Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Politik emoluk yapmayın, dediğiniz duvarların zincirlerin kapitalizmle ya da herhangi bir siyasi durumla alakası yok. Herhangi bir şeyi elde etmek için çalışırsınız bu kadar basit. Daha siyaset meydanda yokken, gidip de kendine geyik avlamayan adam açlıktan ölüyodu, şimdi de aynı şekilde yemeğini kazanmak isteyen insan işe girip çalışıyor işte. Bu duvar falan değil, gayet normal bir gereklilik. Öyle "ben kıçımı yayıp keyfime bakayım hayatım boyunca, yemeğimi insanlar önüme getirsin" yok işte. Yoksa herkes aynısnı yapsın hep beraber gezip tozalım bakalım 2 gün içinde herhangi bir temel ihtiyaç maddesi kalıyor mu dünyada :) Kimsenin gece çıkıp deli şapmış gibi şarkı söyleyip göbek atmasını da engellemiyor bu gereklilikler :)
bourbon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 calimero said: ben komünist olsanız bundan farklı olacak diye bir şart sürdüğümü hatırlamıyorum. ben şahsım bu ideolojide bir insan olarak ben de sistemin ördüğü duvarlar içinde yaşıyorum. sizden tek farkım bu duvarların farkında olmam olabilir belki. sovyet rusya da olsanız daha farklı olacaktı da demiyorum. sovyet rusya yı sosyalist olarak da görmüyorum bir çok açıdan lenin den sonrasında. ben, kendim imreniyorum bir çok açıdan çingenelere. ha imreniyosan neden yaşamıyosun diyebilirsiniz. ben de neden tibet e gitmiyosam, neden çok daha farklı şeyler yapabilecek ve çok daha mutlu, huzurlu, tatmin edici şeyler yapabilecekken burada oturmuş bir foruma post atıyosam işte ondandır derim size. çünkü ben de sizle aynı sistemde büyüdüm, şekillendim ve aynı duvarlar benim de etrafımda. umarım bir gün yıkarım diyorum bu duvarları ve yalnızca umuyorum... welcome to the machine..
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Rewendor said: Politik emoluk yapmayın, dediğiniz duvarların zincirlerin kapitalizmle ya da herhangi bir siyasi durumla alakası yok. Herhangi bir şeyi elde etmek için çalışırsınız bu kadar basit. Daha siyaset meydanda yokken, gidip de kendine geyik avlamayan adam açlıktan ölüyodu, şimdi de aynı şekilde yemeğini kazanmak isteyen insan işe girip çalışıyor işte. Bu duvar falan değil, gayet normal bir gereklilik. Öyle "ben kıçımı yayıp keyfime bakayım hayatım boyunca, yemeğimi insanlar önüme getirsin" yok işte. Yoksa herkes aynısnı yapsın hep beraber gezip tozalım bakalım 2 gün içinde herhangi bir temel ihtiyaç maddesi kalıyor mu dünyada :) Kimsenin gece çıkıp deli şapmış gibi şarkı söyleyip göbek atmasını da engellemiyor bu gereklilikler :) aga problem o degil simdi ben gittim geyigi avladim aksam geldim en az 3 gun doyuyor ailem o etle su sistemde bir gunde kazandigin parayla bir geyik al bakalim alabiliyormusun cok emek az kazanc ama senin cok emek verip az kazandigin gibi birileride az emek verip senin sirtindan cok kazaniyor sistemin carpikligi ahanda budur
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Geyik ormanda duruyor abi beğenmiyosan gidip avlamaya devam edebilirsin :) Demek ki şu anki sistem daha iyi ki bunu tercih ediyor insanlar. Çünkü bu sistemde çok daha fazla konfor ve getiri var, iş güvencesi, sigorta, toplumsal ve sosyal getirisi, çok daha güvenli koşullar (geyik avlayayım derken ayı atlamasın kafana mesela) falan... Ha sistem mükemmel mi dersen değil, evet pek çok çarpıklık var, zaten bu da engellenemez, yaratılışımız böyle, insanın olduğu yerde çarpıklık vardır. Herkes emeğinin karşılığını alıyor mu dersen o da yok evet, ama bunlar da siyasetle alakalı değil. Hangi sistemi getirirsen getir olacak şeyler, insan doğası, insanı geçtim doğa bu. Hani nerde çokluk orada ... derler ya, bi sistemi ne kadar büyük kitleye uygularsan o kadar çok yerden kaçak verme olasılığın var.
