Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çanakkale'de Yangın!

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar Radar'ın arkasındaki yerlerde çok büyük bir yangın var.100 hektarlık alan yandı.2 tane köy kül oldu.Allahım ciğerlerimizi kaybediyoruz.SEbepte anız yakımı.Lütfen köylüleri eğitelim.Allah kahretsin cahil insanları![signature][hline]İndim yarin bahçesine,
Parsellenmiş...
Sosyal ağlarda paylaş

Anız, kuru ve yabani otların yakımı falan değildir.
Anız, buğday veya herhangi bir tahıl hasatı olduktan sonra, bildiğiniz gibi buğdayın sadece belli bir bölümü kesilir ve kökün üzerindeki yaklaşık 15 cm lik bölüm yerde kalır.
Anız onların yakımıdır.
Anız yakımı kontrol altında yapıldığı sürece zararsızdır, yanında ormanlık alan olan yerde zaten anız yakılmaz, cahilliktir, öküzlüktür.

Temmuz'a anız falan kalmaz genelde, buğday anızı olsa çoktan yapılmıştı, ay çiçeği içinde çok erkendir.
Demek ki kim yapıyorsa tarımdan anlamayan biriymiş.[signature][hline]- Pardon, siz aşık mısınız?
- Hayır, biz Lathander'e tapıyoruz.
- Anlamadım?
- Yanlış oldu galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

anız yakım tembellikten başka bişey degildir
yakılmayıp üzerine sürülse tarla daha verimli olucaktır
o yakılınca bakteri falan bişey kalmaz toprakta hiç bi işe yaramaz
tarla temizligi icin yaptıkları bi olaydır
ve bu sıralarda canakkalede deli gibi rüzgar var
ve ordaki insanlar hep bunu yapar
geli boluyu kaç kere alev alev gördüm
lanet olsun ne diyim[signature][hline]I'm runnin hot I'm never cold
Sosyal ağlarda paylaş

Nukem, laf sokmak için post attığın belli oluyor buradan.
Saçma sapan post atmana gerek yok.
Aile bir tek annaanneden mi oluşuyor?
Ha, bunu kafan almıyorsa, anlarım.
Ama biliyorum bunu kafan alır senin.
E be evladım o zaman ne diye böyle saçma sapan postlar atıyorsun?
Sinirlerini germe insanların.[signature][hline]- Pardon, siz aşık mısınız?
- Hayır, biz Lathander'e tapıyoruz.
- Anlamadım?
- Yanlış oldu galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

Anız yakılır çünkü çiftçinin yapabileceği başka birşey yok. anız tarlaya tohumun düz ekilmesini engelliyor ve düzensiz ekilen tohumlar sonucu %50 lere varan zarar ediliyor çiftçide anızını yakıyor. anızı tohuma zarar vermeyecek hale getiren bir makina var ama hem op makina çok pahalı hem mazot çok pahalı... yani çiftçiyede hak vermek lazım.. ama bu çiftçilere hak vermemek lazım kim bilir nasıl yaktıysa ormanın dibinde böyle yakılırmı yaw harbi öküzmüş oda.... ulan insan bir önlem alır %100 lük bir önlem almadan yapılırmı o iş laaaayyynnnn hayvan herif.... yakmış salak güzelim ormanı öküüüüüzzzzzz[signature][hline]yaşasın bambular...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...