Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CSS küçük bir soru

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, aradım birazda nasıl bir arama yapacağımı bilmediğim için bulamadım hiç bi sonuç =)

Şimdi hani olarak taglar oluyor #logo 'da elemanlar 400x500 (salladım) logolarını koyuyorlar mesela, ama bu div'e tıklandıgındada index.php 'ye gidiyor ve ordaki "isim" yazısı text olmasına rağmen görünmüyor. Bunu nasıl yapıyorlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

a'ya arkaplanı koyuyolar, a'nın width ve heightini ona göre ayarlıyolar.

#logo a { background: ...; width: ...; height: ...; }

isimin gözükmeme şeyi hakkıda bir fikir gelmedi ama şu anda aklıma.

#status {width:96px; height:37px; padding:10px 0px 0px 70px; float:left; margin-right:20px; background-image:url('images/status1.png');}

şu şekil yaptım. Oraya kadar tamamda o görünmeme olayını çözemedi işte =)
Sosyal ağlarda paylaş

cssle ilgili en çok tartışılan konulardan biri o ya. text indent metodu çok kullanılır ama semantik olarak anlamsız olduğundan hoş olmuyor. ama en mantıklısı o gibi çünkü screenreaderla okuyanlar da okumuş oluyor.

ayrıca onu h1'in içine koyun yoksa resime link vermekten farkı kalmaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de kaydırma hacki var. div'in bg'ye resim koyuyosun. bu resimde yanyana linkin hem normal hali hem de hover hali oluyor. üzerine gelince pırt yana kaydırıyosun resmi hover kısmı gorunuyo.

bu sekilde hover sırasında farklı bir resim yuklenmesi sorunu da kalkmıs oluyor, site yuklendiginde tek resim zaten acılacagı icin.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

a 'ya id vericen div'e değil.

html:

<a id="status" href="index.html" title="Anasayfa">Anasayfa</a>

css:

#status {
width: 100px;
height: 50px;
text-indent: -9999px;
background: url(../images/anasayfa.png);
float: left;
}

Ama o dediklerim benim dediğim gibi yapıyodu dicem kızcaksın :D Neyse böylede oldu süper fazladan DIV yazmaya ne gerek var
Sosyal ağlarda paylaş

text-indent'i - vererek imaj'larin arkasina yazi gizlemek google'in sevmedigi birsey. Dahasi gereksiz birsey. Imaj koyuyorsan gidip alt ve title attribute'lari ile ne oldugunu yazacaksin ve a tagini img taginin disina koyacaksin.

Bu haliyle herkes icin daha anlamli hale geliyor (bot'lar, insanlar, hem bot hem de insan olanlar vs ... ).
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

bi de kaydırma hacki var. div'in bg'ye resim koyuyosun. bu resimde yanyana linkin hem normal hali hem de hover hali oluyor. üzerine gelince pırt yana kaydırıyosun resmi hover kısmı gorunuyo.

bu sekilde hover sırasında farklı bir resim yuklenmesi sorunu da kalkmıs oluyor, site yuklendiginde tek resim zaten acılacagı icin.

Bunun yerine, sayfasinin en altina div'in icine koyuyorsum hover image'i. Sonra div'i hidden yapiyorsun. Boylece sayfanin yuklenmesini aksatmiyor; tum sayfa yuklendikten sonra geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie'nin dediği tekniğin adı css sprite.. ve özellikle trafiği yüklü olan siteler için çok önemli..

zira 2 resim yerine tek resim olduğu için, sunucuya giden request'i azaltıyor, hem de resmin toplam boyutu da küçüldüğü için (harcanan bandwidthle birlikte) sayfanın yüklenme hızını arttırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...