Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 vs. Xbox360 ve bunların en iyi yarış oyunları

Baggio

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar, konsol dünyasına girmeye hazırlanıyorum ufaktan. PS3 mü alayım Xbox360 mı diye kararsız kaldığım bazı noktalar var, yardımcı olursanız sevinirim.

Oyun konusunu şöyle açıklayayım; hiç (ya da en azından uzunca bir süre) FPS'leri gamepad ile oynamayı düşünmüyorum. Öncelikli amacım yarış oyunları, onun için ikisinde de olan veya birbirinden ayrılan en güzel yarış oyunlarını öğrenebilir miyim? Mesela Xbox için FM3 var, PS3 için GT5 var, her ikisi için Dirt 2 var gibi. Split screen özelliği olup, 2 kolla aynı anda 2 kişi gazlananları özellikle belirtirseniz terazinize çift tıklarım.

Xbox'ı değerlendirme sebebim maddiyat; konsolun kendisi daha ucuz olduğu gibi custom firmware imkanı var. Bir de başlı başına Forza Motorsport 3 :p Microsoft sağolsun bunu sadece kendi konsoluna çıkarmış galiba, PC'yi bırak PS3'te bile yok.

Xbox için en büyük şüphem ise şu ölü pixel sorunu kıvamındaki 3 kırmızı ışık mı ne, o problem. Türkiye'ye resmi olarak gelmediğinden bunun bir çözümü, garantisi falan yoktu tabii de, şu yeni açılan Saturn mağazası resmi olarak Xbox360 Arcade ve Elite getirmiş. Öyle alsam, bu kırmızı ışık problemi garanti kapsamında mı, yoksa ölü pixeller gibi şansa kısmete mi kalıyor iş?

PS3 ise malum, genel olarak daha şık ve yetenekli, ya da öyle bir imajı var en azından. Orada da en büyük problem tabii ki oyunlarının pahalı olması ve kaçışın olmaması. Bu konuda da yurtdışından hesaplı ve mümkün olduğunca hızlı gönderim yapan birkaç site ismi rica edeyim sizden.

Bonus bilgi olarak, 37-40 inç, tepki süresi, refresh rate'i ve kontrastı güzel diyip önerebileceğiniz, 2000-3000 TL arası LCD/LED TV önerisi olan varsa onu da memnuniyetle kabul ederim :p Mesela 100Hz olsa yeterli, 200Hz çok şart değil. Tepki süresi önemli ama, incelediğim birkaç Samsung modelinde millet input lag falan lafı etmişti, çekindim bir sorayım dedim.

Şimdiden teşekkürler herkese.
Sosyal ağlarda paylaş

Yarış oyunu olarak PS3 teki GT5 daha iyi olacka bence ama ne FM3 ne GT5 oynaya bildiim için hani resimelre fln bakarak söylüyorum.

İki konsoloda sahibim. İkisinede çıkan ve alcağım oyun varsa www.shopto.net den sipariş ediyorum X box a. Orjinal alıyorum hep X box oyunlarınıda eskiden firmware li bi x box vardı da banlandım sora bir tane daha aldım bi daa banlanmıyım die orjinal kullanıyorum artık.

X Box 360 daha çok seviyorum aslında. Hani sistem oalrak, Blu-ray olarak fln PS3 döver ama X box gamepad daha hoşuma gidiyor mesela yada Live! oayı x box taki PSN den daha iyi bence. Çok oyun oynyacaksan Achievment ve Gamerscore olayı da var. Ama konsola özel oyunlar olarak Gears Of War serisi hariç öyle çook beendim olmadı. O konuda da PS3 dövüyor mesela. Hani God Of War 3, MGS4, GT5, Uncharted 2 gerçekten çook iyi oyunlar bence.

Sonuçta sırf yarış oyunu ve az oyun oynyacam diyorsan PS3 çıkınca da GT5 daha iidir bence. Ama bol bol oyun oynarım ehr türlüsünden dersen X box alırdım bn ^^
Sosyal ağlarda paylaş

abi red ring of death artik olmayan birsey, eski chipset'te vardi, en azindan yenisinde oldugunu ben hic duymadim oyle diyeyim.

yasal kullanirsan garantiye girer RRoD ama kirdirirsan aleti elinde patlar tabi ki.

ben de konsolda fps oynanmaz diyordum ama xbox'in gamepad cidden cok guzel fps icin, oneririm gonul rahatligiyla. ben xbox diyorum hep, ama kirilmis ve turkiye'den live deneyimi nasil olur bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bi düşündüm xbox almayı da konsola çıkan oyunlar sonra da olsa pc ye çıkıyor. pc ye çıkmayacak iyi oyunların hepsi de ps3e çıkyıor. ps3üm var zati. halo fable fln hastası değilim o kadar.
ha yarış oyunu dersen konsol dersen gt5 tabii ki de. momo kenarda yatıyor benim, gt5i bekliyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

PS3 al diyorsunuz yani kısaca, ben de ona meyillenmiştim zaten son zamanlarda. Teşekkürler :) Oyun olarak da Shift, Dirt 2, çıktığında GT5 sanırım, başka güzel yarış oyunu yok mu? Ya da PC için çıkmayan, FPS harici çok güzel oyunlar?

TV olarak LED TV'si olan ya da birebir deneyen var mı mesela? Fiyat farkına değer mi, yoksa 37" kaliteli bir Full HD LCD alsam yeterli mi?

Bir de dolar veya Euro üzerinden satış yapan adam gibi site var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

abi led tv mukemmel otesi cidden. bunu bilir bunu solerim. bide grid i dene. cidden super bi yarıs oyunudur. hem ztn platinum olarakta çıktı cok ucuza bulabilirsin. batman arkham asylum u kesin dene bi kere. fifa10 ztn almazsan ayıp. mirrors edge deneyebilirsin. baya ucuza var oda shopto.net de. uncharted 1 ve 2 yi kesin oyna.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ps3 sahibiyim, alet öyle duruyor genel anlamda evde. ağırlıklı olarak pes ya da fifa oynanması dışında oyun oynadığım söylenemez. zira iki kişilik güzel oyun yok zaten fazla sayıda en önemli etken bu ve bireyselleşip tek kişilik oyun oynamak istersen de böyle vay annesini diyebileceğin oyunlar da bir elin parmakları kadar. bir de oyunların fiyat farkı devreye girdiği için az sayıda oyun aldığını da hesaba kat. xbox kopya oyun oynanıyor ama leş oyun sayısı çok fazla orda da. çoğu iyi oyun iki platformda da var, zira şu postundan para konusunda pek bir sıkıntı çekmediğin anlaşılıyor o yüzden ps3'e yönelmeni tavsiye ederim.

kopya oyun oynamayı düşünmüyorsan zaten xbox almak saçmalık. tek avantajı kopyası. bir de ds3 xbox kontrolörüne basar bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

TV olarak LED TV'si olan ya da birebir deneyen var mı mesela? Fiyat farkına değer mi, yoksa 37" kaliteli bir Full HD LCD alsam yeterli mi?

alabiliyorken LED tv al (ama vestelin kolpa ledini alma o sadece backlight olayını ledle yaptığı için led diyorlar) ya da benim gibi yap fiyatların düşmesini bekle (ben HD ready aldım 32" ileride yatakodası televizyonu olur salona led alırım diyrum)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...