Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

niye halkımız sevgisini göstermek konusunda angut ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gayet anlaşılıyor dediğin ama kadını o şekilde döven adam o an seni öldürebilir bile, çok kimse kendini bu durumda tehlikeye atmak istemez vahşi bi hayvanla karşı karşıya gelmek istememek gibi düşün.

daha geçen gün trende bi olay yaşadım.adam ceketini koymuş koltuğa, başka biri ceketin yerini mi değiştirmiş üst rafa mı koymak istemiş sorun her neyse herif asıcaktı adamı bu yüzden, dışardan müdehale eden birine sen ne karışıyon lan diyip üstüne yürüdü barut gibi olmuş bi surat ifadesiyle sonra toplu bi müdehale geldi etraftan bir şekilde sona erdi sorun.Yani herifin ceketine dokundu diye böyle yapan adam namusumla arama ne giriyon diyip sokağın ortasında liğme liğme edebilir.Her ne olursa olsun bu durumlara kayıtsız kalamayan insanlar da var tabi.Neticede kişinin "duruşu" şekillendiriyo vericeği tepkiyi..

Bir de o bahsettiğin ilişki biçimi gene dediğim gibi kişisel bişey sado-mazo seven bi kıza niye seviyosun diyemezsin.İlginç heyecanları, sempatileri olabiliyor kızların.mesela bi arkadaşım bayağı Servet Çetin hayranıydı.ne diyebilirim ki? sadfk
Filmlere çokça konu olmuştur dayaktan sonra ay sen ne karışıyon kocam o repliği...

Ve evet türk toplumunda dediğin olay da mevcut ay yapma çocuklar var durumu, napalım bizim ananelerimiz böyle..ama bir çok türk ailesinde belli bir düzeye kadar aşkını da yaşarsın, birlikte olduğun kişiyle tartışırsın da açık ortamlarda, bi yerden sonrası özeldir iki durum için de, onlar da yatak odasında çözülür.
Mesaj tarihi:
Abi şimdi şöyle bi durum var. Bazı insnaların savunması, git evde öp arkadaşım şeklinde oluyor da, herkes kızarkadaşını eve götüremiyor. Kızarkadaşıyla sadece dışarda buluşabilenler var, hatta farklı şehirlerde olup çok ender buluşabilenler var ne eve atması. E naapsınlar öpmesinler mi sevgililerini evde değiller diye? Azcık empati ya..
Mesaj tarihi:
e kimse öpme demiyor ki zaten.ha tamam var diyen de empatiden ne anlasın o, ayak izini gömer suratına.
edit:o yüzden ben böyle durumlarda heriften önce gömme taraftarıyım açıkça belirtiyim lol.
Mesaj tarihi:
parvus said:

sokakta parkta oturan, el ele tutuşmuş, sarılıp, öpüşen çiftlere hatta evliyiz diyenlere dahi müdahale etmeyi görev bilen halkımız

Şu çizdiğim yeri anlamadım ben. Müdahale edilmesi gerekenler "evli olmayıp öpüşenler" değil ki, öpüşmeyi koklaşmayı abartıp sokak ortasında resmen sevişenler, çoluğa çocuğa kötü örnek olabilecekler.
Mesaj tarihi:
işte değişmesi gereken zihniyet de tam olarak şu zaten. aha şu.

Baggio said:
Müdahale edilmesi gerekenler "evli olmayıp öpüşenler" değil ki, öpüşmeyi koklaşmayı abartıp sokak ortasında resmen sevişenler, çoluğa çocuğa kötü örnek olabilecekler.

baloncudan boncuklu tabanca alan, 10 yaşında counter ustası olan, binlerce küfür bilen, baba otoritesini iliklerine kadar hissetmiş (hem şiddet anlamında hem psikolojik anlamda) ve daha sayamadığım kötü örneklere maruz kalan çoluk çocuk biraz da sevişme elleşme görsün, belki de iyi örnek olur.
Mesaj tarihi:
dufrasne said:

işte değişmesi gereken zihniyet de tam olarak şu zaten. aha şu.

