Kaede Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 yani 150 lik bundleın tamamı kar olsa 30milyon kinect mi satmışlar sadece amerikada ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 ben de aldim. spor yapcam. kilo vercem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=R-7Alm9P-eA&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 alacağımdan değil, zaten bu tür teknolojiyle oyun oynamak şu aşamada pek mantıklı gelmiyor bana, fakat tam olarak teknolojiyi anlamak amacıyla soruyorum. videolarla ve sadece eleştirmek veya şişirmek için yazılmamış olan, teknolojik açıklamalarla desteklenmiş bir review var mı bir yerde ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 basitce: 1/2 kamera ile realtime mocap. sonra "kemik" bilgileri (mesela, sag kol pozisyon&aci detaylari) bi API ile oyuna baglaniyor, oyun da "sag kol yukari asagi hizli bi sekilde gidiyorsa 31 cekiyor" tarzinda hesaplama yapiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 marketing 101 dersi vermek istemiyorumda gördüğüm kadarıyla aklı başında olduğunu düşündüğüm birilerinin bile pazarlama yalanlarına inanmasını yadırgadım. pazarlamada söylenen herşeye inanılmaz.reklamcılık okumadımda kesin hype yaratma diye bir konu vardır. neymiş."OMFG !!111 KINECT SOLD OUT EVERYWHERE!!111" ler anlayacağınız üzere bu yalanlardan en basit olanı.bunu biraz açarsak, DOSTUM HERKES KINECT ALDI! SENDE ALMALISIN!! bunun doğrusu nedir?gerçekten aldılar mı?millet artık bir tarafıyla gülüyor bu "sold out" lara.yaptıkları event te bile satamadılar ürünlerin tamamını.daha çok örnek varda yazı uzamasın. bunun yanı sıra gerçekten de sold out olmuş olabilir ama bunun sonuda pazarlama politikalarına çıkar.çünkü bir ürünün sadece reklamına 500 milyon dolar harcayıp sonra 1 tane ürettik ama 3 tane talep vardı :(( diyemezsin.bunu da ikisata giriş dersinde okutuyorlar."düşük sayıda ürünle talep yaratma" konusunda. bu taktiklerle amerikalı gençler uzun süredir kandırılıyor.her seferinde artık dersimi aldım diyorlar sonra aynını tekrar yapıp FUUUUUUU- moduna giriyorlar.çünkü teknolojiden anladıkları "AGA BU ALETIN REKLAMINI TV DE 1000 KERE IZLEDIM TV DE BU KADAR ÇOK GÖRDÜĞÜME GÖRE İYİDİR BU ALET!" incelemelerden herkesin anlayacağı kısım, pazarlama aşamasında xbox ın en ucuz en çok eğlenceyi sunan HD konsol olduğunu vaad edenlerin 150 dolara tamamlanmamış ürün satması.donanımsal sorunlar oyunların kötü ve 2-3 seferden sonra baydığı anlatılıyor. hater lık gibi bir durumda yok move a yaptıkları move un wii le alakası olmamasına rağmen lol! wii wannabe ! diyip düşük puan vermeye kasanlar oldu.kinect in yapmaya çalıştığı şeyi eleştiren bir inceleme görmedim. iyi şeyler yazmaya çalışanlarda olanları değil rüyalarında kinect le ilgili gördüklerini anlatıyor.muhteşem teknolojiymiş 1-2 yıl sonrasını düşünemiyorlarmış klasik halamın ..... muhabbeti :) o parayla wii üstüne biraz daha ekleyerek xbox-ps3 alabiliyorsun. parayı vermeden 1-2 yıl sonrasını değil şimdiki zamanı düşünürüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 olm computer vision olayini kucumsemeyin bu kadar :/ it konu hayatimi yiyor bide abi eye toy ile natalin arasindaki alaka crt monitor ile lcd ninki kadardir. Temelde ayni isi yapiyor diye arkasindaki teknolojiyi ayni sanmak buyuk yanilgi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 crt il lcd temelde aynı şeyler aralarında çok büyük bir teknolojik fark yok, crt deki tüpün işlemini lcd de liquid panel yapıyor tüm prensipler aynı. nedemeye çalıştınığı anlamadım senko. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 ornegi kotu verdim o zaman, fark buyuk demeye calisiyorum eye toy ile natalin. Temelde belki senin yaptigin hareketleri algiliyor ama algilama yontemleri farkli. Gerci natal tam nasil calisiyor bilmiyorum da, ms bi makale yayinladiysa hatta bununla ilgili paylasirsaniz uber olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 kinect full body iste, move wiimote'in bi dusuk versiyonu. makaleye falan gerek yok 1-2 kamera ile 3d mocap yapan bi suru kisi var (paper de yazdilar) bkz http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.66.1841&rep=rep1&type=pdf (googleden 1. sonuc) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 move nasıl wiimote un bir düşük versiyonu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 basbayaa? dugmeleri cikar, buyuk bi ampul ekle, GGTHX. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 bu topicte varsayımlarla konuşuluyor gibi(move ve kinecti tanımıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Move > Kinect Move düşünülenin aksine daha fazla özgürlük sağlıyor oyunda. Tuş olması lazım tuş. 1001 aksiyonu kinect'le gerçekleştiremezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Ayrıca Move, wiimote'un bir üst versiyonu. Bunları yazarken PS3 sahibi olmadığımıda belirteyim tabi. Önemli olan oyun tecrübesi, Kinect'in E3'te gösterdiği gibi Star Wars oyunu yapacaklarsa (ki elleri mahkum) ben o alete para vermem, ama biri Jedi Knight'ın lightssaber kontrolü eklenmiş versiyonunu çıkaracaksa onu alırım bu kadar basit. Move bana o özgürlüğü veriyor, sol kumanda ile bilindik aksiyonlarımı yaparken sağ kumanda ile lightsaber'ımı istediğim gibi sallayabileceğim. Kineckte tuş yok bişey yok, nasıl yürüyeceksin? Nasıl bimbir aksiyonu gerçekleştireceksin? İşte anca ekran otomatik ilerleyecek, düşmanlar ekran belirecek elini sallayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Ha Kinect kötü bir cihaz değil. ilerde kendine has oyunları ile kitlesini fazlasıyla mutlu edecektir ama benim gibi biraz daha "pro" oyuncu kitlesi yanaşmaz bile. Mesela Project Natal'ın e3'te gösterilen o çocuklu video acaip ilgimi çekmişti, çok gerçekçiydi. O tip bişey ve benzer platformlar ilgi çekici. (eve geldiğinde ekranda seni izleyen karakterler, konuşan karakterler falan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 move vs wiimote konusunda yaniliyorsunuz simdi wiimote 1.0 diyelim, sadece hariketi algiliyordu, onundeki infared verici ilede tracking yapiyor bu yuzden asiri aydinlik ortamalrda veya birden cok isik kaynagi olan yerlerde anormal sacmaliyor wii (wii nin infared evricisi yerine mum koyup calistiran adamlar var), motion plus ile uc duzlemdede traking yapar hale getirttiler, ilk wiimote da sadece bri adet accelerometer var move ise sixaxis in gelistirilmisinin ustune ampul eklenmis hali, nintendonun infared ile kivirdigi seyi sony bariz yapamadigindan aletin ucuna renkli bir ampul takmis iste, direk eye toy tarafindan track ediliyor hariket, isiklandirma ile en cok sorun yasiyan cihaz move bu yuzden su anda ha gene lsoruna gelelim motion controllerlarda en buyuk sorun arayuz ve tus sorunu oldu eye toy piyasaya ciktigindan beri, kinektte en cok sikayet arayuzden geliyor misal su anda ve ciddi anlamda devoloperlari kisitliyor wii bu sorunu nunchuk + pointer ile cozdu, ozellikle wiimote un direk poniter olarak kullanilabilmesi sahane bisey devoloperlar icin, mouse ile gamepad in birlesimi direk ve bu cok sahane bir birlesim olusturuyor move bu konuda sorunlu biraz, move un potasniyeli anca eye + toy u daha efektif kullanarak degerlendirilir, hem kinekt hem wiimote su haliyle asdf, her nimet var ancak yapimci destegi nanay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 bide sole bisi var onuda ayri ekliyim, nintendo nun oyun anlayisi ile wiimote / casual gaming birebir ortusurken sonyde ve microsoftta bu yok pc icin blizzort ne ise nintendo konsol icin odur, bugun dunaydaki en uretken ve cogu otorite tarafindan bir nolu devoloepr ilan edilen miyamotonun "gec cikan bir oyun basta zarar ettirsede toprlanabilir ancak kotu oyun kotu oyundur" gibi bir felsefesi var gene miyamotonun "loading istemiyorum" ile "ben oyniycam begenmessem oyun cikmiyor" demesi ve nintendonun ehr konuda miyamotoyu dinlemesi adama istedigi kalitede oyun yapma sansi taniyor mario kart olsun, smash bros olsun, zelda olsun, metroid olsun bunlarin hepsi wii nin felsefesine yakisan kaliteli oyunlar, nintendonun kendi cikaripta failladigi veya begenilmeyen oyunu cok azdir, bayada IP vardir nintendoda ve wii yi bunlar sirtlamistir zaten nintendo IP leri disinda wii de 3. bir devoloper tarafindan cikarilip basarili olmus oyun sayisi iki elin parmaklarini gecmez, paso shovelware ile orta kara oyunlarla doludur wii move un ve kinektin oyunlara bakiyorum, birinci elden gelen oyunlar ole cok cezbedici degil, wii deki basairli olmus birkac oyunun klonu direk, 3. parti destegine bakiyorum iki firmada en fazla buna guveniyor ancak 3. partinin performansini wii de gorduk zaten standartlastiramadiklari icin zaten 3. partinin risk alamama egilimi var, bakalim gorucez neler olucak ama ole aman aman oyun beklemeyin bu iki cihaza, basit ufak minigame formatli ufak ve ucuz oyunlardan cok oteye gidemiycekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 LathspeLL said: Move > Kinect lol wut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 lol wut diyerek argüman geliştirilmiyor. Neden Kinect daha iyi yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 kinect spor falan filan oyunlari icin iyi, move... bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Viktor said: http://www.youtube.com/watch?v=R-7Alm9P-eA&feature=related asdfdmfşasdlşaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 bi de teknolojik olarak kinect cok daha gelismis. move nedir, sixaxis zaten vardi, ampul + dot tracking, ok, o da guzel. full body mocap? win. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Move u oda karanlık iken çok rahat oynayabiliyorum. arkadan perdeden güneş gelirken çok rahat oynayabiliyorum. odanın içinde lamba yanarken çok rahat oynayabiliyorum. sync olayı 10sn bile sürmüyor. Sonuçta Move un ışıkta sorun çıkarabilmesi için topun ışığını bastırabilen bir arka ışık veya eye cam e direk ışık gelmesi gerekli. Onu başarabilen insanda zaten sütüdyo gibi bir ortamda oynuyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 ee, ampul iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar