Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasiyer olmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben de hiç sevmiyorum bu kasiyer milletini.geçen girdim bir markete o kadar sıra var tek kasa çalışıyorlar "tek kasa mı çalışıyor?"dedim evet cevabı alınca bıraktım elimdekileri,iyi akşamlar dedim çıktım, zincirin internet sitesine de şikayet ettim.Bi daha gittiğimde şakır şakır çalışıyodu kasalar.Hele o bir kuruş muhabbeti ,ben çok dikkat etmiyorum ama ettirmek lazım,verdiğin örneği okuyunca helal olsun dedim müşteriye.Nerden buluyolarsa bulsunlar,99.99 yazmasınlar ya da (aynı kıllıkta birkaç tane de trafik polisi istiyorum 30 km yazan yerde 32 km ye ceza yazacak).
Mesaj tarihi:
ha ayrıca başlığa hitaben:

bazen bana da geliyo böyle kıl müşteriler. adamın bi elinde bozuk paralar var. vermek istemiyo bi şekilde. çıkarıyo 50 kuruşluk şey için 20 lira veriyo. bende 5 liraya kadar sadece 10luk ve 25 kuruşluk veriyorum. 20ye de 1'liklerle tamamlıyorum. kağıt para yokmu derse, kağıt paralara bakıp malesef diyorum. "sen kömsön patronu çoğor!!!!111" gibi naralar atarsa buyrun benim diyorum. pırayslıs bi yüz hali oluyo o zaman mendeburda.
Mesaj tarihi:
başlığı okuyunca şaşırdım. herhalde bizim buradaki marketlerden olacak, kasiyerler görünüşte hallerinden fazlasıyla memnun. sürekli gittiğimiz yerde çalışanlar genelde uzun süreli falan çalışıyor zaten, sürekli gidenler de belli. 3 kişiden birinde aa merhaba çoluk çocuk nasıl muhabbeti dönüyor , en ufak şeyler mağza müdürü gelip muhattap oluyor sorunu çıkaranla. kurum önemli demekki.
Mesaj tarihi:
okula gittiğim sıralar hafta sonları ''Starbucks'' cafe nişantaşı mağazasında çalışıyodum.
oraya gelen insanların gelir düzeyleri tabiki daha yüksek.
ne biliyim çok ünlü sosyetik isimlerde gelirdi filan.
ama cidden ben böyle çirkeflik hayatımda görmemiştim.
5 TL'lik bir kahve için yarım saat kavga edenler vardı.
bide starbucks'un bir politikası vardı müşterinin herşeyine ''evet'' diyeceksin.
bir kahveyi beğenmeyip 4 kere değiştiren insanlar gördüm.
üstüne başına baktığında adam sanıyosun ama o kadar art niyetli yaklaşımlar vardıki.

kişiye yönelik hakarete pek rastlamadım açıkcası.
gelenlerden saatlerce geyik muhabbeti yaptığımız müşterilerde vardı.

ama cidden bire bir hizmet daha zor.
şuda bir gerçekki benim için çok iyi bi tecrübede olmuştu insanları tanımak amaçlı. insanlar parası gidecek bir şeyler yapıyorsa, bazen canavara dönüşebiliyolar.
Mesaj tarihi:
çok ciddi rakamlar kazanmıyorlardır.

bide şöyle düşünün;
para üstünüz 24.98 ama kasiyer size çıkarıp düz 25 veriyo.
ordan orayı dengeliyolardır.
o fiyatların öyle olması sadece 25 tl değilde bak 24 e satıyoruz politikası.
Mesaj tarihi:
yeni gördümde topiği mağaza müdürlüğü yapıyorum öyle durumlar mümkünse müşteriye parasını geri verip çıkmasını söylüyorum. Kimse elemanımı o şekilde ezemez zaten kızlar günün 12 saati çalışıyolar bide öyle müşterileri hiç çektirmiyorum direk ben muhattap oluyorum.
Mesaj tarihi:
bence marketler bu tip durumlar için bir müşteri kartı yapsın.

müşterilerin kalan bir kuruşlarını biriktirsin ve bu biriken para belirli periyotlarla sıfırlanmasın. Biriktikçe müşteri kullanabilsin.
Mesaj tarihi:
EN kötüsüde sürekli değişime gelen müşteriler bişide diyemiyosun ( züccaciye ve hediyelik eşya mağazası ) bi konsol takımı alır ondan sonra tam 6 defa gelip değiştireni biliyorum.Bişide diyemiyosun tüketici hakları var.
Mesaj tarihi:
İmalat işinde operatörsen çalışma şartların zor.
Yok işverensen onlarca adamı idare etmek, yönetmek, bir yandan müşteri ilişkilerini yürütmek daha da zor.

Hayat zor yahu.
Mesaj tarihi:
UrsusMaritimus said:

EN kötüsüde sürekli değişime gelen müşteriler bişide diyemiyosun ( züccaciye ve hediyelik eşya mağazası ) bi konsol takımı alır ondan sonra tam 6 defa gelip değiştireni biliyorum.Bişide diyemiyosun tüketici hakları var.

valla kötü niyetli satıcılar yüzünden yanan müşteri sayısı kötü niyetli müsteriler yüzünden yanan satıcıdan daha çok. biraz daha sertleştirmeleri lazım o kanunu.
Mesaj tarihi:
kişilikle alakalı bir durum, terbiye de var tabi işin içinde.

ben nasıl alıştıysam bir dükkandan çıkarken mutlaka "iyi günler" "hayırlı işler" "kolay gelsin" falan birşey derim. o adam da işte birinin de dediği gibi hayatı boyunca ezilmiş ki bulduğu ilk fırsatta ezmeye çalışıyor.
  • Yeni Oluştur...