Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl İyi Bir Animatör Olabilirim

Miguel_Felandez

Öne çıkan mesajlar

Ben Hayatım boyunca tek hayalim Animatör olamkatı İyi bir animasyon hazırlamanın yolu nedir acaba bide kolay oldumu çok güzel olur ben çizimde yapyorum Animatürke yolladım ama sanırım çizimleri beğenmediler sarım olsun ama burada bana yardım edeceğine inanıyorum[signature][hline]Göz Yaşalrın Yıkar Ruhundaki Günahları
Sosyal ağlarda paylaş

en akılcı çözüm kasıp(çooook kasıp) eskişehir anadolu üniversitesi güzel sanatlar fakültesi animasyon bölümüne girmek olacaktır.

yetenek sınavlarında bikaçbin kişi içinden ilk 20-30 kişi arasına girmen gerektiğini de eklemek lazım :)
kolay gelsin...

ya da flash öğrenir ufak tefek animasyonlarla kendini eğlendirirsin. kanal D de yayınlanan şu an adını çıkaramadığım acınası flash animasyonları barındıran programdaki gibi şeyler... ama o şekilde kesinlikle bu bölümde adı geçen animelerin yanına yaklaşamazsın tahmin edebileceğin gibi...[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

kursa gitmeden kazanamıyosun. (artık)
gittiğinde ise herbişeyi anlatıyolar...

kaçamak cevap mı oldu yaw? neyse ben 2 senedir deniyom. bu sene de deneyecem. Allahın hakkı 3tür demişler. hayırlısı artık... :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 05 Temmuz 2004 23:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ne kursuymuş bu? vatandaş öğrensin.. :) tam olarak animasyon değil de ona benzer birşeyler düşünüyorum, özel yetenek sınavı gerekiyormuş ama pek bir fikrim yok maalesef henüz..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki Bu eskişehirdeki Anadolu Üniversitesine girmek için ne yapmalıyız ve en önemlisi yetenek sınavında ne soruyorla sen ikikez girmişsin de onadan ama inşallah kazınırsın. Kanal D deki programın adı Grafi 2000 Ben buranın yarışmasına girdim ama bi sonuç alamadım[signature][hline]Göz Yaşalrın Yıkar Ruhundaki Günahları
Sosyal ağlarda paylaş

bisürü kurs var istanbul'da güzel sanatlar fakültelerine hazırlık adı altında eğitim veren. kara kalem tekniği öğretiliyo basitçe. sınavda dikkat edilmesi gereken hususlara göre hazırlanıyosun. aslında öss ye hazırlanmaktan falan bi farkı yok pek. gene öss gibi ciddi bi rekabet söz konusu olduğundan bu kurslardan birinde sağlam bi antrenman yapmadan kazanmak pek olası değil yetenek sınavını.

eskişehir animasyonun sınavına girmedim ben. ama diğer fakülteler gibi kara kalem soruluyo. bildiğim kadarıyla bi model ve modelin etrafında çeşitli objelerden oluşmuş bi kompozisyon oluyo ve onu gücünün yettiği en gerçekçi şekilde kağıda aktarman isteniyo senden. animasyon bölümü sadece eskişehirde var...

diğer gsfler de benzer şeyler soruyolar. ama istanbuldaki fakülteler (marmara ve mimar sinan) genelde hayalden konular soruyo. misal geçen sene merdivenden kanepe taşıyan iki figür sormuşlardı mimarsinanın baraj sınavında. grafik bölümünün sınavında kumaş üstündeki bi böcüğe büyüteç tutan el, resim bölümü sınavında da berber dükkanı sorulmuştu. ondan önceki sene de barajda, kedisini besleyen kadın ve çocuğu çıkmıştı. böyle kazık kazık şeyler işte... kaşınıyorum ben sanırım :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 06 Temmuz 2004 20:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ehe bu sene ben de giriorum bakalım noolcak :D umarım patlamam.

bu arada kurslar için gitmiş olan arkadaşlar "kurs yalan" diyor.tabii kursuna bakar da onların gittikleri kurslar iyi değilmiş öyle diolar valla.

türkiye de animasyon bölümü yok diye biliodum,iiymiş.[signature][hline]Fleşşşh off folınn encıılllss
Sosyal ağlarda paylaş

sırt istanbulda 300 den fazla kurs var.özenle seçip doru olanı bulmak zor.vermesi gereken bilgiler dışında alakasız konulara yönlendirilirseniz bir seneniz orda yanabilir yani.

ben bildiklerimi söyliyim sınavlar olarak :

mimar sinan : 3 sınav ,
1.sınav - 3 figürlü 50x70 kagıda halayden bir konu (bakkal çakkal , calışan işçiler , köpegini besleyen biri gibi binlerce örnek) süresi 3 saat. burada vicut ve 3 figür arasındaki oran orantı , karakalem bile tonlandırma portre ve figürlerin dogallıgı çok önemli
2.sınav - 2 obje koyuluyor önünüze onları cizmeniz ayriyetten onların size söyledigi bir onjeyide hayalden yanlarına koymanız gerekiyor bu 2 sene önceki sanırım bi sene öncede büyüteçle böcege bakan el sormuşlar duydugum kadarı ile. hayalden degişik şeyler isteniyor sizden
3.sınav - mülakat

marmara acıbadem güzel sanatlar :
1.sınav - 35x50 kagıda , önünüze koyulan 7-8 objeyi cizmeniz isteniyor. objelerin oran orantısı kagıda dizilişi ve gerçekçiligi (metaller ve camlar özellikle) önemli. süresi 1 saat 15dk.

sanırım bir sınavı + birde mülakat vardı ama aklımda degil

atatürk egitim fakültesi /göstepe

1.sınav - 35x70 kagıda,karşınıza bir model geliyor bunu cizmeniz isteniyor. burada iki secenek var portre el ve ayaklar cok titiz yapılarak elbise cizgisel hafif tonlarla çalışılabilir.eli hızlı olanlarda elbiseye yada üstündeki kumaşa güzel bir ton atarak olayı salama alır. ama eger renk atamıyorsanız hiç girmeyin ve cizgisel devam edin. resim cizgisel olarak ele alınır böylece. işte burdada model in kagıda oturtulması vicut ölçüleri herşey cok önemli. süresi 1 saat 15dk

bununda 2. sınavı objeydi sanırım

yıldız teknik : burda gecen sene "3 sandalye (tahta plastik ve metal) birinin üzerine bir kumaş örtülmüş
burdada kumaş ın gölgesi , metal tabüre nin parlaklıkları tahtanın dokusu önemli.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

bikaç hata var bishop...
MSÜ de mülakat yok iki aşamalı sınav. sorular her bölümde değişkenlik gösteriyo.

marmarada 75dk bisürü objeden oluşan kompozisyon ondan sonra da bahtınıza ne çıkarsa onu hayalden istiyolar gene 75 dk. bu sınavın süresi msüden daha kısa olduğu için tonlama ve doku o kadar önemli diil. kısa süreyi nasıl değerlendirdiğinize bakıyolar. sonrasında mülakat var.

ata eğitim ve yıldız teknik tam olarak güzel sanatlar fakültesi sayılmaz. yıldız teknikte öncelikle bi genel kültür sınavına giriyosunuz. sonrasında çizim ve akabinde de bölümüne göre mülakat olabiliyo. multimedia tasarımı bölümünde test ve mülakat yok ama 15 kişi alıyolar...[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

eskişehir animasyon yalan bi üniversitedir. sen kendini geliştirmeye bak. ondan sonra ara kare çizebilecek kıvama gelince git bi animasyon firmasına arakareci ol. devamı gelir. animasyon atölyesi kısmında yardımım dokunabilir.[signature][hline]fabrikasyonize olmak belirli sure formatlarina uymak gibi bircok seyin topluca olmasi tarafindan ortaya koyulan bir standardizasyon
Sosyal ağlarda paylaş

grudge ;
mimar sinanda ilk 2 sınavı geçtigin zaman (50 yada 60 puan diye biliyorum) müklakata alınıyorsun. iyi cizen hala cok adam oldugu için birde ordan eliyorlar. tabi sınavlardan 95-100 alırsan pek sorun olmaz :)

digerlerinde haklısındır cok sınav oldugu için aklım karşıyor artık ben mimar sinan a odaklandım şu an.

