Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gaming mouse zımbırtısı

doli

Öne çıkan mesajlar

Senelerdir ucuzundan logitech veya a4tech mouse kullanıyordum ki deli gibi fps oynamama rağmen. Hep aklımda vardı öyle profesyonel ciddi bişi almak ama pahalı ve çok da gerekli gelmiyordu. Cidden çok bişi farkettiriyor mu gaming mouseları? Neyse arkadaş almış bende gaza geleyim alıyım diyorum hem abddeyim fiyatlarda uygun çoğu ürün 3 aşşa beş yukarı aynı fiyat. Hep külüstür tarzı mouse kullandığım için ergonomi olayını pek bilmiyorum. Biraz geniş tombul elli hafif kısa parmaklıyım (fatih kısaparmak espirisi yapmayın pls tşk, ayrıca döndüm okudum sanki vücud tarif ediyorum) Neyse az bakındım araştırdım bi kaç model buldum. Kullanan vs varsa veya önceden araştırmış biri yardımcı olursa sevinirim. Araştırdım baktım her kafadan ayrı bi ses çıkıyor tam karar veremedim.

Düşündüğüm modeller Logitech G9 veya G5. Razer Deathadder( 2 tane versiyonu var biri 3G 1800dpi diğeri 3.5G 3500 dpi) Razer Lachesis ve Steelseries Kinzu(2sinin yan taraflarında butonu yok, nette falan çok kullanırım yok o pek hoşuma gitmedi)

Bir de bunlara hangi mouse pad iyi gider?
Sosyal ağlarda paylaş

G9 a bazıları acayip rahat bazıları çok rahatsız diyor. G9 ve G5de olan üzerindeki dpi değiştirme zımbırtısını çok kullanıyor musun bir de onu merak ediyorum çünkü razerlarda yok. oyun olarak genelde cs:s daha nadir olmakla beraber cod crysis vs oynuyorum. Zoomlu silahlarda işe yarıyor diyorlarda zaten pek kullanmam. Razerlar da çabuk bozuluyor diyorlar. 15-20ytl lik a4tech mouse u en az 4 sene kullandığımı düşünürsek, 1 2 senede bozulcak mouse çıldırtır heralde beni. G9'la özel bi mousepad kullanıyor musun bir de?
Sosyal ağlarda paylaş

o dpi ayarı kullanıslı bişey.
kullanıyorum arada, oyundan oyuna göre değiştiriyorum. istediğin dpi ı atıyorsun setpoint programıyla.
hafızasıda var çeşitli çeşitli ayarları tanımlıyorsun.
baya kullanıslı.
mouse pad olarak ice mat kullanıyorum cam.beyaz. kir tutması dısında performansına diyeceğim yok ama steelseries padlerden bi tane alsan daha iyi olur gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde razer yandaşları G9 a b*k atıyor gördüğüm kadarıyla. kafama G9 daha çok yattı gibi. amazon.com'dan söylicem büyük ihtimal. hazır kargo girmişken mousepad de çakayım yanında. hepsiburadada ayrı bir cins razerın eski model deathadderı 136ytl, G9 126ytl. amazonda G9 $60, razer deathadder eskisi $40 yenisi $50.

Padlere de bakınmıştım steelseries iyi diyorlar da dünya kadar model var masa çok büyük değil medium size alırım. fakat hangi modeli alsam iyi G9'la?
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

o yerden yere vuranlar görüntüsüne bakıp ergonomik olamayacagına kanaat getirenler.
eline alınca anlıyorsun, görünümle ergonomik olup olmadıgını anlayamayacagını.
ergonomik yani.

muz bile ele g9 gibi oturmuyor.

g9 yaratılıscıların kabusu!

o dpi ayarını bende cok sık kullnıyorum, hem calısırken hem oyun oynarken.heroyunun senstivity ayarı aynı olmuyo tutturamıyorsunuz, özellikle fpslerde. onun yerıne daha alışık olduğun scale'la ayarlamış oluyorsun hızını. calısırkende arada ince ayar yapmak için cat dusuruyorum dpi'ı 800'e 1200'e iki pixel yana 3 pixel yukarı oynatıyorum/ciziyurum/cekiyorum vs vs sonra devam ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet genellikle oyunlarda kullanıyorum bende, mesela tanka mı bindin, e tepesi çok yavaş dönüyor tankın çat anında dpi arttır, inince yine azalt. ya da normalde windowsta hızlı kullanırım ama bir grafik programında birşeyleri ayarlarken falan azaltırım. bir de tekerleğin sol ve sağ tarafına atadığım ctrl+c ctrl+v var kı artık onlar olmadan yaşayamam. tek elle seri şekilde c/p = priceless
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

neweggden alsana.

bu siteyi bilmiyordum da 90$ gösteriyor sitesinde G9'u. amazonda 60$. Best&buy a baktım biraz önce orda da 45$. siteden siteye acayip fiyatlar oynuyor anlamadım ne iş. Plantronics'in bi kulaklığı amazonda 28 best&buyda 50$. bi ordan bi burdan sipariş vericem sanırım.

Siz mousepad olarak ne kullanıyorsunuz? G9 kumaş mousepadlerde sapıtıyor falan diye okudum da bi kaç yerde. Bir de kaliteli mouse oyunu cidden etkiliyor mu yahu?
Sosyal ağlarda paylaş

tabi oynamak tamamen senin yeteneğin bende pek o kadar çok mouseun etkileyebilceğini düşünmüyorum fakat millette hep bir mouse takıntısı var cidden etkiliyor mu diye sordum.

genelde laptop kullandığımdan düşünmüyorum klavye almak ama ctrl ve shifte basmak ızdırap oluyor. alsam da koycak yerim yok bir de kocaman klavye laptopla beraber. fakat kulaklık almayı ciddi ciddi düşünüyorum baktım falan acayip ucuza kaliteli birşey buldum. Kulaklık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...