Baggio said:
Müdahale edilmesi gerekenler "evli olmayıp öpüşenler" değil ki, öpüşmeyi koklaşmayı abartıp sokak ortasında resmen sevişenler, çoluğa çocuğa kötü örnek olabilecekler.

baloncudan boncuklu tabanca alan, 10 yaşında counter ustası olan, binlerce küfür bilen, baba otoritesini iliklerine kadar hissetmiş (hem şiddet anlamında hem psikolojik anlamda) ve daha sayamadığım kötü örneklere maruz kalan çoluk çocuk biraz da sevişme elleşme görsün, belki de iyi örnek olur.

Benim ayrımım şu ki; ister evli olsun ister flört, insanlar sarılsın, öpüşsün, ama sokak ortasında da bir zahmet "foreplay" yapmasın. Bu değişmesi gereken değil, oturması gereken anlayış. Elele tutuşmaya bile laf eden tarzda insanlar, sorsanız "ayyıb gardaşım"dan başka cevap veremeyecek geri kafalılardır. Aynı şekilde sokakta her şeyin yapılmasını savunan ise, 1-2 sayfa önce denk geldiğim "cumhuriyetçi alkışçı teyze" örneğindeki gibi saçmalık derecesinde özgürlük havasındadır, o da gereksizdir. Her şeyin ayarını bilmek lazım.

"Bütün psikologlar kötü diyor ama belki de iyi olur lan, hem zaten birsürü başka kötü örnek var bu da kötü olsun" gibi yarma görüşler ise pek bir şey ifade etmiyor bana açıkçası, size ediyorsa devam edebilirsiniz. Ben pedagoji dünyasının fikir birliğine vardığı bir görüşü belirttim, hata ettim herhalde sizin kadar sığ düşünemeyerek.
Mesaj tarihi:
Peki bluz altından meme ellemek serbest mi?
Buna böyle kısıtlamalar getirmek çok saçma, bunlar insanların insiyatifine bırakılmalıdır bence. Metrobüste öpüştüler diye Metrobüs şöföründen dayak yiyen çocuğu duymuşsundur. Bu benzeri birçok olay yaşanıyordur heralde Türkiye genelinde. Yaşanmasa da senin gibi düşünen, ya da senden daha radikal bir şekilde bu tür olaylara karşı çıkan insanların baskısını hissetmemek mümkün değil. Eğer bu konuda insanlara özgürlük tanıyan bir yönetim anlayışı olsaydı insanlar davranışlarının arkasında durabilirlerdi. Örneğin ben Afyon'da yaşadım 1 sene ve sevgilimin elini tutmaya utanıyordum. Hani diyebilirsin şimdi o senin utangaçlığın ama genetik değil heralde bu da di mi? Ama bu konularda emsal olacak kararlar alınsaydı, halka bu bilinç verilseydi böyle şeyler yaşamıyor olurduk.

Zaten öyle ateşli öpüşen çiftler falan bunu sokak ortasında yapmıyorlar heralde. Parklarda, ağaç altlarında falan filan... Hangi çocuk görecek de anlayacak da... Bu işin bahanesi. Ayrıca hadi gördü diyelim, dediğin gibi pedogoji camiasının hemfikir olduğu bir durum olduğunu da zannetmiyorum yani. Ne yazıyor koca koca adamlar; çocuklar foreplay görünce psikolojileri allak bullak mı oluyormuş? Oedipus'un Elektra'nın yanında bir de foreplay kompleksi mi varmış. Geç allasen.
Mesaj tarihi:
Abi herşeyin başı insanların cinselliğini düzgün yaşayamaması işte,yoksa yok etik değilmiş,sokakta yapılmazmış,başkasını kötü etkilermiş fln gerisi hikaye abi..
Yurtdışında afedersiniz işçilerin arasından manken gibi mini etekli kadın geçiyor dönüp bakan yok..Eğitim desen o da değil,bu tamamen cinselliği özgür olarak yaşayamama ile alakalı,insanlar rahat değil sokakta..Ben bir erkek olarak bile rahat değilim,yanımda kız varsa hiç değilim mesela..
Kurtlar Vadisi'nin yasaklanmasına,"e abi cinsellikle ilgili bir sürü şey var onu niye yasaklamıyorlar" diyen zihin işte bu,insanlığın en doğal halinin,saf sevginin,insana zararlı olabileceğini düşünüyorlar...Neymiş çocuk etkilenirmiş haha bu hayatımda gördüğüm en büyük saçmalık,iki insanın öpüşmesinin bir çocuğu olumsuz etkileyebileceğini düşünüyorsanız sizinde bu geri kalmış kesimden olduğunuzu iddia ederim...
Ülkede şiddet,küfür, bu kadar normalken cinselliğin kötü birşeymiş gibi algılanması çok kötü...
Kaldı ki burada bahsettiğimiz olay "sokakta sevişenler" değil,öpüşmek gibi tamamen saf ve zararsız kendi halinde bir olay..
Öpüşsünler ama abartmasınlar diyenleri de anlamadım,abartanlar ne yapıyor ki ben öpüşen zor görüyorum bırak abartanı,abartmak nedir yani...
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Uzun uzun yazmışsın da, benim dediklerime ters düşen bir şey göremedim, dolayısıyla teşekkürler.

