kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mum_Chamber said: 4hm3t, cr@zyh3@rt95 esprilerine istinaden de cahil gencligimize alfabetik ile alfanumerik arasindaki fark anlatilmali. kes lan
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 BonePART said: yaw kimse istedigi adi koymasina karsi deil sadece turkce yazilimi konulsun diyoruz turkcede de ince e yok dneiyor yoksa konulmaz bu kadar abi ne demek yazılımı konulsun yahu özel isim işte bu. o kalvyedede var yaz işte. G.W. bush geldiğinde "senın adını biz g v bush diye yazıcazmı diyosun adama. hiçmi resmi görüşmesi olmadı bu memleketin bush'la?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 haha "cahil, kara cahil, kapkara cahil" - moliere
Arma Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Hayır çıkacaktı. Türkiyede çocuğuna William ismini koyamazsın. İlla koymak istiyorusan John koy. Ne biliyim başka bişi koy. Steve koy. Ama Türk alfabesinde W harfi olmadığı için W ile isim koyamazsın.
senko Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 bu işe bi limit koymazsan önü kesilmezki. bende gidiyim ismimi hiragana da yazdirayım o zmn? sınırı çizceksin abi, hem tc nufuz cüzdanında türkçe olmayan yazı karakterlerinin işi ne... william da illa istiyorsa villiam yazdırsın...
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 sen espriyi anlamadıydın ordamüm ama insanlar sabah kahvesini içip sigarasını yaktılar artık iş işten geçti. sakinleştiler.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 ayrica, turkceye kiyaslamak da cok mantiksiz. adam yeni bir turkce kelime tanitalim demiyor ki. benim adim turkce degil, su sekilde yazin diyor. "ama turkcede bu harf yok" demek coook anlamsiz.
di Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 senko said: bu işe bi limit koymazsan önü kesilmezki. bende gidiyim ismimi hiragana da yazdirayım o zmn? sınırı çizceksin abi, hem tc nufuz cüzdanında türkçe olmayan yazı karakterlerinin işi ne... william da illa istiyorsa villiam yazdırsın... Dunyani ikiye ya da uce ayirdiginde limiti koymus oluyorsun zaten. Dogu dilleri (alfabeleri) - bati dilleri (alfabeleri). Bir de kril alfabesini ayir cok gerekiyorsa. Turkce dediginiz dil LATIN harfleri kullaniyor. Ingilizce dil de oyle. Al sana limit.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Neden koyamazsın, koyuyosun işte cillop gibi. var orda "w" klavyede q klavye zaten, miss gibi koyar william.
Arma Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Ülkesinde adı William ise burda William yazarsın. Ama Türkiye de doğan Türk(köken olarak değil hemen yanlış anlamayın, Türkiye vatandaşı anlamında.Yoksa kürt çerkez rum ermeni vs de olabilir.) insana w ile isim koyamazsın.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Neden koyamazsın? koyuyosun işte var klavyede.
Arma Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Klavyede var diye koymak zorunda değilsin. Sistem evinizdeki klavyeye göre çalışmıyor malesef.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Hayır, sistem tc kimlik numarasına gore calısıyo zaten. İsim soyad ana adı baba adının önemi yok.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 o zaman isim değil birbirimize kimlik numaramızla hitap edelim.
di Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Arma said: Klavyede var diye koymak zorunda değilsin. Sistem evinizdeki klavyeye göre çalışmıyor malesef. Sen istemiyorsun diye de boyle olmak zorunda degil o zaman ? Mantikli gerekceler sunun bi zahmet.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 sadece onun istememesi değil bi sürü kişi istemiyo
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 ben de tc kilmik numaramı 16lık sistemde yazdırmak istiyorum der şimdi biri #8AFC17B2
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 bir suru kişinin istemeside önemli değil kermit. 6 milyar ınsan toplanıp "gökcen bundan sonra osman olucak" dese "sie" derim.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 kimlikteki mevcut isimleri değiştirelim demiyoki kimse sen kalkıpta benim ismim şöyleydi ona kalkıp türkçede olmayan bi harf eklemeye kalkıyorum dediğin için istenmiyo.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 adam senin ismini mi degistirmek istiyo da istemen istememen onemli olsun. cok kisi istemiyormus.. e adama ne?
Arma Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Resmi dairelerdeki çalışma açısından sistem dememiştim. İşler bu şekilde yürümüyor demek istedim. Evet anlatım bozukluğu yapmışım. T.C kimliğe göre çalışıyor diye olmayan bir harfi üretemezsin. Klavyede € de var ona kalırsa. Ama resmi olarak bizim alfabemizde yok. Dolayıyısla sen onu nüfus cüzdanına koyamazsın. Olayın etnik kökenle alakası yok. Kürt ismi olduğu için bu kadar savunmayın.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mum_Chamber said: adam senin ismini mi degistirmek istiyo da istemen istememen onemli olsun. cok kisi istemiyormus.. e adama ne? sorun şu bunu kalkıpta kürtlerin yapması. yavaş yavaş bizim isteklerimiz şu. bunları yapacaksınız demeye getiriyolar. bunu kalkıp ermeni birisi söylese bu kadar problem olmaz. ama olayı oraya getiriyo kürtler kısacası.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 bi yönetmelikle aşılır o dediklerin arma.
Arma Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 @di Bu benim isteğim değil. Böyle bir harf yok diyorum. Ben istemedim diye olmuyor. Ya da birçok kişi istemiyor diye değil. Bildiğin yok işte.
Öne çıkan mesajlar