Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dergiWeb.com Açıldı

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

sizin uzun vadede işe yaramanızın tek bir yolu var. yazısı yayınlanan adama, yazısının hiti üzerinden kendi ayrıntılı reklam sisteminizi kurup, büyük yayıncılarla ve isteyenlerin reklamını otomatik alabilecek bir sistem sayesinde yazarlara para vermek. biz ilk 100 e girelim parsayı toplayalım adamların da yazıları gözüksün yeter... mi acaba ? bence yok öyle yağma. kendi sitesini kurmayı muhtemelen tercih edecektir, veya blog açmayı.

ek: ha doğrusunu söylemek gerekirse, arkanızda sağlam bir destek olmadan veya ciddi bir yatırım yapmadan batmaya mahkum bir proje, bu yatırım olsa dahi batma ihtimali %60 yine.
Sosyal ağlarda paylaş

parvus said:

sizin uzun vadede işe yaramanızın tek bir yolu var. yazısı yayınlanan adama, yazısının hiti üzerinden kendi ayrıntılı reklam sisteminizi kurup, büyük yayıncılarla ve isteyenlerin reklamını otomatik alabilecek bir sistem sayesinde yazarlara para vermek.

pilli gibi? onun da 22dakka sı dışında diğerleri pek iş yapmıyor gibi göründü bana (bilemem tabi aslını).

ama burda tek çatı altında olmasının avantajını görebilirler; durmadan uplanan konularla daha yavaş uplananların bir arada olması sayesinde.

kitap bölümü yok :? gerçi olsa hit alır mı bilmem :P
Sosyal ağlarda paylaş

edit: ben yazıyı yazana kadar millet demiş zaten.

abi çok büyük bir motivasyonla başlamışsınız, hoş da olmuş en üstteki banner haricinde, fakat şöyle bir durum var, bir çok kereler denenmiş ve genelde patlamış bir proje türü bu. hatırlarsanız patiden baluu da aventine adlı bir proje sunmuştu patiden yazar arıyordu hatta gelirden pay bile veriyordu yani. 6 aya kalmadı kapandı site. ki onun tasarımı -bence- çok daha güzeldi (hazır temp. de olabilir tam hatırlayamadım)

aynı şekilde, "kullanıcıların hazırladığı içerik" temelli pillinetwork denilen bir yapılanma var ki yazının gösterimi başına para veriyor. bildirgeç, zamazing, 3 ayak gibi başarılı alt siteleri var ve "kullanıcılara vaat ettiği gelir" çok net.

yani ben bir farklılık göremedim şu an bilmiyorum sizin fikriniz nedir. neden dergiweb?

mesela http://www.tirnakmakasi.com/ var yine birebir aynı formatta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Masticore said:

peki konu kirliliği ne olucak o zaman ? bide ben açmıştım , ben yazmıştım , benden calmıssın içeriği vs vs..

yazılar arasında aynı konuyu bir kaç kere girme durumu gibi sorunları puanlama sistemi ile çözümleyeceğiz. çok sık olacak bir durum değil ama olursa da üyeler puanlama yaparak bu sorunu üye moderasyonu ile çözecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bir de bunun para veren versiyonları var takır takır para ödeyen ve yıllardır bilinen, onu geçtim hadi para almam diyenler için, benzer bedava halde olanları örnekler verilmiş, onu da geçtim denenmiş ve patlamışları var. ben bu projenin bu derece ilk yüz patlaması yapacak yönünü çözemedim. her halde açıklamak istemedikleri bir ticarı sır var ama bu kadar derine saklanmış bir şeyi millet nasıl anlayacak da buraya rağbet edecek ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Sitenin kapanması gibi bir durum söz konusu değil. Ha ne olur istanbula bir meteor düşer bütün herşey mefta olur o meteorun bir parçası da londra'ya gelir beni bulur. =)

Site düşünüldüğü gibi reklam amaçlı açılan ve parsayı toplayalım sitesi değil.