birde türkiyede animasyonun gelecegi nedir bilmiyorum[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede animasyondan para kazanmayı düşünmeyin bile. 2d den en azından. anca arada sırada dandik reklamlar, jenerikler filan için gerekir, onda da deli fiyat kırarlar. bilemiyorum. şafak tavkul, ozan kaygısız gibi insanlar işsiz oturabiliyosa uzun süre, pek şansınız olmayabilir. lakin iştiyak, istek, arzu başka birşeydir. sebat ve iştiyak olduktan sonra herşey önünüzde eğilir.[signature][hline]fabrikasyonize olmak belirli sure formatlarina uymak gibi bircok seyin topluca olmasi tarafindan ortaya koyulan bir standardizasyon

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 06 Temmuz 2004 23:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

walla grafik tasarım okuyup 3d animasyon yapmak lazım kanaatimce.
bu arada bish. abi etme eyleme. MSÜ'de mülakat yok diyosam var bi bildiim. iki senedir girip duruyorum sınavlara. ilk aşamayı da geçiyorum (baraj 40). ama ikinci aşamadan çok daha yüksek almak lazım (80 den aşaası kurtarmıyo pek) ayrıca tanıdığım, benimle beraber sınava giren bikaç kişi de MSÜ'de şu anda. bu kadar kesin konuşmayı sevmem normalde ama yanılıyor olmama imkan ve ihtimal yok...
bundan sonra ilk sınavın etkisi daha da düşük olacak msü'de. ayrıca fakültenin adı değişip ihtisas fakültesi halini alacak ve eğitim büyük ihtimalle bu sene 6 seneye çıkarılacak gibi ayrıntılar var. bu sene için mülakat yapma kararı alınacak gibi olsa duymuş olurdum şimdiye kadar...
mülakat marmara'da var...[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

şu nedenle düşürülecek
ilk sınav genel amaçlı bi baraj sınavı. ikinci sınav bölüm spesifik soruları barındırıyo. ilk sınavdan yüksek bi puan alıp sonra ikinci sınavdan zıcmak suretiyle bölüm kazanmak mümkün. bu da öğretim görevlilerinin işine gelmiyo.

arcane, yıldız multimedia sınavı 50x70 hayalden 3 saat. bildiğim kadarıyla össden 220 ham puan gerekiyo herhangi bi bölümden. sınavda bi kavram ve bir objeyi ilişkilendirip mümkün olan en iyi ve yaratıcı şekilde derdini anlatmanı istiyolar. teknik tamamen serbest (karakalem olması dışında istersen çöp adam çiz) desen kalitesi 2. planda olsa da gene de belli bi önem teşkil ediyo. geçen senelerde suç ve saat, güç ve kafes gibi sorular çıktı. bölüme sadece 15 kişi alındığı için girmek ekstra şans işi birazda...

bazılarına göre memleketteki en iyi bölüm (horace mesela) ama verilen eğitim bilgisayarda tasarım ağırlıklı. yani normal bi GSFden farklı olarak pek desen vermiyolar. o yüzden misal ben herhangi bi grafik tasarımı bölümünü tercih ediyorum. ha buarada kazanan öğrencilerden mac sahibi olmaları isteniyo :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

mac sux hehe, eet o doğru

ben 40 kişi alıolar , 210 sayısal istio
yetenek sınavından 60 puan alınması gerekio
yetenek sınavı puanına öss sayısal puanı eklenio
diye biliyorum hatta bu sitesinden geçen seneki sınavi için bilgiler.

bilgisayar ağırlıklı olduğunu biliyorum ve o sebeple orayı istiyorum :)[signature][hline]Şuutoooo !!!...
Sosyal ağlarda paylaş

15 kişi aldıklarına eminim.
yetenek sınavında 60 almazsan değerlendirilmiyosun.
geçen sene sınava girdim. sayısal çözmemiştim pek dolayısıyla 210 diildi
[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 08 Temmuz 2004 07:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ulen arcane bana rakip mi olacaksın burda da, eksik kal bre..

grudge peki sabancı, yeditepe ve bilgi vcd bölümlerinin özel yetenek sınavları hakkında bir bilgin var mı? yıldız teknik biraz daha çizim ağırlıklı geldi bana sanki, ben diğer kısımlarla daha haşır neşir sayılırım ya da sayılabilirim ileride.. :-p[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...