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sg-1 said: ALFABEDEN H ARFİ ÇIKARILSIN BE YAV hahaha super
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Rewendor said: Politik emoluk yapmayın
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 FİSTAN ÇAL Bİ ROMAN NEŞEMİZ YERİNE GELSİN
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Dragonmax said: sg-1 said: ALFABEDEN H ARFİ ÇIKARILSIN BE YAVAANNAMADIM BE YA, AANGİ AARF ÇIKARTILCEK DEDİN ?beninki daha güzel -.-
calimero Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Rewendor said: Politik emoluk yapmayın, dediğiniz duvarların zincirlerin kapitalizmle ya da herhangi bir siyasi durumla alakası yok. Herhangi bir şeyi elde etmek için çalışırsınız bu kadar basit. Daha siyaset meydanda yokken, gidip de kendine geyik avlamayan adam açlıktan ölüyodu, şimdi de aynı şekilde yemeğini kazanmak isteyen insan işe girip çalışıyor işte. Bu duvar falan değil, gayet normal bir gereklilik. Öyle "ben kıçımı yayıp keyfime bakayım hayatım boyunca, yemeğimi insanlar önüme getirsin" yok işte. Yoksa herkes aynısnı yapsın hep beraber gezip tozalım bakalım 2 gün içinde herhangi bir temel ihtiyaç maddesi kalıyor mu dünyada :) Kimsenin gece çıkıp deli şapmış gibi şarkı söyleyip göbek atmasını da engellemiyor bu gereklilikler :) uykum var yazamıcam uzun uzun. şu başlığa alayım seni. sonra google a gir bir bak dünyanın üretilen kaynaklarının yılda ne kadarı boşa gidiyo. sonra araştır işsizlik oranlarını, en basitinden bunları çarp böl ne kadar çalışmamız gerektiğini anla, ya da anlama.
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Yanlış zamanda yaşamışsın, ortaçağda rönesans döneminde falan yaşayacaktın o zaman 1/bilmemkaçyüzbin ihtimalle herhangi bir kraliyet ailesine mensup doğup da çalışmadan yaşayabilirdin sarayda beleşe. Ama günümüzde öyle değil :) Boş hayaller bunlar, ormanın denizin orada duruyor, çalışmak istemiyosan git orada yaşa kimse tutmuyor seni. Yaşayabiliyosan yaşa yani. Geyiğini yemeğini kendin avla, barakanı kendin kur, ihtiyaçlarını kendin karşıla modern robinson cruose ol. Ama ben şu anki yaşamımdan memnunum, bilgisayarım, internetim, cep telefonum, arabam, evim, güvenliğim hep belirlenmiş durumda. Bunları karşılamak için de çalışmam gerekiyorsa çalışacam. Zaten çalışmadan olmuyor bu. Hiçbir tarihi dönemde hiçbir politik rejimde insanlar zaten çaba göstermeden bir şey elde edemedi. Bu da değişmez, hani politika falan değil basit fizik işte. Diyorum ya politik emoluk bu yaptığınız sadece. 16 yaş solculuğu kafasında güzel hayaller de gerçekle bağdaşmıyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 http://i603.photobucket.com/albums/tt112/ausador/LolWut.jpg
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 çingenelerle romanlar farklı aslında çingeneler genelde suç işlerler, cepçilik yapan kişiler çingenedir, sabah akşam eğlenen çiçek satan kişiler falan romandır diye biliyorum. ille de roman olsun
huun Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 dünya vatandaşlığı olan tek millet lan çingenler, dağa da çıkarlar, ovaya da inerler. kimse de birşey diyemez.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 adam çok haklı yanlız, kimse de birşey diyemez
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 birilerine sesimi duyurabilmişim http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/11/24/roman.calistayi.10.aralikta.toplanacak/552991.0/index.html (konuda siyaset yok)
Ferrero Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 ezilmek mi? adamlar gayet mutlu. sorumluluk sahibi olmak genlerinde yok, bu yüzden kısa yoldan ihtiyaçları kadar (rakı ve meze) parayı bulmak ve ihtiyaçlarını gidermek onları mutlu etmeye yetiyor. keşke herkes aza kanaat edebilse fakat asalak olmasa.
fastreloader Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 bu her türlü çok az siyasete topikin kilitlenmesinin de boku çıktı gerçekten, menderesten beter oldunuz
Öne çıkan mesajlar