Chewy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Şimdi for döngüsüyle bir şeyler yapmaya uğraşıyorum.2 tane sayı var ve bunlar birbirini toplayarak gelicek 13 kere mesela 1,3,7.......521 gibi benim kod şu saçmalamış olabilirim :) #include int main(void) { int num1,num2,i,toplam; printf("Birinci sayiyi girin: "); scanf("%d", &num1); printf("Ikinci sayiyi girin: "); scanf("%d", &num2); for(i=0;i>0;i=num1+num2)// i'yi neden kullanıyoruz anlamadım?i ne işe yarıyor :) toplam=num1+num; printf("%d",toplam); return 0; } birde 13 kere gitcek bu sayı yani 1. ve 2. sayıyı girdikten sonra bunu neresine yazıcam kodun? teşekkürler simdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 yapmak istediğin şeyi anlamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Ben anlamadım tam olarak ne yapmaya çalıştığını 2 sayı birbirini toplayarak gitcek derken? Yani mesela 2 ve 10 girdim nasıl bir işlem uygulayacak bu iki sayıya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 şimdi 2 sayı giricez mesela 5 ve 6 ilk sayı 5 ikinci sayı 6 3. sayı 11 olucak topluycak.Öncekini toplayarak gelicek toplam 13 tane. yani 5 6 11 17 28 fln diye gitcek 13 kez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 2 10 12 22 34 fibonacci gibi mi? edit: tamam fibonaccimsiymis ben de en basindayim C'nin pek bir fikrim yok o yuzden ama recursion olayi varsa C'de de oyle yap. baya kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 for döngüsü şöyle: üç tane ifade belirtiyorsun. birincisi başlangıç değeri, ikincisi bitiş konuşulu ve üçüncüsü başlangıç değerinin her dönüşte ne kadar artacağı. for(int i=0; i<10; i++) { // kod öbeği } i=0 diyerek başlangıç değerini 0 yaptık, i<10 diyerek 10'dan büyük olamayacağını ve i++ ile artış değerini her seferinde kendine 1 ekleyecek şekilde olduğu belirttik. kendi kodun için; for(int i=0; i<13; i++) { // yaptırmak istediğin işlem } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 yav yazardım ne yapman gerektiğini ama şu an alkollüyüm az. toplayamıyom kafamı :D neyse yazan biri cıkmış :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 #include int main(void) { int num1,num2,i,toplam; printf("Birinci sayiyi girin: "winking smiley; scanf("%d", &num1); printf("Ikinci sayiyi girin: "winking smiley; scanf("%d", &num2); for(i=0;i<13;i++) toplam=num1+num2; num2=num1; toplam=num2; } printf("%d",toplam); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 tarzı bişey olucak, compilerım olsaydı yapardım eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 iki degisken al scanfle sayinin buyugu kucugu farketmiyorsa for i sıfır 13ten küçüğe i++ s2=s2+s1 s1=s2-s1 3 4 -> 4 7 -> 7 13 ->... diye gider, istediğin buysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 for (int i = 0; i < 13; i++) { toplam = num1 + num2; num1 = num2; num2 = toplam; printf("%d",toplam); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 namless dediğin gibi yaptım #include int main(void) { int num1,num2,i=0,toplam; printf("Enter the first number :"); scanf("%d",&num1); printf("Enter the second number :"); scanf("%d",&num2); for (int i = 0; i < 13; i++) { toplam = num1 + num2; num1 = num2; num2 = toplam; printf("%d",toplam); } return(0); } çok saçma bi rakam çıktı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 bende çatır çatır çalışıyor ^^ 11, 17, 28, 45... diye gidiyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 hah yaptım ya pardon benim hatam. ya şurayı çözemedim, num1 = num2; num2 = toplam; neden böyle diyoruz?num1=num2 neden yani yada num2=toplam niye toplama eşit ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Nameless ın yazdığı gibi çalışması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 toplam = num1 + num2; dedik. burada toplama işlemi gerçekleşti. toplamadan sonra num1'e num2'nin değerini atıyoruz yani toplam 11 oldu, num1'e num2'nin değeri 6'yı atadık. num2 = toplam diyerek num2'nin değerini de 11 yaptık. bir dahaki dönüşte toplam = 6 + 11 oldu böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Chewy said: hah yaptım ya pardon benim hatam. ya şurayı çözemedim, num1 = num2; num2 = toplam; neden böyle diyoruz?num1=num2 neden yani yada num2=toplam niye toplama eşit ki? sırayla sayıları yerleştirelim bak şimdi. toplam=n1+n2;//toplama işlemi işte. num1=num2;//2. girilen sayıyı ilk sayıya atıyor ki döngü tekrar döndüğünde o sayıyla senin toplamını toplayabilsin. num2=toplam;// Döngünün bir sonraki adımında toplama işlemini gerçekleştirmek için gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 1inci rakamla 2inciyi topladigin zaman 3. rakam toplamda oluyo, 4, rakami bulmak icin 2yle 3u toplaman lazim. bu yuzden 2. rakami num1e. 3. rakami da num2ye koyuyoruz ki loopun bir sonraki donumunde onlar toplansin, ve bu boyle devam etsin gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 beyler teşekkürler hepinize.Anlamış bulunmaktayım. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 for loopta bunu yapmaya çalışmak yerine bence C'ye baştan çalış. variable nedir, değer atamak nedir, for loop nasıl kullanılır gibi şeyleri bilmiyorsun gibi geldi bana. bu arada code yazarken spoiler tagı değil code tagını kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 benim yaptığımı çalmışlar bana hiç rep yok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 seninki yanlis cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 print kısmı yanlış sadece. print kısmınıda loopa alırsan doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar