Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf tarafını belli etti

UrsusMaritimus

Öne çıkan mesajlar

tartışma ve görüş belirtme hakkına elbette sahipsin estel, ancak modluk yetkinin üstüne basa basa vurgulayarak, kendi subjektif yaklaşımın dışında bir temeli olmayan "dansözlükle milleti trollüyorsunuz, küfredince banlanıyorlar, kanıma dokunuyor" dediğin zaman görevinin gerektirdiği seviyeli, adil ve özgür tartışma ortamı sağlama sorumluluğuna aykırı hareket ediyorsun.

kendi fikrini belirtmek bir yana insanların tartışma üslubunu da eleştirebilirdin ama, kendi attığın mesajlar hakaret sınırında geziyor. modluğunu düşünerek kötü örnek olmanı mı eleştirsem, yoksa normal bir üye olduğunu düşünerek seni uyarsam mı?
Sosyal ağlarda paylaş

suficiğim ben yine belirtiyorum. kimsenin görüşlerini dile getirişine karşı değilim. ben sadece bir gözlemimi dile getiriyorum.

@Sam: sizin yaptığınız size yapılınca birinci seferde dikkatini çekiyor bakıyorum. Şu söylediğindeki sorunu hala tam olarak anlayamadım bu arada.

Sam said:

tartışma üslubunu kendi şahsi görüşlerin doğrultusunda ele alıyorsun.

tabii ki tartışma üslubumu kendi şahsi görüşlerim doğrultusunda ele alacağım. Sonuçta ben tartışıyorum. Başkası tartışmıyor benim yerime. Kendi tartışma üslubum da benim kişisel görüşlerim doğrultusunda oluşacak. Senin görüşlerine göre mi tartışayım?

Sempatimi ise kimseye ayırmış değilim.

Teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

oradaki "kendi şahsi görüşün" ifadesini açayım:

"kendi şahsi politik görüşlerin ve bunların yolaçtığı önyargı"

insanlar sempati duydukları kişilerin başına haksızlık neticesinde kötü bir olay gelince (buradaki durumda banlanma) kanlarına dokunur. sempati duymamışsan o ifaden yanlış olmuş sevgili estel. :)
Sosyal ağlarda paylaş

@sir:

ben de hiçbirinizin samimiyetinden kuşku duymuyorum. beni bu kadar endişelendiren de bu. elbette ki hiçbiriniz akp feto vs. tarafından maaşla tutularak aramıza yerleştirilmiş insanlar değilsiniz. yazdıkların ile beni faşistlikle itham ediyorsun. esefle kınıyorum. insanların burda yapmaya çalıştığı sizin fikirlerinizi convert etmek de değil. ama fazla mı kırılgansınız anlamıyorum. insanlar size karşıt bir görüş bildirdiği zaman hemen devlet statüko bizi dövüyor moduna giriyorsunuz. sakin olun size birşey yapmak isteyen de yok. convert falan etmeyeceğiz sizi. istediğiniz gibi düşüncenizi de dile getiriyorsunuz zaten. toplumlarda liberal - statükocu çatışmasının görülmesi olağan bir durumdur.

sir said:

son olarak; bu ülkede bölücülüğü en az "emperyalistler" veya "dağlarda dolaşanlar" kadar "KUTLAYIN ULAN"cılar yapıyor. ki dağlardakiler bile vazgeçti artık. TC ise zaten emperyalist bir devlet. NATO'ya üye, gümrük birliği içinde, G20 ülkelerinden biri, AB'ye üye olmaya uğraşan bi ülkede, ne anti-emperyalizmi? basbaya "emperyalist" olma yolunda ilerliyoruz işte.

şu ise yine statükocuların ve benim gibi septiklerin liberallere (benim de şemada belirttiğim gibi) "bu kadar kolay
nasıl emin olabiliyor, inanabiliyorsunuz?" sorusunu sormamıza yol açıyor.

@Sam:

Sam said:

tartışma ve görüş belirtme hakkına elbette sahipsin estel, ancak modluk yetkinin üstüne basa basa vurgulayarak,

bütün tartışma boyunca benim modluk yetkimin üzerine basa basa vurgu yaptığım tek bir cümle göremezsin. modluk yetkimin arkasına bir defa dahi tartışırken sığınmamışımdır. TW'likten istifade edip hakaret etmeden mesaj atılan fake accountları banlamanın aksine ki bu hususta ele aldığın insiyatifi fake account'ların sömürülmesinin engellenmesi açısından faydalı buluyorum. Tutumun demokratiklği hakkında ise yorum yapmıyorum.

