Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Havalı Av Tüfeği

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
ilk linkte geçen havalı kelimesi cool anlamında =p havalı tüfekle küçük belkide zorlasan orta çaplı şeyler öldürebilirsin ama silahın yayını filan değiştirmen lazım bissürü tantanası var bunun yanında arka bahçeye gidip avlanmıyacaksanız birtonda uymanız gereken yasası var.
Mesaj tarihi:
UrsusMaritimus said:

"Tatar Ramazan" said:

Unbannable said:

bu silahlar şimdi büyük bir hayvanı öldürmez diosunuz. küçük hayvanları da vuramazsınız diosunuz. bu silahlar niye var ozaman? dalga amaçlı değil merak ettim. orta okulda boncuk tabancalarla oynardık birbirimizin canını yakmak için. bunların da mantığı aynı galiba? fasdasd

Havalı silahı atıcılığını geliştirmek için kullanırsın ancak, başka da bir amacı yok. Ama bunlar boncuk değil kurşundan saçma atar ve çok daha güçlüdür modeline göre tabii.
Ayrıca dün gece unutmuşum yazmayı, havalı silahla avlanmak yasak. Çünkü vurduğun ufak hayvanı bile öldürmez, yaralar ve hayvan kaçar o halde, anca beynine gelirse öldürür.
Bu yüzden avlanma anca gerçek av tüfeğiyle + avcılık tezkeresi + sezonluk izin + koruma altında sayılı avlanabilen hayvanlar için de kelle başına para ile oluyor.
Eğer havalı ile ormanda korucuya, bekçiye veya şikayet edecek birine yakalanırsan birkaç bin lira cezayı göze alacaksın.

yakalandım havalı tüfekle av mevsimi içinde avlanmak yasak değildir . Ha öldürme kısmına gelince diananın o linklediğim modeli ile tavşan avlamışlığımda var karatavuk avlamışlığımda var.

Havalı tüfekler 2521 sayılı Kanun’un 4. maddesi “b” bendinde tanımlandığı şekli ile “Spor ve nişan tüfek ve tabancaları: Hava ve gaz basıncı ile çalışan ateşsiz, namlusu yivli veya yivsiz olan, uluslararası standartlara uygun tüfek ve tabancaları,” olarak belirtilmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere havalı tüfek ve tabancalar sadece spor ve nişan tüfek ve tabancaları olarak kullanılabilmektedir. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu 11.07.2003 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 6. maddesinin 2. bendinde “Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz.”hükmüne haizdir. Bu durum 01.06.2009 tarih ve 27245 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2009-2010 av dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı’nın 10. maddesi “a” bendinde de” Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz.” belirtilmiştir. Bu durumda halkımız/avcılarımız silahları ve malzemeleri temin ederken, kullanım alanına göre tercihlerini yapmaları, avda kullanılacak ise avda kullanılması yasak olmayan araç ve gereçleri almaları gerekmektedir.
Yani yasak, çünkü hem sessizdir hayvana kaçma fırsatı tanımaz hem de genelde yaralı bırakır.
Mesaj tarihi:
havali tufekle avlanma yasak mi bilmiyorum ama baya guclu olanlari var. firinlanmis gurgene gayet saglam cakan tufekler gormustum ki cok sert bir malzemedir.
Mesaj tarihi:
99 liralik havali tufekle olmaz o is. cok guclusu, dolayisiyla cok daha pahalisi olur. zaten havali tufek ile hedef vurmak baya zor olur. o yuzden kullanmasini bilen birisi ile av tufegi veya pompali tufek olur (isin olayi silah degil, mermi).
Mesaj tarihi:
bazı arkadaşlar bilgisiz konuşmuş. havalı tüfek konusunda bilgili oldugumu düşünüyorum zira senelerce kullandım. havalı tüfekle kuş vurulur.güzel vurulur hem de. ama güvercinden büyük kuşları genelde yaralar.
ben hiç sallamıyorum 5bin civarı kuş vurmuşumdur, bunların cogu serçe ve o tarz ufak kuşlar. karatavuk, güvercin, üveyik, ibibik tarzı kuşlarda vurulur. ben karga falan da vurmustum ama ciyak ciyak düştü sonra elimle öldürdüm falan.
tabi kuşun sabit durması lazım, tek saçma attıgı için hareketli hedef vurmanız imkansıza yakın.
tavşan zaten hayal. tavşanı buldun diyelim, atış yapabilecek mesafede size sabit durmaz.dursa bile o saçma tavşanı yaralamaz bile.gözünden vursan bile kaçar.
neyse.

