo. bu sekilde hover sırasında farklı bir resim yuklenmesi sorunu da kalkmıs oluyor, site yuklendiginde tek resim zaten acılacagı icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 toggie said: text-indent: -9999px; Yaptım da tıklanmıyor şimdide dingil ya :D Anasayfa Şurda tıklanıcak anasayfaya gidicek ama yazı görünmicek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 a 'ya id vericen div'e değil. html: <a id="status" href="index.html" title="Anasayfa">Anasayfa</a> css: #status { width: 100px; height: 50px; text-indent: -9999px; background: url(../images/anasayfa.png); float: left; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 toggie said: a 'ya id vericen div'e değil. html: <a id="status" href="index.html" title="Anasayfa">Anasayfa</a> css: #status { width: 100px; height: 50px; text-indent: -9999px; background: url(../images/anasayfa.png); float: left; } Ama o dediklerim benim dediğim gibi yapıyodu dicem kızcaksın :D Neyse böylede oldu süper fazladan DIV yazmaya ne gerek var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 isim yerine koysan nasıl olurdu diye düşünüyorum da, en iyisi bi deniim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Kojiroh said: isim yerine koysan nasıl olurdu diye düşünüyorum da, en iyisi bi deniim ben. İşte o zaman tıklanmıyo sorun o =) onclick="location.href=''" yapılırda nedense inata bağladım toggie sağolsun gösterdiği gibi yptm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Anaa evet çok ilginçmiş :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 koysan da tiklanir yahu. padding'ini abartirsin, tiklanir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 text-indent'i - vererek imaj'larin arkasina yazi gizlemek google'in sevmedigi birsey. Dahasi gereksiz birsey. Imaj koyuyorsan gidip alt ve title attribute'lari ile ne oldugunu yazacaksin ve a tagini img taginin disina koyacaksin. Bu haliyle herkes icin daha anlamli hale geliyor (bot'lar, insanlar, hem bot hem de insan olanlar vs ... ). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 hem bot hem insan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 toggie said: bi de kaydırma hacki var. div'in bg'ye resim koyuyosun. bu resimde yanyana linkin hem normal hali hem de hover hali oluyor. üzerine gelince pırt yana kaydırıyosun resmi hover kısmı gorunuyo. bu sekilde hover sırasında farklı bir resim yuklenmesi sorunu da kalkmıs oluyor, site yuklendiginde tek resim zaten acılacagı icin. Bunun yerine, sayfasinin en altina div'in icine koyuyorsum hover image'i. Sonra div'i hidden yapiyorsun. Boylece sayfanin yuklenmesini aksatmiyor; tum sayfa yuklendikten sonra geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 toggie'nin dediği tekniğin adı css sprite.. ve özellikle trafiği yüklü olan siteler için çok önemli.. zira 2 resim yerine tek resim olduğu için, sunucuya giden request'i azaltıyor, hem de resmin toplam boyutu da küçüldüğü için (harcanan bandwidthle birlikte) sayfanın yüklenme hızını arttırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deggial Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 deggial'dan hayatın içinden css püf noktaları. benzeri satırsal nesnelerin (inline) css'lerine display:inline-block; eklerseniz, width ve height vermeniz daha kolay olur. Zira, width ve height değerleri, inline nesnelerde aslında geçersizdir. benzeri block nesnelerinde geçerlidir. Inline nesnelerde, içerikteki yazı ne kadarsa, boyutlar da o kadardır. Burada belki float:left kullanmak bu durumu gidermiş olabilir, bilmiyorum. Ama float:left kullanmak tehlikelidir, cesaret ister. Çok saçma sapan kaymalara neden olabilir. Float'lu nesnenin içinde bulunduğu ana nesneyi boş gibi gösterebilir. Dikkat etmek gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Öne çıkan mesajlar