Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harddisk uçuyor, kayboluyor, kapatıp açınca geliyor

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Şindik 1tblik hdde taklalara gelmeye başladı.

İşte hd film, bilmem kaç tane rar parçası. Bunun rarını açıyorum, açarken partx'e erişilemedi diyo, hoop harddisk bilgisayarımdan gidiyo. Disk managementten de gidiyor, restart atınca da gelmiyor.

Bilgisayarı kapatıp açınca geliyor.

Demin unrar olayı değil, normal bir klasörü başka bi yere taşırken de aynı hatayı yaptı, daha doğrusu hata vermeden harddiski yok etti yine, erişimi kesti.

Ben de buraya yazmaya karar verdim. Hani 1 dosyada 2 dosyada değil son zamanlarda baya bir karşıma çıktı. Hatta indirdiğim bir filmin her 3 rar parçasından birisi böyleydi.
Sosyal ağlarda paylaş

demin perfectdisk ile disk birleştirme yapayım dedim, yapamadan yine harddisk erişimini kesti birleştirme sırasında.

şimdi scandisk yapayım dedim, error-checking işte, 4gb ramin hepsi doldu, %95 ram kullanımına ulaştı makina.

şu harddisklerden yana bi yüzüm gülmicek mi benim?
Sosyal ağlarda paylaş

Donanım uzmanı değilim, Kharon daha net bişiler yazabilir sanırım ama başıma gelen olayın aynısı gibi senin ki.

Sonucta RAID kullanmadığımız için hard drive lar hot swap değil yani herhangi bir anda disk e giden enerji kesilirse diski bir sonraki reboot a kadar işletim sistemi gormuyor.

Diskin kablolarını yenile hem enerji hem data. Taktığın anakart taki slotları da değiştir, belki o slotlarda dert olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

hdtune ile smart okunumlarina bak, bide hwmonitor ile 5v okunumlarina bak.

ya hdd de sector problemi vardir ki smart dan gorursun, yada guc problemi vardir spin problemlerin ondan kaynaklaniyordur hw monitor de gorursun.

iki turlude onemli bi bilgin varsa yedekle cunku bi kez problem yapan hdd nin geri kalkindigini daha gormedim.

edit: program ismi ekledim.

ek: disk modeli ne?
Sosyal ağlarda paylaş

dfdfg bu kadar çabuk da hata almayı beklemyiordum ama :( tek winrar dosyasına çift tıkladım, dosya erişilemedi retry cancel der demez uçtu yine hdd...

edit: üstelik işlemci overclocksuzken... overclock dediim de e8400'ü 3.0'dan 3.6'ya almıştım

bios'u load-optimized'e aldığım halde şu anki durum (kırmızı blocklar başladığında hdd erişimi kesildi...)

screenshot hdtune + hwmonitor

Sosyal ağlarda paylaş

update yapmıyor, update edilecek disk bulamıyor. hem windows updaterı ile hem de free-dos isosunu cdye yazıp boot ederek denedim.

sanırsam son sürüm. MX1A ile MX15 aynı sürüm ise (sanırım aynı) son sürüm oluyor zaten. MX15 güncel sürüm olarak geçiyor sitede de.

şimdi taklalardamıyım? ne yapayım sıradaki adım ne olmalı? kurtarabildiğimi kurtarıp bir format mı atayım?

bu arada kharon dediğin o 3 plakadan birisi bozuk olayına şöyle birşey diyebilirim, 1tb hdd 300gb boş yeri kalana kadar böyle sorun çıkarmıyordu. 300gb boş yer civarlarında bu sorunu çıkarmaya başlattı, şu an 242gb var ve iyicene sorunu çıkarıyor. sorun bumudur büyük bir ihtimalle?

edit: bir de buysa benim yapabileceğim bir çözüm varmıdır? yedekleyebildiğim verileri yedekleyip garantiye göndermek dışında

bidaa edit: firmware update'i hatta ahci modu kapatıp denedim, belki hddleri görmez filan diye...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...