Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

modem vs torrent

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
internetle donanım arasında kaldım buraya açıyım dedim
modeme çok yüklenince (zoom x6 var) torrentle filan baglantı gidiyo aynı anda 2 den fazla ve 60 kişiden fazla baglı oldugunda genelde gidiyo
var mıdır bunun bir çözümü?
Mesaj tarihi:
zoom x5 var bende
önceden flashget ile dl yapmaya kalktığım anda anında net gidiyodu. duruyodu bildiğin. hiçbişiye müsade etmiyodu.
sonra utorent yükledim bi sorun kalmadı. neyle indiriyosan başka bişiyle dene.
Mesaj tarihi:
utorrent kullanıyorum ben
usb değil modem 4 ethernetli ve wirelesslı bi halt ama modem uzakta oldugu için wireless kullanıyorum (uzak derken 1 oda var arada)
of modemden ayarı filan var mıdır?
Mesaj tarihi:
aha kader ortağım.benim utorrentle açınca yanında msn falan açıksa direk gidiyor bağlantı.utorrent yerine bittorent yükledim bi nebze iyi geldi.torrent indirirken msn açabiliyorum ama 10 bilemedin 15dkda bir gidiyor yine net.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bendede aynı sorun var ve işletim sistemim xp modemim ise zyxel.vista ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.hızım tavan yapınca 750-800 aralığında modem kendini resetliyor.
  • Admin
Mesaj tarihi:
sorunun nedeni işletim sistemi değil dl programınla modemin çakışması
http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=15992
Ultimanın 2. msgınındakileri yap büyük ihtimal sorunun düzelicektir.
Mesaj tarihi:
tcp ip den zaten statik ip'li (port açmak için gerekli olan hede) ve statik olmıyan tcp ip ayarsız yaptım vs
neyse evet alınca bi o şeyi denerim de modemde sorun olduguna inanmıyorum ben bugun bu pc nin performansını görünce :D
Mesaj tarihi:
huun said:

kes'n usb modemdir. degilse bile zoom modemler cok kotu. degistir. hatta kiy paraya zyxel in sgh serisinden birsey al

zoomların kalitesiz olduguna katılmıyorum. zoom x5 im var 1mbit baglantıyla utorrentten 80-90 kb ile indirirken çok rahatlıkla surf yapabiliyorum.

olay utorrent ve modemin ayarlarını yapmakta bitiyor.
Mesaj tarihi:
Ben sanirsam anlatamadim bi daha duzgun ifade etmeye calisiyim
simdi bizim evde 1 tane zoom adsl modem
var x6
benim bir adet vista laptopum var orda max 1 tane aktif torrent olabiliyo ve hizi 290in ustune ciktiginda direk modem gidiyor ve resetlemeden modemi baglanmiyo tekrar
tabiki msn yada browser aciksa direk gidiyo zaten

bugun diger pc tamirde diye xp olan bi laptopla 3 tane aktif baglanti ve hiz limitisiz 730kb/s gordum ve msn de acikmis ayni zamanda da surf yapiyodum
ki burdakinde herhangi bir ayar yapili da degildi direk bodozlama kurdum utorrenti ve calistirdim
  • Admin
Mesaj tarihi:
mulgear6 dediklerini anlıyoruz abide şu durum var utorrenti kurar kurmaz sana speed test guide tarzı bir menu getiriyor bu menude bağlantı çeşitleri var senin seçtiğin bağlantı tipine göre utorrent bir band genişliği yaratıyor, bunun dışında utorrentin kullandığı portu görüp test edebiliyorsun.
Normalde nekadar yanlış girersen gir netten düşme tarzı bir işlem başına gelmez ama oldumuda oluyor.
Misal arkadaşında x4 modemi var dl yaparken msnden filan düşüyor neti kesiliyor TCPIP.sys'le uğraşıyor sorunu düzeliyor.
  • Yeni Oluştur...