Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DVD rom yok o.O

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Bios görüyor mu DVD sürücüsünü? Bilgisayarı açarken bios menüsüne gir (genelde DEL ya da F2 ile). Orda bir şeyleri değiştirmeden boot menülerini kurcala. Oralarda gözükmesi lazım.

Eğer bios da görümüyorsa donanım sorunudur muhtemelen. Yeni elektronik eşyalarda o tür sorunlar oluyor bazen. Mesela ilk aldığım iPod ertesi gün tamamen kitlenmişti, götürüp yenisini almıştım. Yeni aldığım yıllardır düzgün çalışıyor. Aynı şey başıma yazıcıda, hoparlörde falan da gelmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

aygıt yöneticisinden

IDE ATA/ATAPI bilmemneleri bölümü var, ona gir orda primary ve secondary IDE channel olması lazım, dvd hangi ide kanalındaysa onu kaldır (laptopta 1 tane kanal olabilir gerçi). restart attığında dvd-rom'u tekrar görmesi lazım pc'nin. benim desktopta oluyodu bi ara böyle düzeltiyodum
Sosyal ağlarda paylaş

aldım laptopu kutusuyla mutusuyla direk vatan bilgisayara. girdim dedim dün aldım 1.5 saat kullandım kapattım bu gün açtım dvd yok!!!

aldılar, registide 2 tane çük kadar dosya varmış onları sildiler dvd göründü.. meerse ilk kurulumde norton yüklenio. o nortan bi filtre koyuyomuş. kaldırınca da gitmiomuş. sildiler düzeldi. mutlu oldum geri geldim.. kullanıorum şu an sorun yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...