Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox 360 natal project

Ben&Jerry's

Öne çıkan mesajlar

vista vs microsoftun sictigi cok projesi var simdi bunu tartismasi bile komik oluyor.

microsofttan firma olarak nefret ederim ama playstationdan daha kaliteli bi alet yaparlarsa ve artik paragozlugu acgozlulugu bi kenara biraktiklarina inanirsam gider urunlerini alırım ama cok zor zaten boyle hoplayip ziplayacak olsam cidden disari cikarim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamiyorsun arkadasim, xbox zaten ps3 den daha kaliteli bir alet (sdhfhg). Arada bozuluyor falan ama olsun, bozulana kadar daha iyi. Hardware diye tutturuyor herkes son 3 yildir ama cogu oyun iki platformda da ayni kalitede ciktiktan sonra ne anlami var. pff diyoruz.

Ayrica vista hatasinin ustune win 7 ile guzel kurtardi MS. Eskiden EA ve MSden nefret ederdim de son 1-2 yildir topladilar imajlarini gozumde.
Sosyal ağlarda paylaş

burda MS cikartmasin diyen yokki

patliycagini soyliyorum eheueheu

senelerdir ps de benzer eye toy var, bir halt is yapamadi ps2 piyasada tekelken bile

natalda direk ayni cacik neredeyse

wii den farkli kontrol semasi
yuksek fiyat
yuksek yer gereksinimi

simdi MS kisa donemde para bastirir yaptirir buna oyunda uzun donemde allah askina bole konsol sahipleri icinde yayginlasmasi zor bri aparata kac firma oyun yapar?

sony kendi salak aletiyle en azindan wii den oyun calabilicek, natalda oda yok

simdi soyle oyun yapiyorsunuz o kadar para emek harcaniyor yapimci olsaniz tek konsolun herkeste olmiyan aparatina oyun yapmayami kasardiniz yoksa zaten piyasada en cok satan konsol olan wii ve ondan arak sistemi kullanan ps3 emi?

ekonomik olarak hayvan gibi zarar edicekler, bunu onceden gorup soyliyoruz iste gelecegi olmiyan birsey diye, firmalar MS den exlusive parasini carpip bikac ay sonra ekstra ozellikli versiyonla sony ede kosamaz sunun exclusiveler icin

ha bide komik olmaya kasanlar icin, WoW ilk ciktiginda blizzard gereksinimleri son model sisteme gore ayarlasa idi oyun lukstur harcasin musteriler diye su anda 11 milyon kullanicisi olurmuydu?

teknik olarak yeni bir mucize yarat satamayip piyasaya tutunamadiktan sonra hicbir onemi yok, oyle olmasaydi dreamcastle beraber seganin konsol departmani tarihin tozlu sayfalarina gomulmezdi
Sosyal ağlarda paylaş

bu projelerin altinda yatan tek amac basarili bir urun gelistirmek degil, strateji haritasinda bazi bolgeleri kendine parsellemek.

her projede onlarca, yuzlerce patent aliniyor ve bu patentler rakiplerin hareketlerini kisitliyor. belki microsoft hicbir zaman natali bu haliyle piyasaya surmeyecek. ama bu ise erkenden girmek microsoft'a uzun vadede buyuk avantaj sagliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu teknolojiyle ne yaparlarsa yapsinlar oynamam ben oynayanida cok az olur bonepart in soyledigi sebeplerden oturu oyle bi fiziksel aktivite yapacak olsam cikarim sokaga abi. koltugumda sehpada biram/kolam cerezim esliginde oynamam lazim
hem oyun esnasinda kafamiz kasinsa telefonumuz calsa nabacaz ahanda fail
Sosyal ağlarda paylaş

oyle derin stratejik planalri oldugunu sanmiyorum MS in

konsept eye toy un gelismisi direk

cikis noktalari wii

wii piyasaya cikmadan MS de Sony de nintendo ile dalga geciyordu, tarihi eser gibi makinayi piyasaya suruyorlar kimse almaz bunu diye

iyi pazarlama birkac guzel oyun ve guzel fiyat politikasi ile nintendo dunya genelinde neredeyse rakiplerinin toplami kadar wii satti

oyun yapimcilari bir bir wii ye yonelince ve konsolun basarisini gorunce istahlari kabardi boyle sacma islere girdiler

aslinda MS daha delikanli, sasirtti beni natalla

MS in temel politikasi olan

1-)pazar belirle
2-)basarili urunu belirle
3-)aynisini kopyala ve gelistir
4-)zarar etme pahasina destekle, parayi sacip 3. parti destegi satin al
5-)rakibi piyasa disina itince tekel ol parayi vur

metodlarini bu defa kullanmadi, ayni rezilligi sony yapmaya kasiyor sex oyuncagina benziyen move isimli zimbirtisi ile, onlada dalgami gectim kendi topiginde, (fanboy diyorsunuzya hani asfdsfda)

firmalar sunu hesapliyamadi ama, wii baloncugu patladi

ayda 60 oyun cikiyorsa wii ye 55 i cop direk, casual adam oyun konusunda daha secici zaten bide ustune kotu oyun bombardmanina tutunca milleti satmiyor iste

adam wii aliyor yanina 3 tane oyun aliyor tamam, casuallarin core gamerlar kadar harcama yapicaklarini beklemek bastan fail zaten, ortada 69 milyon satmis bir konsol var ancak oyunculari ortalama 3 ayda bir oyun satin aliyor

oyun satamadiktan sonra hersey yalan, istiyorsan sanal gerceklik vaadeden konsol yap buna oyun yaptirip satamassan batarsin direk alet ne kadar iyi ve yenilikci olursa olsun

pazarlama teknolojiden cok daha onemli, zeitgeistcilarin hayal dunyasinda yasamiyoruz sonucta

marifet hem teknolojiyi kivirip hemde pazarliyabilmekte, konsol tarihinde caginin otesinde sistem yapip batmis nice firma var
Sosyal ağlarda paylaş

yanniz videolari son haberleri filan inceledimde natal bildigin biraz gelismis eye toy ya hahahaah

eye toy dan tek farki yuz algilama ozelligi olucakmis

isin komigi bu zimbirti ps3 ciktigindan beri var simdiye kadar sadece bir adet oyun cikti

http://www.youtube.com/watch?v=_ZQpqfzDgOk

aha natal lol

http://www.youtube.com/watch?v=w3UOufHgwh0&feature=related

isin dahada komigi natalin yapimcisi israilli bri firmaymis, once nintendoya gidip tanitmislar, nintendo ceo su cok begenmis ancak satisi nintendo standartlarindan yuksege gelir diyip gameplayle ilgili kaygilarindan bahsedip geri cevirmis

PS move ise ayri fail, aletin hariektini algilamak icin su eye toy kamerasini kullaniyor gene, yuksek veya dusuk isikta gene yalan olucak ahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

viktor haklı
bonepart'ta haklı

natal çok sux birşey, ama eğlenceli olabilir gelecekte

bu haliyle hiçbirşey ifade etmiyor. ne zaman ki bana üstün bir sanal gerçeklik hissi verir, cephedeymişim gibi savaşabilme imkanı verir falan o zaman alırım. isterse 10 metre istesin salonu boşaltırım oynayacağım zaman :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...