said:

kendi subjektif yaklaşımın dışında bir temeli olmayan "dansözlükle milleti trollüyorsunuz, küfredince banlanıyorlar, kanıma dokunuyor" dediğin zaman görevinin gerektirdiği seviyeli, adil ve özgür tartışma ortamı sağlama sorumluluğuna aykırı hareket ediyorsun.

kendi sübjektif yaklaşımım ve sizin attığınız mesajların derlemesi dışında, temeli olmayan, düşüncelerimi ifade ettiğim zaman adil ve özgür bir tartışma ortamı sağlama sorumluluğuma aykırı hareket etmekten ziyade, bütün bunları sağlayabilmek için hakaret eden üyeleri hakaret etmemeleri için uyarıyorum. zira hakaret eden üyelerin banlandığını uçan kuş bile biliyor. onların da size demokratik bir tartışma platformunda fikirlerini bildirmelerini istiyorsanız bu arkadaşları hakaret etmemeleri için bilgilendirerek uyardığımda da rahatsız olmamanız gerekir.

said:

kendi fikrini belirtmek bir yana insanların tartışma üslubunu da eleştirebilirdin ama, kendi attığın mesajlar hakaret sınırında geziyor. modluğunu düşünerek kötü örnek olmanı mı eleştirsem, yoksa normal bir üye olduğunu düşünerek seni uyarsam mı?

kullandığım defolun sözcüğünün dışında bir adet hakaret sınırında gezen mesajımı gösteremezsin. paticiğin hiçbir bölümünden bir defa dahi ban almadım. kimseye bir defa dahi hakaret etmedim şimdiye kadar. modluğumu düşündüğün takdirde kötü bir örnek teşkil ettiğimi söyleyemezsin. normal bir üye olduğumu düşünerek beni uyarmak istiyorsan da, normal bir üye olarak insanların tartışma uslubunu eleştirdiğim için beni eleştiremezsin. Zira yine tekrar ediyorum mesajlarımın içinde defolun haricinde hakaretamiz sayılacak hiçbir mesaj yoktur. defolun sözcüğü ise ortaya söylediğim, ancak yarası olanın gocunabileceği bir bağlamda söylenmiştir. hiçkimseye yönelik bir hakaret içermemektedir. Öte yandan inceden inceye beni tehdit ettiğin hissine kapılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"bütün bu looptan bunalan adam da isyan edip kalayı basınca da biz banlıyoruz."

bununla bitiriyorsun ilk mesajını ki, sade bir üye gibi yapmak istesen eleştirini, böyle bir ifade olmaz. kesin bir ayrılık olmak zorunda modluk yetkin ve kullanıcı hakların arasında. ikisi birbirine karıştığı için böyle bir tartışma çıktı zaten farkındaysan. buna kendi görevimde dikkat ediyorum, dolayısıyla ne dediğim hakkında bir fikrim var.

ha küfürlü mesaj atmak için bir saatte beş feyk açana yapılan yaptırımdan bahsedip, demokratik tutumdan bahsettikten sonra "yorum yapmıyorum" demen de başlı başına kallavi bir yorum olmuş. "hayır orada birşey demek istemedim" dersen de şu başlıktaki en büyük ironi olur, konuşulan orijinal konu hatırlanınca.

eh, normalde gerçekten de dediğin gibi 'uyarsan' sana minnet duyarım. ama "trolleniyorsunuz dansözler tarafından, mindfuck tuzağına düşmeyin, benim içim kanıyor" bir uyarı mıdır? yoksa "girişin tam güç ama belden aşağı vurmayın" dercesine bir akıl verme midir? inan ki çok çabaladım senin iddia ettiğin gibi görmek için ama neredeyse aba altından sopayı bize göstermişsin.

evet seni biliyorum ve şu kadar yıldır da tanıyorum, etmezsin. o nedenle şurada gelip bunları demen cidden çok garibime gidiyor. "defol git", "dansöz", "troll" gibi kaç tane daha ifade kullanman lazımdı? sınırında geziyor demişim zaten, sınırı geçse buraya yazmazdım. modluğunun gerektirdiği önyargıdan bağımsız tarafsızlığa aykırı tutumunu bir diğer mod olarak, (bu başlıktaki sayılı şikayet edilmiş hakaretlere müdahale göremedim henüz hala, buraya hayli mesaj yazabildiğine göre afk da değilsin) mesajlarındaki ifadeleri de bir diğer üye olarak eleştiriyorum.

