Brigand Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Software Project plan Requirement Document Implementation Plan Testing Plan 3 aya yaymam gerekiyor arkadaşlar. Sizce en güzel nasıl olur? 7 gün, 8gün, 1.7 ay, 3 hafta şeklinde düşündüm ama, aramızda daha iyi bilenler olduğunu farzediyorum. requirement document ve software project plan için 7-8 gün çok mu ki acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 bu çok değişken bir şey ama.. ne yaptığın önemli en başta. sonra da senin ne bildiğin. böyle bir sürü değişken var. biraz konuyu açmak lazım aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 web based student tools. böyle öğrencinin derslerindeki devamsızlıklarını not alma, sınavlarını günlerini saatlerini sınıflarını filan not alma, vize final lablar filan %lerine göre not hesaplama vs... bide yapılcak bişi yok aslında ben zaten geçen aydan bu projeyi yapıyodum, project management dersinde hoca da proje olarak kabul etti. projeyi hiç geliştirmeden bile sunabiliriz yani de yine geliştiririz 3-5 bişeler ekleriz. ama tabi sıfırdan yapıyoz gibi gösterirsek daha güzel durur :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 LOE diye araştırırsan güzel dokumanlar bulabilirsin. Level of Effort diye geçer, belli başlı etmenler ve etki yuzdeleri, işin kac adam / hafta yada adam/saat gibi parametreleri nasıl formulize edeceğini anlatır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Bir yazılım geliştirme metadolojisiyle de kombine edebilirsin proje planını. Hocan belki daha memnun kalabilir öyle. Agile, Rapid Application Development (RAD), SCRUM falan olabilir. SCRUM tavsiye ederim. RAD çok detaylı. Ayrıca, Google, Microsoft, IBM gibi devler de SCRUM'dan faydalanıyorlar diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 ya şu günler iyi mi, kısaltıp uzatmam gereken varmıdır, abartmaya gerek yok :D lab bu zaten, office projectte ayarlayın bişeler dedi. mail atacam gönderecem de hoca "bu ne böyle 7 gün requirement document mi olur, al 50 sana" gibi bişeler demesin diye önce buraya yazayım dedim :) uygun mudur o günler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Req document'i da planlamanin bir parcasi olarak kabul edersek sen toplamda 15 gun, ortada bir sey olmadan dusuneceksin. Der. Ben derdim. 15 gunde planladigin seyin implementasyonu 1.7 ayda olmaz. Adam gibi planini yaparsin, 15 gunde planladigini, 5 gunde implement edersin. Eger planlama kismini ne kadar az tutarsan test kismi da o kadar uzun olur. Bu nedenle su verdigin rakamlar alakasiz oluyor. Soyle dusun, bir seyi iyi planlarsan yapmasi o kadar kolay olur, o kadar az hata cikar. Yok sen bastan yenilgiyi kabul edip ben planlama yapamiyorum; implementasyon olmadan dusunemiyorum diyorsan, o zaman test suren implementasyondan daha uzun surer. ----- Bu mu soylememizi istedigin? Simdi sen nasil calisirsin, ne kadar dikkatlisin, ne kadar plan yapabiliten var, sorunlari onceden kestirebiliyor musun vs.. bu tur sorularin cevaplarini bilmeden ne desek bos. Kisiden kisiye degisir bu. Benim elim hizlidir, 10 gun dusunur 1 gunde yaparim. Arkadasimin eli yavastir; 5 gun dusunur, 6 gun yaparken bir taraftan dusunmeye devam eder. Bunu kimse yargilayamaz... Onemli olan deadline'a isi yetistirmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 riglous'a katılıyorum. Tabii plan projede yapılacak işe göre plan değişecektir. Geliştirilecek yazılımın alanı hakkında ne kadar şey bildiğin özellikle önemli. Mesela geçen sene 10 haftalık bir stajda Kaiserslautern futbol takımı için bir scouting sistemi yapmamız gerekiyordu. 10 kişilik proje grubunda futboldan anlayan nerdeyse kimse yoktu. Dolayısıyla requirements engineering kısmını özellikle uzun tuttuk. İş verenin tam olarak ne istediği, neyi nasıl istediğini bulmak için bir çok toplantı yapmamız gerekmişti. En basit kağıt prototipler yardımıyla bile onlarca requirements yanlışı bulduk. Requirements dönemi sonrasında proje bittiğinde yazılımın tam olarak ne yapacağı çıkmıştı ortaya. Planımız ise aşağı yukarı şöyleydi: Requirements engineering: 4 hafta Software architecture & component design: 2 hafta Implementation & unit/integration testing: 3 hafta (bu sürenin nerdeyse yarısı test) Deployment & system testing : 1 hafta 10 haftalık projedeki yazılımın implementation aşaması 1,5 - 2 haftada yetişir mi sorununa şüpheyle yaklaşmak doğal aslında. Yetişmemesinin sebepleri arasında önceki aşamaların eksik olması, koordinasyon sorunu ya da çözülemeyen framework problemleri olabilir. Ama projeyi yetiştirmek için implementation'a daha fazla vakit ayırmak yerine bu problemleri çözmek daha mantıklı. İlk mesajdaki plan şu deyime uyuyor "One hour of programming spares five minutes of thinking" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar