Buyse Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 ölü bulunmuş eleman. bu ilk haber. milliyet said: İnternette ‘char’ hırsızlığı alarmı Okula gitmek üzere evden çıkan ve dönmeyen 12 yaşındaki Musa’dan hala haber yok Musa’nın çok iyi bildiği “Metin2” oyununda yarattığı ‘char’ karakteri, internette yüksek fiyatlarda alıcı bulduğu için kaçırılmış olabileceği ihtimali güçlendi. Emniyet’in kurduğu özel birim Musa’nın ‘char’ hırsızlığı yapan çetelerin elinde olmasından şüpheleniyor Erzurum’da Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Musa Kang, 3 Kasım akşamı annesine, “Yarın beni erken kaldır. Okula erken gideceğim” diyerek sabah her zamankinden 15 dakika önce evden ayrıldı. Musa’nın okula gelmemesi üzerine okul yönetimi durumu önce aileye haber verdi. Sınıf arkadaşları Musa’yı sabah gördüklerini belirterek, 18-20 yaşlarındaki bir kişinin yanında ağlayarak gittiğini anlattılar. Bu kişinin Musa ile konuşmalarına engel olduğunu da belirten sınıf arkadaşları, “Okulunuza gidin, Musa’yı gördüğünüzü de kimseye söylemeyin, yoksa sizi döverim” dedikten sonra içlerinden birine de tekme attığını anlattılar. Erzurum’da özel birim Erzurum Emniyet Müdürlüğü sınıf arkadaşlarının ifadeleri doğrultusunda Musa’nın kaçırıldığı ihtimali üzerine özel birim oluşturdu. Polis, arkadaşlarının Musa’nın çoğu zaman internetkafeye giderek Metin2 isimli oyunu oynadığını söylemesi üzerine çalışmalarını bu yönde genişletti. İnternet ortamında online olarak oynanan ve gençler arasında popüler olan oyunla ilgili araştırma yapan ekipler, oyunun ileri seviyelerinde güçlü kahramanlar yaratan kişilerin bu kahramanları para karşılığında sattığını belirledi. Musa’nın oyunu ve hilelerini çok iyi bildiği için karakterler yaptırıp satmak için birileri tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimali güçlendi. Emniyet Müdürlüğü Musa’nın son olarak görüldüğü cadde üzerindeki güvenlik kamera kayıtlarının hepsini topladı. Görüntüleri tek tek inceleyen ve yan yana koyan polis, küçük Musa’nın yanındaki kişinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, “Güvenlik kameralarını incelediğimizde, zorla kaçırılmaya yönelik hiçbir iz ve emare yok. İki arkadaş gibi, yan yana yürüyorlar. Ama bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Olayla ilgili araştırmalarımız sürüyor” dedi. ‘Çocukları uzak tutun’ Oyunda oluşturduğu karakterleri yüklü meblalara sattığı öğrenilen küçük Musa’nın kaybolması, kendi çocukları da bu oyunu oynayan anne babaları endişelendirdi. Bağımlılık yapan bilgisayar oyunlarından çocukları uzak tutma konusunda en büyük görevin ailelere düştüğünü belirten Psikiyatrist Doç. Dr. Armağan Samancı, “Ruhsal problemleri olan çocuklar daha çok bu oyunlara bağlanıyor. İnternette kendilerine bir kimlik bulup sosyalleşiyorlar. İnternet onlar için sanal bir ortam değil gerçekten daha gerçek. Çocuğa sevgi ile yaklaşılmalı ve bu oyunlardan olabildiğince uzak tutulmalı” dedi. İmparatorlara karşı savaşıyorlar İnternetteki en yaygın oyunlardan olan “Metin2”de, Uzakdoğu’da 3 imparatorluğa karşı mücadele eden savaşçılar yer alıyor. Bu oyunu oynamak isteyenler bir kahraman seçiyor. O kahraman ne kadar seviye atlarsa imparatorluğa karşı verdiği savaş da o kadar zevkli ve heyecan verici oluyor. Kahramanın seviye atlaması için oyuncunun ya 20 TL, ya da internet başında en az 5 saatini harcaması gerekiyor. Dolayısıyla bu oyunu oynayanlar 6-7 ay veya 1 yıl sonra süper bir kahraman sahibi olabiliyor. Daha kısa sürede kahraman sahibi olmak isteyenler ise 500 TL’ye kadar para ödüyor. Süper kahramanlar işte bu nedenle hacker’lar için cazip hale geliyor. Pek çok hacker, süper kahramanı olan oyuncuların şifresini kırıp kahramanını çalıyor ve internet ortamında daha az bir ücrete satıyor. Küçük Musa’nın da bu yolla şifre kırıp kahraman çaldığı, onun bu özelliğini bilenlerin ise küçük çocuğun sırtından para kazanmak için kaçırmış olabileceği iddia ediliyor. 