neden hasmane bir tutumda olduğumu düşünüyorsun da tehdit ettiğimi sanıyorsun bilemiyorum. bu kadar uzun uzadıya, kelimelerimi yanlış anlaşılmasın da seni incitmesin diye (ben şu mesajı inşa edene kadar bob ross tablo yapardı herhalde) üstlerinden iki kere geçerek post atmazdım öyle bir maksadım olsa. dahası ne şekilde ve nasıl tehdit edebilirim ben seni? bu başlıkta kimisinin iddia ettiği gibi (gülmeden edemedim forumda en çok hakaret ve küfür yiyen, çoğu da müdahale edilmeden arada kaynayan muhtemelen birkaç kişiden biri olarak) perde arkasından yönetmiyorum forumu nihayetinde. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben açıkçası her rozet takanın, 29ekimde bayrak sallayıp marşlar söyleyenin, 10 Kasım'da ATAM SEN KALK BEN YATAM diye bağıranların iddia ettikleri kadar Atatürkçü olduğuna inanmıyorum, özellikle de Kemalizm'in büyük bir siyasi çıkar kapısı olduğu bir ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel sen bizi trollük, dansözlük, mindfuck moduna sokturan adamlar olarak itham edip, kendini küfürden hakaretten alamayan adamın banlanması üzerine kanıma dokunuyor NUleynn! şeklinde bir tavır sergiliyorsun.

Öncelikle örnekleme olarak verdiğin mesajlarımız sayfalarca süren giden bir tartışma başlığı altındaki birkaç mesajımız. Onların öncesi , sonrası ve nasıl , neden , hangi mesaja karşı dendiği gibi birçok etken var. Kısaca o başlığı baştan sona okumadan bakın böyle demişler , aha bahsettiğim bu trollük dansözlük demen sadece ama sadece senin fikrin , görüşün , bakış açındır. Objektif filan değildir.

Kendi eleştirdiğini önceki mesajlarda kendin bizzat yapmışsın.

"cumhuriyeti de istemiyorsanız bu toprakları bu milleti bu halkı neyle bir arada tutacaksınız madem?"

Bana söylermisin kim burada cumhuriyeti istemiyoruz demiş ya da bu manada birşey söylemiş ? Trollük ya da çarpıtma mı diyorsun. Buyur sana senden şekil 1-A örnek. Bize itham ettiğin trollük, dansözlük gibi yetilerin sonuçlarını forum içerisinde bize karşı yapılanların çok fazla örneğini gösterebilirim.

Bunlar senin dikkatini çekmeyip, bizim sözde trollüğümüz dikkatini çekip kanına dokunuyor. Bu da güzel birşey. Ben sana görevinde başarılar diliyorum fakat burada şu arkadaşlara uyarı diyerek başka kullanıcıları belli şeylerle itham etmek gayet çirkin bir mod için. Madem bukadar önemsiyorsun , o arkadaşları öm'den uyar. Fikirlerini onlarla kişisel olarak istediğin kadar paylaş.

Not: Edebiyle tartışması bilmeyen arkadaşlar için oturup burada ağlayacak veya üzülecek değilim. Liboş, fetocu, akboy, şeriatçı, militan, pkk sempatizanı, vatan haini idik , üzerine "troll, dansöz, cumhuriyet düşmanı, cumhuriyeti istemeyen" sıfatları da eklendi. Şu nicknamelerin yanındaki rütbe haline getirelim bari bu sıfatları , forumda kendini tutamayıp haklı olarak küfür ve hakaret eden(sözde ettirdiğimiz) masum kullanıcılar kimlerle tartıştıklarını bilsinler , ona göre önlemlerini alsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

"haşmet babaoğlu" said:

"Ülke sevgisi" üzerine konuşsak mı biraz...
Nasıl severiz bu ülkeyi?
Gündelik gerçeklerine gözlerimizi kapatarak mı?
Hiç yenilmediğimiz ve hiç yanlış yapmadığımız bir tarihe inanarak mı?
Dünyayı görmeden onun "dünyanın en güzel coğrafyası" olduğunu iddia ederek mi?
Kendi ülkemizde bir turist gibi düşünüp dolaşarak mı?
Daha baştan "bu ülke beni sevmezse, ben de onu sevmem" hesabını yapıp bu hesaba uyduğu kadarıyla mı?
Sevmediklerimizi terk etmeye zorlayarak mı?
Nasıl severiz bu ülkeyi?
İnsan içi dışı kırgınlık, umutsuzluk ve nefrete bulanmışken nasıl sevebilir ülkesini?
Barış hep geleceğe erteleniyorsa...
Adalet gelmiyorsa...
Kahramanlık söylevleri yeter mi hiç sevmeye?

