Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dargath UO

Killer

Öne çıkan mesajlar

bak artemis ben geçen 3 kişi kasarken 50 dakkada 300k toplamışım 3 kişi kesildigi için çogundan 700gp aldıgını dusun bazılarına digerlerinin dmg veremediginide say 2.5k düşsün %20 oranla bi hesapla kaç silk kesmişim 50 dakkada. Şimdi de yeni düzenlemende hesapla bi farkı gör.
Sosyal ağlarda paylaş

50 dk da 300 K demek 10 tane ev parası demek Çok fazla değilmi. Sürekli sürekli çıkması ? Spawn süresi yok ve isteyen istedigi zaman çıkartıyor Ha birileri tutuyor başkasına saldırtıyor. Her yönden bence orada düzenleme şarttı. Burda ekonomiyi düzenlemek için scripler koyup makro engelleniyorsa orda günde 10 saat kasan kişinin 3m parası olmasıda bence büyük bir dengesizlik. Spawn süreleri bence çok çok uzun degil normal şu anda olması gerektiği gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

çıksa nolur abi 100m param olsa nolur serverda ticaret mi var napacam parayı heryere ev mi dikecem alacak bişi mi var sanki.item çıkmıo o 300k yı çıkarana kadar tek çıkan item 1 tane 96 luck parçaydı onu da söyliyim. + virulentleri ve maleficleri felan sololaman çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba arkadaslar,

hepınızın mesajlarını tekrardan okuduk ve bahsettıgınız konular hakkında tekrar bır gozden gecırme ve duzenleme ıcerısıne gırme kararı aldık.

Bunu gerceklestırebılmemız ıcın bıze sure tanırsanız sevınırız, yalnız uzulerek belırtmek ıstıyorum kı patıcık ıcerısıne tekrar bır mesaj gondermeyecegım sızlerle www.oyuncuyuz.com ıcerısındekı portal uzerınden ıletısımde olmaya devam edecegım

Bu sekılde olmasını ıstemezdım ama kedidirkedi kullanıcısının sahsı hakaret sınıfına gıren mesajları ıle muhattap olmak zorunda degılım.

hepınıze ıyı oyunlar ve elestırılerınız ıcın cok tesekkurler...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de serverı ve çok iyi bir fırsat olmadığı sürece oyunu bıraktım. Sebebine gelirsem:

Evet, bu server ölmüştür. Özellikle rakip bir diğer shardın aynı dönemde açılmasıyla oyuncu sayısındaki müthiş azalmanın ciddi bir etkisi olmuş olabilir, ancak sebebin sadece bu olduğunu düşünmek biraz saflık olur.

Oyunda geçirdiğim onca yüz saat boyunca tamerla silke girmek veya bod toplamak gibi etkinliklerin(!) haricinde amacım biraz olsun canlılık yaratabilmekti. Bunu da PK olarak gece gündüz şehirlerde sağa sola sataşarak yapmayı denedim. Gördüğüm şeylerden en yaygın olanı, tailorundan çıkmayan oyuncular, gırla küfür ve apaçilerin sonsuz ağlamalarıydı. OSI clone olduğunu işine gelince iddia eden bir serverda, OSI'de ve OSI clone birçok yabancı(ve 1500+ online olan) yabancı serverlarda öğrendiğimiz şekilde şehirde explosionla falan adam kesiyordum. Maksadım ise bu adamlar tailordan bi beş dakika çıksınlar da o 1 gecede 7x yaptıkları combat charlarına giriverselerdi.
Bu durumun sonucu olarak, hiçbir düzgün combat göremediğim gibi, gördüğüm durum şu oldu: Staff'dan bazıları kendileri gibi apaçi olan ağlayan oyunculara kulak vererek crimlerin hiçbir gateden giremediği(başkasının açtığı da dahil) bir düzenleme(!) yapmışlar.
Yani lafın kısası, kulak verilen şey bizim gibi oyuncular değil apaçilerin ta kendisidir.

İkincisi, serverda en az 50 kere ana avrat küfür eden birkaç oyuncuyu bu muhteşem(!) staffın yaptığı [kufur komutuyla report ettim. İsmi bi büyük bi küçük harf şekilde yazılmış, guildi ultrAslan gibi birşey olan bir apaçi vardı örneğin, temiz 15-20 report gönderdim, ki bildiğiniz yedi sülale küfürdü, öyle hakaret falan gibi şeyler değil. Hiçbir küfür edenin bir ceza aldığını görmedim, tahmin ediyorum hala etrafta koşuşturuyorlardır. Yani apaçi apaçiye dokunmuyordu serverda.

Üçüncüsü, gece combattayken 'Slm kardesh' şeklinde yanımda beliren stafflar olması. Bilemiyorum, çok özensiz ve bodozlama bir yönetim anlayışı ve dili olduğunu düşündüm. Bunu forumlarda seviyesiz ve hödüklemesine yazılan yönetici mesajlarında da görmek mümkün.

