Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Win 7

Radiance

Öne çıkan mesajlar

Ekran kartım GeForce FX5200,128 mbit,ram 1.5 gb windows 7'yi geçen hafta kurdum aynı xp performansını sundu bana,şu ana kadar çok memnunum ses kartım Realtek ilk gün baya uğraştım ama canım seven uyumamış,güncellemelerden driver'ı kendi halletmiş,epey bi şaşırdım,kurmak isteyenlere şiddtle tavsiye ederim;)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sıfırdan kurdum,temiz kurulum olsun diye,yaklaşık yarım saatte herşey bitti,ama yükseltme yaparım dersen böle bi yazı var,sen yine de oku;

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 7’nin yükleme prosesini, Vista’ya göre oldukça kısa tasarlamış olabilir ancak sıra işletim sistemini yükseltme işlemine geldiğinde işler değişiyor.

Windows yazılım tasarım ekibinden Chris Hernandez’in, Windows 7 temiz kurulum ve işletim sistemi yükseltme performans test sonuçları hakkında, kendine ait blog sayfasında yaptığı yorumlar şaşkınlık verici.

Windows Vista’nın yeni işletim sistemi Windows 7’ye yükseltme işlemi 30dk ile 50dk arasında sürebiliyor.Bu süre, yükseltme işlemi uygulanan sistemin donanım performansına bağlı olarak değişebiliyor. Tabi işin içine kullanıcının Vista üzerindeki özel verileri ve kullandığı uygulamalar girince yükseltme işlemi çok sıkıcı bir sürece dönüşebiliyor.

Hernandez’in yaptığı “benchmark” değerlendirmelerine göre “ağır kullanıcı” şeklinde tanımlanan ve sisteminde 125GB kişisel veri, 40 adet program, 15 opsiyonel komponent ve detaylı kişisel ayarları bulunan birisinin, mevcut işletim sistemini Windows 7’ye yükseltmek istediğinde performanslı donanımlardan oluşan bir sistem için 150dk-355dk aralığında zaman harcaması gerekiyor bu süre vasat bir PC istemi için 6 saat’e uzayabiliyor.Daha kötü bir senaryo da mevcut; “süper kullanıcı” sınıfından biri, 650GB’lık kişisel verisinin bulunduğu sistemi yükseltmek istediğinde diğer değişkenlerin bir kısmı göz önüne alınarak, x86 Vista yüklü orta-seviye PC üzerinde tam 1220dk(20 saatin üzerinde) yükleme süresinden sonra bir anlamda akıl sağlığını yitirebiliyor(tahmin ediyoruz)

Diğer taraftan Hernandez, sonuçlara bakıldığında Windows 7 yükseltme işleminin, aynı test düzenekleri üzerinde benzer! “yükseltme” prosesi olarak değerlendirilen, Vista’dan Vista SP1’e yükseltme yapmakla aynı sürede gerçekleştiğini hatta bazen %5 eşiğinde daha erken sonlandığını tespit etmiş.Yani %5’lik bir gelişim söz konusu, temiz kurulumu sabır eşiği düşük olanlara tavsiye ediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...