Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hd 5770 vs gtx 260

Chemical

Öne çıkan mesajlar

yanlisin var, eger dx11 olmasa neden 128bitlik karti benzer performans veriyor diye 4890 la birlikte analim adini?

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-5770/Pages/ati-radeon-hd-5770-specifications.aspx

5770 dx11 destegi var.
4890 dx10.1 (ki adi disinda bisey yok)
gtx260 dx10

4890>5770>gtx260

fiyatina gore de alincak kart 4890 dir ama madem heralde daha ucuz buldun, veya dx11 degerlendirmeyi dusunen biri icin 5770 gayet mantikli.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

Pekii
bu kart m55s-s3 a girer mi?

girer tabi niye girmesin, kart da cok uzun bisey degil zaten, kasada da problem olmaz.

Mumu said:

128 bit ya o kart .

çöp

yok oyle birsey, direk kiyaslama gibi birsey soz konusu degil. burada 3 kartin adi gecti, ucu de farkli, 5770 128, 4890 256, gtx260 ise 448 bit. ama performans verilerine gore gtx260 en geride.
Sosyal ağlarda paylaş

duz bir hesapla pcie1.1 16x = pcie2.0 8x

bandwith in genelde 4x kadari 1920x cozunurluklere kadar kullanilmiyor dahi enthusiast level kartlarda.

5770 icin herhangi bir bandwith problemi olmaz yani herhangi bir cozunurlukte ve bandwith de.

onun disinda pcie2.0 tam olarak geriye uyumlu, uzerinde tum pcie1.1 kartlar calisabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

islemcin 2.6 da calistigina gore 90nm windsor,

cok guclu bir islemci olmasada bottleneck olusturacak bir islemci de degil. cok dusuk cozunurluklerde islemci odakli sonuclar gorebilirsin ama normal oyun kullanimi acisindan (native cozunurluk,yuksek detay, aa, af acik) islemci hissedilir bi unsur olmayacaktir. ekran karti secimine etki edecek bir sey degil yani.

problem psu da olabilir. A45GA modeli simdi baktigim kadariyla sli destekliyor gozukmesine ragmen 12v rail larinda birinde 14amper digerinde 15 amper veriyor. sorunsuz calisacagi ongorulen min16amperlik gereksinimin altinda olmasini gectim, asimetrik bi ypaida olduklari icin gtx260, veya 4890 gibi cift 6pin guc girisli kartlar icin pek uygun olacagini soylemek guc.

bu durumda herturlu 5770 daha iyi bir secim olacaktir, vede psu nun yuksek verimli bir psu olmadigini ve muhtemelen 2 yasindan buyuk oldugunu da hesaba katarak ileriye donuk degistirelecek parcalar listesine onu da almak gerekiyor gibi gozukuyor.

edit:typo
Sosyal ağlarda paylaş

kharon, yakalamışken ben de sorayım. aşağı yukarı aynı düzeyde bir bilgisayar için, işlemcinin phenom II x4 945 olduğunu düşün sadece, 4890 mı alırdın, 5770 mi?

aralarındaki fiyat farkı inanılmaz ve senin burada 5770 tavsiye etmen kafamı karıştırdı. bence 4890 5770ten kat kat iyi bir kart gibi duruyor zira.
Sosyal ağlarda paylaş

128-bit diye benim ilk gördüğüm yaptığım gibi atlamış bazı arkadaşlar. :)

5xxx serisi gddr5 kullanıyor ilk defa ki veri iletişimi önceki ddr nesillerinin aksine double data rate değil, quad data rate. isim yanıltıyor tabii. yani gddr5'teki 128-bit aslında bizim alıştığımız sistemde 256-bit'e denk.

ben olsam 5xxx serisi kart alırdım bugün dx11 desteği için. tessellation yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...