Mirage Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Gladmir said: Mirage, Good practice başlığı açıp, sticky olsun mumkunse, kısa kısa orayı update etsek butun ahalice. Zaman zaman temizlik de yapılır orda distile bir şekilde durur. Öğrenmeye başlamış yada orta seviyede yazan arkadaşlara pek bi yararı dokunur. Biraz daha açıklayabilir misin? Anlamadım tam nasıl bir şey düşündüğünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Zaman zaman, ayrı ayrı thread lerde syntax ve basit algoritmalar için güzel öneriler geliyor. Yazım stilleri, code okunabilirliğini arttıracak ve benzeri konulardaki öneriler den bahsediyorum. Bunları sticky bir thread de toplamaya başlasak, gidip eskileri ayıklamak dan ziyade. 1 ay da 3 ay da oluşacak bir birikim değil belki ama 6 ay sonra, yeni bilgisayar alacak/toplayacak kişinin sticky ye baktığı gibi yeni yazmaya/öğrenmeye başlayacak kişinin bakabileceği güzel bir thread olur. En büyük artısı türkçe olması olacak lakin internet de bir ton yabancı dil kaynak mevcut tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Choericoe Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Bende seninle aynı durumdaydım,java konusunda aktiftim baya ama c ve türevleri yoktu,önce şuradan syntaxı hallet; http://www.cprogramming.com/tutorial/java/syntax-differences-java-c++.html Sonra javada görmediğin konuları incele,pointer mesela,anlamak biraz kasıyor ama faydalı ve herşeyde kullanabiliyorsun.Bunlar için; http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ http://www.ensta.fr/~diam/c++/online/notes-cpp/index.html yeterli. C#'ın syntax'ı java,c++ karması,sallasan bile çıkıyor ki zaten v.s. filan sana gösteriyor herşeyi,extra şeyleri msdn'den kaparsın. sonrada istediğin advance konuları çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Choericoe Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Gladmir said: En büyük artısı türkçe olması olacak lakin internet de bir ton yabancı dil kaynak mevcut tabii ki. Aslında ben birşey öğrenirken yabancı kaynak sıkıntısıda çok çektim,herkes birşeyler anlatmaya soyunmuş ve bir kısmı gerçekten anlatma özürlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Aradığın çözümün ne için olduğu önemli. Eğer bütün dillerde ortak olan algoritmalar için açıklama veya örnek code ararsan farklı implemention lar kafa karıştırır. Java daki kullanabileceğin API ler ile ilgili bilgi ararsan kaynak sonsuz ve verimli. Design pattern ler ile ilgili araştırma ya soyunursan, hiç bir döküman kendi adıma yararlı olmuyor. Oturup yazmam lazım, başıma bir dert gelmesi ve bir daha yazmam lazım. Bir yerden sonra omur ilikten geliyor çoğu şey. Doğrusu design i code a başlamadan oturtmaktır ama bilmediğin birşeyi oturtamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 yeni başlık açmamak için buraya yazim dedim klavyeden deger okumak istiyorum bunun için inputstreamreader kullanıcam fakat java.io.inputstreamreader import edemiyorum. hangi package de yer alıyo bu.bende sadece java.io.* cıkıyo baska bişey yok.nerden nasıl ekliycem.biri yazabilir mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 java.io'nun altında olması lazım. java.io.*'ı import ettin mi olmuyo mu ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 evet java.io.* denedim olmuyo kullandırmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Çakışma falan mı var ki acaba. Hangi IDE'yi kullanıyosun, kullanıyo musun ya da? Verdiği hata nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 tmm kojiroh çözdüm. eclipse kullanıyorum ide olarak. jdk yı eklemiştim fakat eski haline dönmüş ilk yüklenmiş haline naıslsa bilmiyorum. şimdi tekrar jdk yı ekledim oldu tekrar ulasıyorum artık.saol yardımın için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Bi şey yapmadım ama önemli diil. Kolay gelsin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 şimdide The selected JRE does not support the current compiler compliance level of 1.6 hatasını alıyorum. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 tmm sorunu buldum . jre olarak jee kullanıyorum fakat jee 6 sdk yerine 1.4sdk yı kurmusum .Bundan dolayı compiler 1.6 ya ayarlı oldugundan destek vermiyomus.simdi çözüldü tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 eclipse kullanırsan neyi import etmem gerek die sormassın :) java ogrenmek istiosanız bence şöle ilerleyin -bikac console uygulaması yazın. syntaxına alısın (zaten yazılım backgroundunuzun oldugunu varsayıyorum) -biraz code snippetlarını gözden gecirin, neler var ne nası yapılır gibi -sonra biraz swt ögrenin (swingi sallayın) -sonra j2ee mimarıları hakkında biraz okuyun -bikac servlet uygulaması yazın (tomcat felan kullanın mesela basta) -sonra n-tier uygulamalar nasıl yazılır onlara bakın. -client/server mimarisinda calısan ufak denemeler yapın -alın bi free application server kurun, biraz kurcalayın (tavsiye: jboss) -bu arada persistent object managerlara(a.k.a POM) göz atın (tavsiye: hibernate) indirin inceleyin, nasıl kullanılacagını ögrenin. toollarını kullanmayı ögrenin. -sonra bi db kurup (tavsiye: postgresql, hsqldb-embedded bu), server tarafını (Facade, BL-Business Logic Layer, DAL-Database Access Layer) seklinde implement edin. -client/server mimarisi icin de SOA kullanın (okuyun tabi yine biraz) -transaction management olayını ögrenin, nerde ne zaman transaction acılır, nası handle edilir. custom mı yazmalı, container mı kullanılmalı vs vs.. -arkasından bi de raporlama toolu entegre edin (tavsiye: jasper reports) -bunları bitirirseniz client tarafını Eclipse RCP ye cevirin. -e biraz da web tabanlı bisilere bakmanız lazım. (tavsiye: Webwork a.k.a Struts 2) AppFuse gibi framewrokler var, işinizi kolaylastırır. Tabi action frameworklerini görünce biraz afallayacaksıızdır ama cok fazla guide vs var. yalnız sunu unutmayın, ilk basta hep okuyun, okumadan etmeden kod yazmaya baslamayın. kodun calısması pek fazla önemli diildir. kurdugunuz mimarı, kullandıgınız altyapı uzun vadede cok daha önemli birseydir. alın size coook uzun sürelik bi roadmap, kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Ceday said: eclipse kullanırsan neyi import etmem gerek die sormassın :) DoubleW said: ...eclipse kullanıyorum ide olarak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 auto import edio abi eclipse. yeni oldugundan bilmio demekki adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 hatta: ctrl + shift + o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 evet auto import ediyomuş, kodu sen yazınca üzerine geliyosun mousela "change to ...." diye import ediyo.fakat manuel olarak girerken çıkartmıyo ilginç. saol ceday sen söyleyince denedim:) kısayol içinde sen saol mirage:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 DoubleW said: fakat manuel olarak girerken çıkartmıyo ilginç Class'ı yazarken ctrl + space ile tamamlatırsan import'unu da eşantiyon olarak veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 tmm öyle yapıcam saol yardım için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar