Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu - Karmic Koala

Deacon

Öne çıkan mesajlar

9.04 ATI'de epey bir sorun cikariyordu. 9.10'da bu sorun gitmis. Startup baya hizli. Grub cok sukur v2.0 olmus. Gnome v2.28 olmus. (10 dakikalik izlenim)

Bence asil onemli kismi sudur; 10.04 LTS olarak gelecek ve adamlarin 10s startup gibi bir iddialari var. Dahasi bircok seyin yerine oturacagini falan iddia ediyorlardi. Acikcasi 9.04'u gordukten sonra hikaye demistim. 9.10'a bakilirsa arka tarafta epey bir seyler cozmusler ve 10.04 hakkaten efsanevi olabilir.

oha ustteki linki okumadan bu kadar olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

optik sesten dolby digital ve dts alamamaya başladım
gnome alsamixer yüklemek gerekiyormuş

böyle biraz problemli gibi geldi

flash animasyonlar saçmalıyor
full screen yap diyorum yapmıyor, sora yapıyor falan.

eskiden film izlerdim smplayer da, ileri geri sarınca çat çut açardı
bu rezil etti beni
basıyosun , windowstaymış gibi 2 saat bekliyor o kısmını açmak için (mkv).

şimdilik bu kadar.

açılış hızı çok iyi ama film ve ses olaylarından sınıfta kaldı bence
Sosyal ağlarda paylaş

Arkansis said:

optik sesten dolby digital ve dts alamamaya başladım
gnome alsamixer yüklemek gerekiyormuş

böyle biraz problemli gibi geldi

flash animasyonlar saçmalıyor
full screen yap diyorum yapmıyor, sora yapıyor falan.

eskiden film izlerdim smplayer da, ileri geri sarınca çat çut açardı
bu rezil etti beni
basıyosun , windowstaymış gibi 2 saat bekliyor o kısmını açmak için (mkv).

şimdilik bu kadar.

açılış hızı çok iyi ama film ve ses olaylarından sınıfta kaldı bence

ubuntuyu ilk defa kullanan biri gibi yazmışsın :D bunlar sorunlu ubuntu'da evet.

9.10'u ben de hala deneyemedim, bir süre de deneyemeyeceğim. ama herkesin ortak görüşü boot olayının hızlandığı sanırım. hoş her sürümde hızlandırıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya boot filan hikaye, bunlar sadece show için.

yavaş olsun boot arkadaş, 30 snde açılacağına 2 dakkada açılsın ama driverları filan adam gibi çalışsın.

günde 2 kere 3 kere açıyorsunuz bilgisayarı, boot hiç sorun deil.

sürekli açıp kapatılan bi laptop gibi bişeyse de uyku moduna alırsınız.

işin gerçekten şovu o.
Sosyal ağlarda paylaş

e napsınlar iyileştirmesinler mi boot time'ı :D

driver konusunda adamların elleri kolları bağlı onlar napsın? donanım üreticileri iş birliği yapıyor mu ki? ona rağmen 5 sene öncesiyle karşılaştırırsan deli gibi ilerlettiler driver konusunu.
Sosyal ağlarda paylaş

benim laptopa alsa driver çekip tekrar compile edince ses çalışıyo, direk gelen ubuntuda çalışmıyo.

yani bu sorunu niye düzeltemiyolar ki?

daha bunun gibi onlarcası var tabi.

boot time ile uğraşacaklarına ona kafa yoracaklarına o değerli zaman çok daha faydalı kullanılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

riglous said:

Sakin diyim yuklemeyin. Elinize yapisir; format paklar.

Daha cok yeni

gnome shell için bu di mi?

Evet evet, yanlis anlasilmasin. gnome-shell her ne kadar guzel gozuksede simdilik sadece gozukuyor, ici bos kutu gibi bir sey. Dolacak elbet.
gnome 2.28 guzel olmus; lxde kullansam mi diyordum bir ara, onunla neredeyse ayni miktarda kaynak tuketiyor artik.
12 saatin sonunda oldukca memnunum. Filmlerde sizin dediginiz sorunlari yasamadim. Sanirim bu donanimla alakali bir durum. Bende oldukca hizli.
Alsa konusu, Daecon'un dedigi gibi biliyorum ben de. Nasil ki windoz dogrudan office yuklu olarak gelemezse Ubuntu da gelemiyor. Ama mesela 9.10'u temel alip tureyecek subdistro'lar var. Onlar cok fazla bilinmedigi, duyulmadigi icin alsamixer yuklu olarak gelir muhtemelen. Belki size komik gelecektir ama Ubuntu'nun bu derece yayilmasi ve ses getirmesinden dolayi acigini arayan cok firma var; adamlarin da elleri kollari bagli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...