Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

taşınabilir manyetik medyalar neden gözden düştü?

Sam

Öne çıkan mesajlar

şöyle bir olay var ki,
ben bile yakında günlüğümü ve diğer bir çok önemli sayılan yeniden yazılabilir bilgilerimi kopyalamak ve sağlama almak için
USB girişli tak-çıkarlara kaymayı düşünüyorum...
yeniden yazılabilir cdler bile bazen "yazıldım abi ben" diye gözüküp,yazılmamış olabiliyor..[false Write] mı ney deniyormuş buna...Simulate Write tarzı değil yani :P[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

e tamam da o sadece bir kısmı işin, yukarıda demişim ki bu meretlerin yazılması da zor, üstelik pahalı. bir floppy 15 yıl önce kaç paraydı, bugün bir cd-rw ve dvd-rw kaç para? cd-r ve dvd-r'leri kaale bile almıyorum, bilgisayar çağında mıyız yoksa gutenberg matbaayı yeni mi buldu? yok efendim cpu meşgul olursa yanarmış da bilmemne ne olursa amcam halam olurmuş. nesi kullanışlı bunun?[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 10 Temmuz 2004 00:42 tarihinde demiş ki:
... cd'ler de öyle dediğin gibi sabunla yıkanmıyor hem...

Yoo gayet güzel yıkanabiliyor Sam, ayrıca yağ tamamen çıktığı için bez ile silme metodunda olabilecek yağın dağılıp lazerin yanlış kırılmasına sebep olması da önlenmiş oluyor. :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 10 Temmuz 2004 01:41 tarihinde demiş ki:
e tamam da o sadece bir kısmı işin, yukarıda demişim ki bu meretlerin yazılması da zor, üstelik pahalı. bir floppy 15 yıl önce kaç paraydı, bugün bir cd-rw ve dvd-rw kaç para? cd-r ve dvd-r'leri kaale bile almıyorum, bilgisayar çağında mıyız yoksa gutenberg matbaayı yeni mi buldu? yok efendim cpu meşgul olursa yanarmış da bilmemne ne olursa amcam halam olurmuş. nesi kullanışlı bunun?

ay abicim yani öyle saçma konuştun ki...
manyetikleri yazdıın hızda yaz onu da hiçbişi olmaz. eheheh. ayyyrıca, optik medya üretim maliyeti manyetik olandan en az 10 kat filan düşük. bilgisayar çağındayız ne alaka lan matbaayla? pahalı çünkü en iyisi onlar. maliyeti çok daha ucuz olsa bile. öbürleri daha kalitesiz kirli adi ve çürük :) ama daha pahalıya maloluyo. önemli bi sebebi de bu zaten popüler olmamasının. tükürürüm böyle teknolojiye.. eheh[signature][hline]Hastasıyım müziğin!!
Sosyal ağlarda paylaş

rad olayi guzel ozetlemis gerisi yine geyik yapmis:)
olaydaki temel olay materyal bililimi dersi alan arkadaslarinda bildigi gibi manyetik dalgalarin yazimi o kadada kolay deil aslinda temelde birazcik yogun basinctan az basinca gidilir prensibine benzer bir prensip kullaniliyor. Ancak temelde fazlasiyla sikistirma mumkum degil uzerine bir kilometrede manyetik bant koyamazsiniz kucuk bir diskin. Ayni sekilde hizlandirmanizda fazlasiyla zor.

tabi disketinde kendine gore yararlari var cd gibi degil rahat silebilirsiniz cunku manyetik dalgalari degistirmek cok kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...