1 Char’a 500 TL Belirli bir seviyeye gelen Char’lar internette 500 TL’ye kadar satılabiliyor. ‘Bir Char için motosikletimi veririm’ diye ilan veren bile var. Şirket savcılığa başvuracak Metİn2’yİ yayınlayan şirket yoğunlaşan hırsızlık olayları üzerine, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Yazılı açıklamada şöyle denildi: “Bazı kişiler gerek oyun parası olan Yang satışıyla olsun, gerek hesapları çalarak olsun çeşitli yöntemler kullanmaktadırlar. Son hafta içersinde çalınan hesap sayısında ciddi bir artış oldu. Şirket olarak savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldık. Yasal yollara başvuracak oyuncularımıza gerekli yardım yapılacaktır. Çalınan hesaplarınız konusunda hakkınızı aramak ve hırsızların yargılanmalarını sağlamak en doğal hakkınızdır.” Metin2, Alman Gamforge firmasının yayınladığı MMORPG oyununun Türkçe versiyonu. Oyun Çin’de büyük ilgi gördükten sonra Türkiye’ye getirildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 yalnız ben böyle haberlere tavım. Çocuk KV'yi izledi , cinayet meraklısı oldu . Çocuk oyun oynadı , şiddet öğrendi falan. Çocuklar olmuyorsa yapılcak şey yok yani ,alayını yasaklayamayacağımıza göre her şeyi , anne - baba çocuğuna göre davransın yani bu tarz konularda . Yazık bu arada , resmen bilmem ne yoluna gitmiş çocuk . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 yok burada eleman account hackleyip satıyormuş, ondan bu hale gelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 parçalayıp atmışlar birde çocuğu.yuh yani.birde tv ye çıkan bi eleman ayda 2 milyar kazandığını felan söylüyor oyundan.ne biçim oyun lan bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 sanal karakter için gerçek adam, hatta çocuk öldürmek... nasıl iş lan bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 allah 1 metin 2. by benim yeğen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 kalitesiz mmorpg oynattirmasin ailelerde bence cok sucluymus ailesi direk apachiland'e salmislar veledi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 gerizekalı beyinler yüzünden oyunlara bok atılıyor ya ona yanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 iyi de oyun da bok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 yok genel için diyorum oyunu oynamadım edit: oyunların genel olarak adı kötüye çıkıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 küçük hekırı kahvaltıda takip ediyodum tv üzerinden. kaçıran adam belli ama bulamuyorlar. garip hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 cado said: parçalayıp atmışlar birde çocuğu.yuh yani.birde tv ye çıkan bi eleman ayda 2 milyar kazandığını felan söylüyor oyundan.ne biçim oyun lan bu Ayda değil o.Bu zamana kadar oyundan kazandığı para.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 char yazmislar ya sdfasfads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 geçen gün gastede okumuştum kaçırıldı çocuk diye bu o heralde yuh ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 musa kang ı chinese farmer sandım ekşide görünce of. yazık olmuş, kalitesiz mmoların can alması falan çok ilginç. şimdi genelleme de yaparlar, tüm mmoları yargılarlar, oh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 oha abi char mafyası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Char yazmaları priceless Knight Online yüzünden liselerde, internet kafelerde kim bilir neler dönüyordur, ölüm olunca haber yapılıyor anca tabii. İyiki başlık "online oyun can aldı" falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer77 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 asdasdas hahaha Eleman bilgiğin gank yemiş adsasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 internet kültürü var mı ki online oyun kültürü olsun memlekette. internet=kız bulma aracı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Kuzenime diyorum o kadar oynama oynama diye, bi de hack meraklısı. Götürcekler çocuğu =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 bence bi kulağını çekiver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Ben çekiyorum da dinlemiyo ki eşşek. En sonunda paraya kıyıp bi wow accountu açıcam düzgün oyun oyna lan dicem. Ya da guild wars alırım.. ama oynamaz ki, Türkçe Türkçe ve saçmasapan insanlarla oynamayı seviyo.. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Çocuğun şifreyi de polis kırmış ve charına bakmış, uydurukmuş para etmezmiş. Yani oyunla alakalı değil demişler cinayet için, Hürriyet'te okudum demin. Mahallesinden birkaç yaş büyük bir salak bir mevzudan gaza gelip kıymıştır zavallıya bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 nileppezdel said: Kuzenime diyorum o kadar oynama oynama diye, bi de hack meraklısı. Götürcekler çocuğu =( Hesap adlarini ver özelden kapatalım tum hesaplarını kurtulsun, hem hilede varmış itiraz edemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Hile yapıyo mu emin diilim de hesap adlarını bilmiyorum bile :D Benim nikimi dene mesela benim niki çalmıştı o :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar