Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programsızlık , dersin başına oturamamak , zamanı doğru değerlendirememek

Experimental

Öne çıkan mesajlar

çarşamba ve perşembe hariç her gün sadece 11 den 2 ye kadar dersim var . Çarş sabahtan öğlen 2 ye , perşembe öğleden sonra 2 den 5 e kadar dersim var sadece . Bütün günüm boş anlıyacağınız . Sınavlarım başlıyor 14 ünde . Bi yandan da açıköğretim var . Toplamda 14 tane dersim var bu dönem . Ama gelin görün ki dersin başına oturmak imkansız bişey benim için şu aralar . 14 dersin zaten 9 tanesi sözel ders 150 sayfa kadar okumam gereken yer var. Ama yapamıyorum bi şekilde kaytarcak bişey buluyorum . Zaten 1 sene uzamıştı okul daha fazla uzatmak istemiyorum . OOOFOF ders çalışma şevki lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ders değil de benim de çok feci durumlar. Bütün gün iş gereği bilgisayar başındayım, şu son 1 aydır mesai 9,5saatse ben net 2 saat falan çalışıyorum herhalde. Pati, Eksi, Satranç, Pati, Eksi, Satranç diye dönüyorum browserda

Sonra herkes çıktıktan sonra işler biriktiği için akşam 9a kadar çalışıyorum ama yine kesik kesik.

Ne yapsam bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

çalışmazsan geçilmiyor üniversitede.
yani kalacaksın, biri iğneyle dürtmesi lazım seni gece yatarken.

Wispy said:

Pati, Eksi, Satranç

satrancda oynanmıyor bayadır.
adam acıyor alttan programı, kafasıyla değil yapay zekaya oynatıyor zevk almıyorum.o ne zevk alıyorsa artık...
Sosyal ağlarda paylaş

@Wispy
aynı dert benimde başım da var.
1 saatlik işi zaman dilimlerine böle böle kalıyorum sonra bakıyorum 1 saatte bitceğine 5 saatte hala aynı yerdeyim.
tavla filan oynuyorum bende arada anime izliyorum.

sonra eve gidip evde uğraşıyorum filan salak salak bütün vaktim iş için geçmiş oluyo.
ama belli dönemlerde oluyo bende böyle.
kafam da birşeyler varsa çalışamıyorum işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
fbook daki sıçtın mavisi grubu tam sana göre.
yalnız değilsin benzer durumda dünyada milyonlarca öğrenci var

bende hep bu sekilde gittim de şimdi iş güç derken unuttuk.

tamamen okul ve öğrenim mantığı dışına çıkarak iş & para odaklı olursan aşarsın bu sorunu diye düşünüyorum

okuldur, sınavlardır, ödevlerdir, derstir hiç bir önemi yok. okul bittikten sonra unutuyorsun cogu şeyi. işe girince zaten hatırlamayacaksın bu öğrendiklerini..

amaç okulu bitirirken o ödevlerden seni geliştirecek şeyler öğrenmen. onun dışında hazırla ver alabildiğin kadar yüksek puan almaya çalış yani ödevi yakışıklı hale getir.

of kim yapıcak şimdi diye her düşündüğünde aklına işe gireceğin dönemler, kazanacağın paralar, ilk maaşınla alacağın şahane oyun pc si, araba.. işe girdikten sonra kendi paranla çıkacağın tatiller dans edeceğin yabancı hatunlar falan gelsin.

sonra alacağın ve kendi zevkine göre döşeyeceğin evini düşün. bahçede mangal & rakı & nargile vb keyfi..

hah bunları böyle bir 5 dk düşün motivasyonu al 1 saat çalış. deponda motivasyon kalmayınca benzer hayalleri ekle eskilerini hızlı bi tekrar et gene bi saat götür.

dene bakalım tamamen kendi üretimim bir çözüm şekli tutar ise söyle belki patentini falan alır danışmanlık bürosu kurarım belli mi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

iş ne ki?

Yurtdışı firmalarına müşteri servisi sağlamaca gibi birşey. Ama kendim dışında beni denetleyen olmadığı için, böyle bazen bütün gün boşboş geçiriyorum, sonra akşam 6da çıktıktan sonra millet 10a kadar çalışıyorum işler aksamasın diye.

Okulda da her işimi en son ana bırakırdım ama hiçbir işi atlamazdım. Şimdi de hala aynı olay, yumurta deliğe dayanmadan yapmıyorum hiçbirşey. İşler de aksamıyor belki ama olan yine işler sıkışınca sinir stres yapan bana oluyor.

Nasıl bir psikoloji anlamadım, ama normal insan davranışı değil bu herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

kütüphaneye gidip çalışmayı dene odada bende çalışamıyorum. ders çalışcam diye oturup abuk subuk şeyler okur bakınırken buluyorum kendimi. canım sıkılıyor paso sigara içmeye dışarı çıkıyorum. kütüphanede bakıyorsun herkes çalışıyor ses yok oyalancak bişi yok, kitapları defterleri bırakıp zırt pırt dışarı da çıkamıyorsun. en güzeli dene bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Longshanks said:

iş ne ki?

Yurtdışı firmalarına müşteri servisi sağlamaca gibi birşey. Ama kendim dışında beni denetleyen olmadığı için, böyle bazen bütün gün boşboş geçiriyorum, sonra akşam 6da çıktıktan sonra millet 10a kadar çalışıyorum işler aksamasın diye.

Okulda da her işimi en son ana bırakırdım ama hiçbir işi atlamazdım. Şimdi de hala aynı olay, yumurta deliğe dayanmadan yapmıyorum hiçbirşey. İşler de aksamıyor belki ama olan yine işler sıkışınca sinir stres yapan bana oluyor.

Nasıl bir psikoloji anlamadım, ama normal insan davranışı değil bu herhalde.

Zaten bu psikolojinin temelinde bir önce yapılan son dakka işinin aksamaması yatar. Böyle böyle alışkanlık yapar bu mevzu.

Aynı şey vaktinde bir yere gitme konusunda da mevcut. Örneğin, 18.30'da başlayan bişeye yetişmeniz için 17.45te çıkmanız gerekiyorken 18.05'te çıkıp koşa koşa 18.30'a sağsalim yetiştiğinizde bu da bir süre sonra tekrarlandığında nasılsa 18.05'te çıkarsam yetişirim düşüncesiyle birlikte alışkanlık haline geliyor.

Bizzat bunları çıkardım kendi hayatımdan ben tespit olarak eheh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...