Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtçe karakter nüfus cüzdanında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BonePART said:

yaw kimse istedigi adi koymasina karsi deil
sadece turkce yazilimi konulsun diyoruz
turkcede de ince e yok dneiyor
yoksa konulmaz bu kadar abi

ne demek yazılımı konulsun yahu özel isim işte bu. o kalvyedede var yaz işte.

G.W. bush geldiğinde "senın adını biz g v bush diye yazıcazmı diyosun adama.

hiçmi resmi görüşmesi olmadı bu memleketin bush'la?
Mesaj tarihi:
Hayır çıkacaktı. Türkiyede çocuğuna William ismini koyamazsın. İlla koymak istiyorusan John koy. Ne biliyim başka bişi koy. Steve koy. Ama Türk alfabesinde W harfi olmadığı için W ile isim koyamazsın.
Mesaj tarihi:
bu işe bi limit koymazsan önü kesilmezki. bende gidiyim ismimi hiragana da yazdirayım o zmn?

sınırı çizceksin abi, hem tc nufuz cüzdanında türkçe olmayan yazı karakterlerinin işi ne... william da illa istiyorsa villiam yazdırsın...
Mesaj tarihi:
senko said:

bu işe bi limit koymazsan önü kesilmezki. bende gidiyim ismimi hiragana da yazdirayım o zmn?

sınırı çizceksin abi, hem tc nufuz cüzdanında türkçe olmayan yazı karakterlerinin işi ne... william da illa istiyorsa villiam yazdırsın...

Dunyani ikiye ya da uce ayirdiginde limiti koymus oluyorsun zaten.

Dogu dilleri (alfabeleri) - bati dilleri (alfabeleri). Bir de kril alfabesini ayir cok gerekiyorsa.

Turkce dediginiz dil LATIN harfleri kullaniyor. Ingilizce dil de oyle. Al sana limit.
Mesaj tarihi:
Ülkesinde adı William ise burda William yazarsın. Ama Türkiye de doğan Türk(köken olarak değil hemen yanlış anlamayın, Türkiye vatandaşı anlamında.Yoksa kürt çerkez rum ermeni vs de olabilir.) insana w ile isim koyamazsın.
Mesaj tarihi:
Arma said:

Klavyede var diye koymak zorunda değilsin. Sistem evinizdeki klavyeye göre çalışmıyor malesef.

Sen istemiyorsun diye de boyle olmak zorunda degil o zaman ?

Mantikli gerekceler sunun bi zahmet.
Mesaj tarihi:
kimlikteki mevcut isimleri değiştirelim demiyoki kimse
sen kalkıpta benim ismim şöyleydi
ona kalkıp türkçede olmayan bi harf eklemeye kalkıyorum dediğin için istenmiyo.
Mesaj tarihi:
Resmi dairelerdeki çalışma açısından sistem dememiştim. İşler bu şekilde yürümüyor demek istedim. Evet anlatım bozukluğu yapmışım.

T.C kimliğe göre çalışıyor diye olmayan bir harfi üretemezsin. Klavyede € de var ona kalırsa. Ama resmi olarak bizim alfabemizde yok. Dolayıyısla sen onu nüfus cüzdanına koyamazsın. Olayın etnik kökenle alakası yok. Kürt ismi olduğu için bu kadar savunmayın.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

adam senin ismini mi degistirmek istiyo da istemen istememen onemli olsun. cok kisi istemiyormus.. e adama ne?

sorun şu
bunu kalkıpta kürtlerin yapması.
yavaş yavaş bizim isteklerimiz şu. bunları yapacaksınız demeye getiriyolar.
bunu kalkıp ermeni birisi söylese bu kadar problem olmaz.
ama olayı oraya getiriyo kürtler kısacası.
Mesaj tarihi:
@di
Bu benim isteğim değil. Böyle bir harf yok diyorum. Ben istemedim diye olmuyor. Ya da birçok kişi istemiyor diye değil. Bildiğin yok işte.
  • Yeni Oluştur...