göstereyim. ben mağduriyet psikolojisinin sokakta öpüşen ve sevişenler için geçerli olduğunu söylüyorum. sen ise "öpüşmesinler yiyişmesinler", ya da bunun kısıtlamaları olsun demek istiyorsun, yani yasal olarak kısıtlaması olsun demek istiyorsun. ben de böyle bir şeye yasal kısıtlamalar getirirsen yazdığım durumlar yaşanır diyorum.
Mesaj tarihi:
Sotto said:

Kaldı ki burada bahsettiğimiz olay "sokakta sevişenler" değil,öpüşmek gibi tamamen saf ve zararsız kendi halinde bir olay..
Öpüşsünler ama abartmasınlar diyenleri de anlamadım,abartanlar ne yapıyor ki ben öpüşen zor görüyorum bırak abartanı,abartmak nedir yani...

Kendin diyorsun, sonra diyenleri anlamadım diyorsun. Ağacın altında bildiğin pantolonları sıyırmış sevişen hayvanlar gördüm ben Bakırköy'ün ortasındaki parkta. Sınırsız özgürlük derken kendi gördüğünüz sınırlarla kalmayın, gerçekten sınırsız düşünün, o zaman gayet rahatsız edici oluyor bazı şeyler.
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Sotto said:

Kendin diyorsun, sonra diyenleri anlamadım diyorsun. Ağacın altında bildiğin pantolonları sıyırmış sevişen hayvanlar gördüm ben Bakırköy'ün ortasındaki parkta. Sınırsız özgürlük derken kendi gördüğünüz sınırlarla kalmayın, gerçekten sınırsız düşünün, o zaman gayet rahatsız edici oluyor bazı şeyler.

Tamam da Baggio,orada bahsettiğin olay bariz ekstrem bir durum olmuş,ben genelde olandan bahsediyorum,sokakta çiftlerin öpüşmesine laf atanlar gibi..
"Abartmak" 'tan kastım,bazıları için elle tutuşmaktan fazlası,sarılmak,öpüşmek abartı oluyor zaten ona tepki veriyorlar,yoksa senin dediğinini düşünmedim ben abartmak derken...
Öpüşmenin abartılması,sevginin abartılmasını kastettim,pantolununu indirip sevişenler çok daha farklı bir durum ve burada bahsettiğimiz değil sanırım...
Ha öpüşmenin zor olduğu yerde onu nasıl yapabilmişler ona da şaşırdım,evet öyle bir durum Bakırköy'de gözümün önüne bile gelmiyor,savunacak değilim tabii ki...
Ha bu arada herşeyin yapılmasını savunmuyorum,ama oradaki cumhuriyetçi teyze de zaten çocuklar sevişiyor diye alkışlamadı heralde,öpüşmelerini rahat olmalarını tebrik etti,zaten herhalde hepimizin kastettiği bu,sevginin açıkça ve rahatça gösterilebilmesi...
Sen heralde verdiğin örnekten yola çıkarak söyledin,bense o tarz bir durumun olabilitesine ihtimal vermemişim,ama dediğim gibi uç bir durum yani...
Mesaj tarihi:
yav millet çocuk görecek de etkilenecek diye mi tepki veriyor? tamamen abazalıktan. öpüşun abi, french hatta. kim niye etkileniyor? çocuk etkilense napacak?

edit: kaldı ki bu "ayıp" denilen şey tamamen sanal, topluma göre değişir, yani kimse kimseye bişey diyememelidir. ha bu "ayıp" ne kadar mı görecelilk gösterir? eski uygarlıklarda sokakda sex yapmak normalmiş.
  • Yeni Oluştur...