BonePART said:

av izni olmadan avlanmak yasaktir
ayrica bi ucreti war vurdugun hayvan basi
ayrica her yerde her hayvan vurulmaz
ayrica bir siniri war

amerika gibi deil burasi

av tüfeğine ruhsat aldıktan sonra, orman bölge müdürlüğünden sezonluk av belgesi alınıyor.
bundan 3-4 yıl önce bölgelere göre ayrı ayrı alınıyordu. su avcılıgı kara avcılıgı falan diye.
av belgelerini tamamladıktan sonra, her yıl orman işletme müdürlüğünün yayınladıgı kitapçığı açıyorsun.
hayvanların avlanma sezonları tek tek yazar şu şekilde;
15 şubat-1 nisan
tavşan avı
kişi başı 1 adet(günde)
15 eylül-15 ocak
keklik
kişi başı 3 adet
sülün
bu sezon sülün avı yok.
.
.

bunlara uydugunda sorun yok. uymazsan hiçbirşey vurmasan bile av sezonu dışında tüfekle kırsalda yakalanırsan ceza yersin.
yasak hayvan vurdugun tespit edilirse mesela kartal, şahin vb. 1.3milyar civarı cezası var.
ülkemizde dogan, şahin, kartal,atmaca, kerkenez cinsi hayvanların avı 12-13 yıldır kesinlikle yasak.

hayvan başı para ödeme olayı turistik olarak av yaptırılan milli parklarda geçerli.
örneğin antalya düzlerçamında yılda 3-4 erişkin erkek geyik avına izin var. bunları da geyik başı 5000euro gibi fiyatla satıyorlar.yanında gözetmenlerle cıkıyorsun ava.yaralarsan artı para ödüyorsun, attıgın her fişek bası para ödüyorsun falan. ingilizler almanlar gelip avlıyor onlarıda.tamamen turistik.

varsa sorusu olan cevaplarım avcılık konusunda, geyik,tavşan,keklik,bıldırcın,domuz ve bilimum av hayvanları avlamada bulundum ve avladım.
Mesaj tarihi:
zevk için avlananlar demek istemiş sanırım; ama yaban hayatta nüfus artışı kontrol altına alınmak zorunda. onu da avcılıkla yapıyorlar işte, hem de devlete para kalıyor.

vejeteryan değilsen fazla abartı olmuş tepki, vejeteryansan abartı olmuş.
Mesaj tarihi:
gerçek tüfek almakta karar kıldık.şimdi pek çok yeni çaylak sorusu çıktı ortaya tabi :) ruhsatlar bize ne kadara mal olur,başka ne tür evraklar gerekir ve bunlar kaça mal olur,öldürünce (öldürebilirsek tabi ^^) yiyebilceğimiz bişeyler avlamak istiyoruz,(yiyemiceğim hayvanı boşuna öldürmek istemem) ne avlamamızı,nerde avlamamızı tavsiye edersiniz falan filan.

ha bi de tabi tüfek tavsiyesi gerekecek.çaylaklar olarak şimdilik tecrübe edinebilceğimiz, ucuz fiyatlı, geçici bişeyler bakıyoruz ,şuradaki http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=8&altkategori=1&sirala=1&sayfa=2&marka= 150-200 lira aralığındaki tek kırmalılar işimizi görür mü ?

şimdiden teşekkürler cevaplar için :p
Mesaj tarihi:
kendine tüfeng alacaksan ataarms alacaksın gardaş (staj yaptım orada) yalnız tüfekleri hakkaten meşhur, %90 ihracat olan tüfekler sonuçta.

Havalı tüfek hatsanın mod-100 ü var bende ilk çıktığında fabrika yollamıştı poligona, 250 Lira falan sanırım sıfırı. 1-2 kutu pellet atmışımdır kendisiyle. İstiyosan satayım.
Biraz ağır ve gürültülü bi tüfek ama fena değil.
Da avlanılmaz bununla.
Mesaj tarihi:
razzRaziel said:

http://www.youtube.com/watch?v=vsa0lTV2mNg

oha şunla gayet avlanırım ya isterse zombie gelsin sdf

aksiyon ilk dakkadan sonra

oha iyiymiş bunla ava gitsen hayvanın içine yuvarlak delik açarsın sdf
  • Yeni Oluştur...