Dördüncüsü, yöneticilerin ultra (b)ilgisizliği. Taş çatlasa oyundaki yönetici geçinenlerden çoğu günde yarım saat ya giriyor ya girmiyor. Girenler de counsellor oluyor(Andriell mesela en çok gördüğüm) ve onların da cevabı 'elimden birşey gelmez'den öteye gidemiyor. Diğerleri ile ilgili konuşmak gerekirse: Peerless boss için gereken keylerin üstünde yazan 'lifespan' süresi dolunca ancak summonlayabilirsiniz diyenden tutun, bilimum bilgisizlikle karşılaştım. Üzücü buldum.

Beşincisi, getirdiğiniz uyduruk sistemler insanları daha çok tamer-bard tek tipliliğine itti. Bu da örneğin "anti-macro sistem" dediğiniz, zaten ömür törpüsü olan Blacksmith gibi skilleri imkansız hale getiren saçmalık olabilir. Hani yarım saatte bi ekranınızın ortasında, sizi kımıldayamaz hale getiren ve bir kod soran bir zımbırtı çıksa canınız sıkılır ama diyelim katlanırsınız. Ama bu 5dk'da bir artı oyuna her çıkıp girdiğinizde artı bazen zone değiştiğinizde, kısacası iki adımda bir çıkınca hiçbir allahın kulu BS kasmaz. Ben BSnin kralını kastım, bodcu da çok kastım BS, ama inanın enerjimi de isteğimi bitirdi. Hiç sordunuz mu acaba kendinize, serverda niye hiçkimse BS kasmıyor diye, örneğin niye binlerce tailor char varken BS hiç yok diye. Aha, doğru, makroyla ingot kasmak çok pis kötü bişey değil mi? Gidip vendordan 999 tane deri almak çok daha zor birşey tabi, efenim, tabi. Hani kendi mantığınızla 'haklı' ve 'haksız' durumlar oluşturmaya çalışmışsınız ama, mantığınız baştan çökmüştür. Yine bu kendi mantığınız örneğin lockpicking için Satyr Trick'i kapatacak kadar şahane(!) çözümler de üretmiştir. Tabi sizin aklınız aylık binlerce dolar maaşlı çalışan profesyonel OSI developerlardan daha iyi çalıştığı için, onlar kapatmıyor da, siz kapatıyorsunuz bunu. Sonuç ne? Oyunda GM lockpick yok.

Son olarak, oyuncu profilinin tailor bodcu kasmak dışında bir birikimi olmayan, genel olarak tuhaf, 'PK'lığın ahlaksızlık olduğunu düşünen muhallebi tipi olduğu koşullarda, tamamen ölmüş bir ekonomisi ve online sayısı(multi clientlar hariç, ki ben düzenli olarak 7 client giriyodum örneğin) son derece az olan bir serverda daha fazla bunalmanın yersiz olduğunu gördüm. Yazdığım bütün maddeler de bu servera yeni ve düzgün oyuncu gelmesini engellemektedir. Kısa ve açıkça söylemeliyim: Siz PvP'yi, PK'ları ve genel olarak PvPciler birkaç apaçinin gözyaşlarından dolayı ötelerseniz, o apaçilerden başka kimse o servera gelmez. Hiçbir aksiyon, hareket ve PK olmayan, tek işi banka oradan da ilshenara gitmek olan oyunculardan ibaret bir servera hiçbir zaman 50+ (multiler hariç) oyuncu bulamayacaksınızdır. Ha ben de tamer kastım, çok da severim, onu da öldürmüşsünüz zaten o konuyu konuşmaya gerek bile duymadım.
Oturdum bir de şunca aşmış char kastım, yazık oldu. Tokuno açılır ToT açılmaz, pkya girsen adam yok, tamer zaten mefta, hani böylesi bir shardda, zaten eskimekte olan bir oyunu, patlamasından endişe duyduğum boş vir bir serverda, OSI'den çok daha zor koşullarda da oynamak hiç işime gelmiyor.

Vivien Everhate -S-
Esther Everhate
Seka Mandego
Morihei Ueshiba
Durmadankazar
Clara
Sosyal ağlarda paylaş

Artemis. said:

50 dk da 300 K demek 10 tane ev parası demek Çok fazla değilmi.

Ahaha buna çok güldüm. Mesela OSI'de en son bir craftable artifact olan Resillient Bracerı 20 M fiyatına satıyorlardı. Soul Seeker vs. işe yarar artifactlarin tanesi 3-4 M civarında. M dediğim milyon yani.
Düşünsenize bi, 20 M parayla 680 tane ev alınır. Ne kadar fazla!
Bu Luriel zaten bütün parasıyla 7x7 small stone house alıyor maksadı serverı ele geçirip kötü kötü gülmek (:P)

Lifespan bitince summonlanıyor ancak herşey normal diyip 4 gündür dreadhorna horon çektiren quarter stafftan da başka birşey beklemezdim.