Sanıyoruz ki, sadece taşkın bir heyecandan ibarettir ülkeyi sevmek!
Sanıyoruz ki, hep yiğitçe bir atılımdır bu sevginin mayası...
Hayır!
Bağırıp çağırma değil, sessiz ve derin bir iç çekiştir çoğu zaman bu ülkeyi sevmek!
Ve mayası burada yaşadığın, buralı olduğun için varlığını dolduran o eşsiz şükür duygusundan oluşur.
Hani der ya, Ziya Osman Saba "İyilik" adlı şiirinde...
"Sabah...Ah, şükrederek çıkmak geceden" diye seslenir ya...
İşte o uyanışla başlar bu ülkeyi sevmek!
Sözünü ettiğim duygunun...
Kör cehalet üzerine tüy diken salya sümük sevgilerle...
Ona buna küfretme özgürlüğü ve önüne geleni hain ilan etme kibiriyle...
Hiçbir bağı yoktur.
Gerçek ülke sevgisi...
Acı görmüş, çile çekmiş, hayatı gönülden kucaklamış, değer bilen, değer veren sevgidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Ben açıkçası her rozet takanın, 29ekimde bayrak sallayıp marşlar söyleyenin, 10 Kasım'da ATAM SEN KALK BEN YATAM diye bağıranların iddia ettikleri kadar Atatürkçü olduğuna inanmıyorum, özellikle de Kemalizm'in büyük bir siyasi çıkar kapısı olduğu bir ülkede.

Bu bukadar Atatürkçü şu şu kadar Atatürkçü diye ölçüm mü yaptın,
bende son 7 senede "değişen" lerin samimi olduğuna inanmıyorum, hele "değişmek" eyleminin büyük bir siyasi çıkar kapısı olduğu bir ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

adam bayrak sallayanlar bana batıyor mu demiş. içlerinde makam için menfaat için sallayanlar var demiş, tıpkı bugün akpli olmayıp ihale için maymunluk yapanlar gibi.

rusya'da komunizm yıkılmadan önce herkes komunist parti diye bağırıyordu bayrak sallıyordu, bir günde o bağıranlar karşı tarafa geçti sonra.

her yanınızda yürüyeni sizden sanmayın demiş adam.
Sosyal ağlarda paylaş

Menfaat için bi kesim demiyor.Çok iyi okunuyor yazdığı;cumhuriyet bayramında tüm insanlara bir itham var.Siz böyle bayrak sallıyorsunuz ama içinizde bu yok vs.Nerden biliyorsun bu insanlar cumhuryet bayramını içinden gelerek kutlayamaz mı.Kusura bakmayın bu ülke kurulurken size sorulmamış şimdi bayrak sallarken de sorulmayacak.Bunları hazmedin.
Sosyal ağlarda paylaş

Uwwww üstü kapalı hakaret, bayağı şaşırdım ya. Terbiyeli insan seni.

Bu ülkede tamamen Atatürkçülükten nemalanan, muhalefetin m'sini beceremeyen ama biz ATATÜRK'ün partisiyizi vurgulayarak oy toplamaya çalışan bir bir ana muhalefet partisi varken aksini savunnmaya devam edin.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

ben savunuyorum arkadaş. hiçbi gazete hiçbi bayramı kutlamak zorunda değil. sağına soluna bayrak iliştirmek zorunda da değil, siyah-beyaz atatürk posteri hediye etmek zorunda da değil, resmi ideolojinin kendi kendini yeniden üretmesine katkıda bulunmak zorunda da değil. her sene aynı ritüelleri gerçekleştiriyoruz da noluyo? cumhuriyetin "kazanımlarını" her vatandaş eşit şekilde "hissedebiliyo" mu?

adamlar "cumhuriyet bayramı kutlanmamalı, kutlayanları lanetliyoruz, embesilsiniz, gerzeksiniz" falan yazsalar anlıycam. ama siz kutlamadılar diye ağzınıza geleni söyleme hakkını kendinizde görebiliyosunuz rahatlıkla.

belki de henüz herkesin kutlayabileceği bir cumhuriyeti elde edemedik 86 yılda..mesela güneydoğuda savaş 25 yıl sürerken kimseden çıt yok, barış ihtimali doğunca sokağa dökülüyo herkes, protesto için..siz de bunu düşünün biraz kim dost kim düşman diye kasacağınıza.

Her şeyi geçtim adamlar ignore etmişler günü direk, insan bilgilendirme yazısı yazar, tarihi bilgi verir. Kutlamayı geçtim yani, bu kadarını da göremiyorsanız gerçi, artık bu ülkenin vatandaşı olmadığını falan düşünüyorum.

Gerçi taraf bu , o gün Türk ordusu Yunan ordularını cepten çaldırarak geri püskürttü diye haber yapmadığına şükretmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...