Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

331. Celp Dönemi...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Lopeth said:

sadece ohal bölgelerine toplu olarak gidiliyor sanırım ktm lerde toplanılarak. Hatta gitmezsen sorun bile olabiliyor.

Aynen sadece ohal bölgelerine ktm aracılığı ile gidiliyor,ve rezilliğin daniskasını çekiyosunuz,yatacak yer sıkıntısı,yiyecek yemek sıkıntısı,paso iştima,mıntıka falan derken adam illallah ediyor.

Mesela uçak ile Elazığ ve Van'a gidebiliyosun ama otobüsle Elazığ'dan sonrasına gitmen yassak.89/2 lerden bi eleman KTM falan takmadan babasıyla beraber sivil arabayla gelmiş.Elemana aynı gün tutanak yazıp ertesi gün disko'ya gönderdiler 1 hafta.
Bide bu disko o diskolara benzemez,içeri girip "Dissko Dissko Partizani" falan yapıcağınızı sanmayın.

Önce hoşgeldin dayağı atıp günde 1 sefer yemek verip ne kadar ağır iş varsa yaptırıp,güle güle sopasıyla gönderiyolar.

Aman diyim attırmayın kendinizi diskoya falan,üzülürsünüz.

Oda hapside aynı şekilde.

Ben hakkari/yüksekova'da askerlik yapıyorum şimdi 19 kasım'da izne geldim ama tüm kıyafetlerim leş gibi olmuştu,leş gibi de kokuyodum(banyo falan da yok).

Zaten size gereken her türlü bilgi askerlik şubesinde veriliyor,bide benim acemilik mamak/ankara'ydı.20.5 TL yol parası verdiler.

Son bişey daha herşeye atlamayın askerde,mesela gittiğimiz ilk hafta sonunda Albay'lar Başçavuş lar falan meslek seçmelerine geldiler,bizim bölükten 8 tane muhabereci çavuş ist-ank-izmir de ki ordu merkez komutanlıklarına ait özel koruma tabur'larına dağıtılıcak dendi.

250 kişiden kendimi 8 kişi arasına sokturdum,ama 7 arkadaş hakkari/şırnak olarak dağıtıma yollandık.

Sinema diye adam toplayıp mıntıka falan yaptırıyolardı.

Çok değişik bi yer askerlik,hadi kısa dönemler de gelsinde beraberce dönelim şurdan.

Ne wot yazmışım be,daha yazıcak çok şey var da neyse fazla korkutmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:

yüksekova'da askerliği anlatsana biraz?

çatışma tehlikesi
pkk tehlikesi
insanlar
çarşı izni
birlikteki binaların durumu falan.

çatışma tehlikesi;
Evet var,ama nereye düştüğün ve ne olarak gittiğine bağlı çatışmaya girip girmeyeceğin,ben muhabereciyim mesela telsiz telefona bakıyorum.

insanlar;
taşlıyolar işte,daha ağzımı bozmama gerek varmı,paso suyu elektriği kestirtiyolar(tellere,borulara sabotaj).

çarşı izni;
NERDEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

birlikteki binaların durumu falan;
Düştüğün birliğe göre değişir,mesela benim gittiğim birlik başka bi yerden taşınmış,ilk gittiğimde dökülüyodu sonra siirt'den inşaat takımı geldi 3 ayda heryeri mis gibi yaptı gitti.

pkk tehlikesi
Olmaz mı,hemde nasıl.

Onun dışında sormak istediklerinizi cevaplarım
Sosyal ağlarda paylaş

oraya yatırım yok,çünkü pkk var. ama yatırım olmayınca okul üniversite fabrika yapılmıyo o yüzden insanlar genç yaşta ya büyük şehirlere kaçıyo,ya kaçakçılık yapıyo yada dağa çıkıp terörist oluyo.

Bilmiyorum bu kanayan yara nasıl durur.
Sosyal ağlarda paylaş

bu sinav olay ile ilgili benim kafamda bi' kac soru olustu.. millet bloglarda "erken gidip sira alin, isim yazdirin" demisler.. Ondan sonra bazilari "sira o kadar fark etmiyor, bizim grupta ismini yazdirmayanlarda girdi" yazmis.. Sinav icin iceriye nasil aliyorlar? Isim falan okuyabiliceklerini zannetmiyorum tek tek yavas olucak diye.. Sira veya isim yazdirma olayi nasil calisiyor.. Biri fotograf falan koymus sirada 1230892109 kisi var sabahin korunde.. Diyelim gidip gecenin korunde isim yazdirdik, bizim isimize nasil yariycak.. Veya yariycak mi? Isim yazdirip, orda bekliyceksem niye sira alip isim yazdiriyorum ki zaten?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...