Benim yıllardır bir birikimim var. Pek çok komunite idare ettim. Internet sektöründe çalışıyorum. Piyasayı yakından takip edip ne gibi sitelerin iş yaptığını nelerin iş yapacağını ve Türkiye'de nasıl ihtiyaçların olduğunu irdelemek hobim diyebilirim.

Sitenin en altına bakar iseniz Creative Commons Attribution - Noncommercial-Share Alike 3.0 yazıyor.

Bildiğim kadarı ile içerik siteleri kapsamına sokarak örnekleyebileceğim herkesin bildiği ekşisözlük var. Orda da yüzbinlerce yararlı içerik bulunmakta. Yazarlara para ödendiğini duymadım. Ha son dönemlerde ssg siteden para kazanmaya başladı. Forumda tahmini kazancını bile yorumladı arkadaşlar.

Paticik kaç yıldır hizmet veren bir forum. Kaç para kazanıldı ki? bakarsanız alexa da dünya sıralamasında 77k deyiz. Sürekli kapanıp açılan bir site için çok iyi bir rakam. Halan daha bi porsche alamadım valla. İşe bazen otobüsle bazen bisikletle gidiyorum =)

(pardon ekşisözlük örneği ben mesajı gondermeden önce verilmiş, yaşlandık sanırım yavaş yazıyorum :) )
Sosyal ağlarda paylaş

Bana uyar bu site yaa. Tasarım eeh hakkaten ama gelişir mutlaka ilerde. (Ben mesela tepedeki butonları pek sevmedim, ucuz bir oyun sitesine gelmişiz hissi yaratıyorlar.)

Favicon da baya baya AVG'nin ikonunu anımsatıyor yahu, daha dergiweb'i kurumsallaştırabilecek;markalaştırabilecek bir favicon lazım.

İlerde yazı eklemeyi düşünüyorum ben. Eğer mesela ekleyeceğim yazının aynı zamanda okul dergisine de göndereceğim bir yazı olmasına bişey demeyecekseniz tabi :P

Aventine'i hatırlıyorum ben de. Biraz ağdalı bir site olmuştu o ve yeterli dinamizmi yakalayamamıştı bir türlü. Elektriği uymadı diyelim.

Bana bu site güzel bir dinamizm vaad ediyormuş gibi geliyor valla nedense, paticik'e inanıyorum resmen ehueh :p

Hayırlısı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Üst bannera vasat dedik de, alt kısım şahane olmuş çok hoşuma gitti o tepeye bakan taş devri eşleri :D

O taş devri temasını yukarı da yansıtabilirseniz mesela fena olmaz.

Fred Çakmaktaştaki çivi yazısı olan mermer dergiler felan fişman kullanılabilir mesela
Sosyal ağlarda paylaş

parvus said:

o değil de şey komik, normalde ne yaparsan yap yerden yere vuran patilerin, kankalarını kırmamak için acayip kasması. şu haliyle fikirsel, görsel ve içerik bazında vasat bir proje. daha ne söylenebilir ki ? üzgünüm eğer site göründüğünden ibaretse durum budur.
neresi komik ki. Tanıyıp sevdiğin aranızda belli bir hoşgörünün olduğu bir insanın yaptığı işe yüzünü hiç görmeyeceğin herangi bir kişinin yaptığı işe kıvırcağın kadar rahat kıvırabilir misin burnunu sen? :P

Alakam yok benim kimseyle burda kanka babında ama böyledir bu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
http://forum.paticik.com/read.php?18,4425713

Tepedeki banner bok gibi dediniz biz de daha iyisini kim yapabilir yarışması başlattık =)

bu arada parvus herhalde bizim potansiyel bir rakip site var orası için çalışıyor :)

Neyse canım herkes kendi işini yapsın. Yapıcı eleştiri geldikçe seviniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...