Pluton Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Merhabalar, aradım birazda nasıl bir arama yapacağımı bilmediğim için bulamadım hiç bi sonuç =) Şimdi hani isim olarak taglar oluyor #logo 'da elemanlar 400x500 (salladım) logolarını koyuyorlar mesela, ama bu div'e tıklandıgındada index.php 'ye gidiyor ve ordaki "isim" yazısı text olmasına rağmen görünmüyor. Bunu nasıl yapıyorlar ?
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 a'ya arkaplanı koyuyolar, a'nın width ve heightini ona göre ayarlıyolar. #logo a { background: ...; width: ...; height: ...; } isimin gözükmeme şeyi hakkıda bir fikir gelmedi ama şu anda aklıma.
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Brigand said: a'ya arkaplanı koyuyolar, a'nın width ve heightini ona göre ayarlıyolar. #logo a { background: ...; width: ...; height: ...; } isimin gözükmeme şeyi hakkıda bir fikir gelmedi ama şu anda aklıma. #status {width:96px; height:37px; padding:10px 0px 0px 70px; float:left; margin-right:20px; background-image:url('images/status1.png');} şu şekil yaptım. Oraya kadar tamamda o görünmeme olayını çözemedi işte =)
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 sen de yazmayıver a'nın içine bişe aa :D
Queen Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 cssle ilgili en çok tartışılan konulardan biri o ya. text indent metodu çok kullanılır ama semantik olarak anlamsız olduğundan hoş olmuyor. ama en mantıklısı o gibi çünkü screenreaderla okuyanlar da okumuş oluyor. ayrıca onu h1'in içine koyun yoksa resime link vermekten farkı kalmaz bence.
toggie Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 bi de kaydırma hacki var. div'in bg'ye resim koyuyosun. bu resimde yanyana linkin hem normal hali hem de hover hali oluyor. üzerine gelince pırt yana kaydırıyosun resmi hover kısmı gorunuyo. bu sekilde hover sırasında farklı bir resim yuklenmesi sorunu da kalkmıs oluyor, site yuklendiginde tek resim zaten acılacagı icin.
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 toggie said: text-indent: -9999px; Yaptım da tıklanmıyor şimdide dingil ya :D Anasayfa Şurda tıklanıcak anasayfaya gidicek ama yazı görünmicek :D
toggie Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 a 'ya id vericen div'e değil. html: <a id="status" href="index.html" title="Anasayfa">Anasayfa</a> css: #status { width: 100px; height: 50px; text-indent: -9999px; background: url(../images/anasayfa.png); float: left; }
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 toggie said: a 'ya id vericen div'e değil. html: <a id="status" href="index.html" title="Anasayfa">Anasayfa</a> css: #status { width: 100px; height: 50px; text-indent: -9999px; background: url(../images/anasayfa.png); float: left; } Ama o dediklerim benim dediğim gibi yapıyodu dicem kızcaksın :D Neyse böylede oldu süper fazladan DIV yazmaya ne gerek var
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 isim yerine koysan nasıl olurdu diye düşünüyorum da, en iyisi bi deniim ben.
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Kojiroh said: isim yerine koysan nasıl olurdu diye düşünüyorum da, en iyisi bi deniim ben. İşte o zaman tıklanmıyo sorun o =) onclick="location.href=''" yapılırda nedense inata bağladım toggie sağolsun gösterdiği gibi yptm
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 koysan da tiklanir yahu. padding'ini abartirsin, tiklanir
di Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 text-indent'i - vererek imaj'larin arkasina yazi gizlemek google'in sevmedigi birsey. Dahasi gereksiz birsey. Imaj koyuyorsan gidip alt ve title attribute'lari ile ne oldugunu yazacaksin ve a tagini img taginin disina koyacaksin. Bu haliyle herkes icin daha anlamli hale geliyor (bot'lar, insanlar, hem bot hem de insan olanlar vs ... ).
riglous Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 toggie said: bi de kaydırma hacki var. div'in bg'ye resim koyuyosun. bu resimde yanyana linkin hem normal hali hem de hover hali oluyor. üzerine gelince pırt yana kaydırıyosun resmi hover kısmı gorunuyo. bu sekilde hover sırasında farklı bir resim yuklenmesi sorunu da kalkmıs oluyor, site yuklendiginde tek resim zaten acılacagı icin. Bunun yerine, sayfasinin en altina div'in icine koyuyorsum hover image'i. Sonra div'i hidden yapiyorsun. Boylece sayfanin yuklenmesini aksatmiyor; tum sayfa yuklendikten sonra geliyor.
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 toggie'nin dediği tekniğin adı css sprite.. ve özellikle trafiği yüklü olan siteler için çok önemli.. zira 2 resim yerine tek resim olduğu için, sunucuya giden request'i azaltıyor, hem de resmin toplam boyutu da küçüldüğü için (harcanan bandwidthle birlikte) sayfanın yüklenme hızını arttırıyor.
deggial Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 deggial'dan hayatın içinden css püf noktaları. benzeri satırsal nesnelerin (inline) css'lerine display:inline-block; eklerseniz, width ve height vermeniz daha kolay olur. Zira, width ve height değerleri, inline nesnelerde aslında geçersizdir. benzeri block nesnelerinde geçerlidir. Inline nesnelerde, içerikteki yazı ne kadarsa, boyutlar da o kadardır. Burada belki float:left kullanmak bu durumu gidermiş olabilir, bilmiyorum. Ama float:left kullanmak tehlikelidir, cesaret ister. Çok saçma sapan kaymalara neden olabilir. Float'lu nesnenin içinde bulunduğu ana nesneyi boş gibi gösterebilir. Dikkat etmek gerekir. Paylaş https://forum.paticik.com/topic/4428129-css-kucuk-bir-soru/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Öne çıkan mesajlar