Haydi kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

SEPHIROTH said:

www.oyuncuyuz.com ıcerısındekı portal uzerınden ıletısımde olmaya devam edecegım

forumlarınızdaki
onlarca yazılanı ve cevaplarınızı okudum
hiç bir şekilde insanların size söylediklerini kabullenmiyorsunuz
size gore herkez yanlış biliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun yok asla denmedi Sorun olduğunuda ben söyledim Burda laf kargaşası yaparak birşey elde edemezsiniz. Staffsız server çok hoşunuza giderdi sanırım. Herkezin birbirine sövdüğü Kimsenin ilgilenmediği. Bu şekildemi olmasını istiyorsunuz. Siz çok bilgili çok güvenilir çok düzgün birisi olsaydınız benim yerimde siz olurdunuz. Biz burda asla player 2. sınıf muamelesi yapmadık. Benim size ders verecek kadar Türkçe biliyorum. Siz gittiniz bıraktınız diye de ne sunucuyu kapatırız. Ne de gelin diye kimse yalakalık yapar. Sizin için ideal sunucular: Her türlü düzenbazlığın yapıldığı yerlerdir. Buyrun onlara gidin...
Ayrıca [kufur komutu kullanılan hiçbir şikayet asla cezasız kalmamıştır. Burda söyledikleriniz asılsızdır. Siz makro yapıp adamı tıklamaya üşeniyorsanız, bizim yapabileceğimiz birşey yok.
70 günlük sunucuda 350 Saat online sürem var ki bu 1 saat staff var gibi bir yalanıda çürütüyor. Bu süre içinde sürekli birşeyler yapmışımdır. Asla açık bırakıpta gitmem. Andriell isimli arkadaşımızında 15 saatin üzerinde Hergün sunucu içerisindedir. Gece 5 e kadar çoğu zaman Oyundadır. Sabah 8 9 dan sonrada ben içerde oluyorum akşam 8 9 a kadar. Afedersiniz ama sorumluğumuzda olan bir şiketimiz işimiz gücümüz var. Sorumlu olduğumuz insanlar var. Ailemiz var. Ben iş saatlerinde çoğu zaman akşama kadar sunucuya birşeyler katmak için uğraşmışımdır. Şu an anlıyorum ki Ultima Online oynayan insanlar 100 yaşınada gelselerde hala aynılar hep çok bilen kendileri hiç bilmeyen stafflar. Anlamadığınız birşey daha var burada staff öyle sizin bildiğiniz usülde değişmez. Bazıları Andriell i karalamaya başladılar İlk günden itibaren. Ne hikmetse biz onları kontrol etmekle yükümlü insanlar bir yanlışını görmedik. Boşuna emek veridiğim kanısındayım. Buraya artık yorum yazmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Artemis. said:
Benim size ders verecek kadar Türkçe biliyorum. Siz gittiniz bıraktınız diye de ne sunucuyu kapatırız. Ne de gelin diye kimse yalakalık yapar.

Bizim de kalbimiz var biz de insanız ühühühü kısmını geçersek bu postta kayda değer yukarıdaki kısım dikkat çekiyor.
Gerçekten şahanesiniz, ben bir cevap yazmak durumunda bile kalmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesele imla hatası değil de 'sana öğretecek kadar Türkçe biliyorum' diye atar yapma çabanda bile düştüğün karşıkonulamaz başarısızlık örneği.
Bari artistlik yaparken insan bir bakıverir.
Ne kadar özenli olduğunuzu şimdi çıkıp savunabilirsin,
Düştüğünüz rezil duruma üzüldüğüm için önceki yenilgilerinizi hatırlatmıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Hızlı yazdığım bir post çok umrumda olsaydınız. Tekrar okurdum göndermeden. Komik oldu süper değilmi. Bende güldüm kendime. Birazda sizin basitliğinize nelere takıldığınıza güldüm. Ne olmuş 20 lere 60 lara Bir kaç kişi burda pravakasyon yapmış. Birsürüde eleştirmen çıkmış ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Buraya artık yorum yazmak istemiyorum.

said:
Son postum tüm imla hatalarını yazın tebrikler.

Hani ben ezmekten bıktım sen ezilmekten bıkmadın. Şirkete gidene kadar oturup biraz yazdığın lafın arkasında durabilseydin insanlar seni staff yerine koyardı.
Senin imla hatalarını yazmaya kalkarsak kitap yazmamız gerekir, bu bir.
300k'ya 10 tane ev alınmaz en küçük ev 38k'dır otur matematik çalış iki.
Eve ihtiyacın varsa bende dolu var veriyim de sus, üç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...