sir Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 said: AKP yi her elestiren CHPci, bir onceki hukuemtin her yaptigini destekliyip saksakladi rektor atamalarinda ahmet necdet sezerin secimlerini savundu falan filan diye yola cikmak niye? hah, burdan yola çıkmak çok önemli aslında çünkü birçok "liboş" yazarın eleştirdiği zihniyetin şahane bir tezahürü var burada. bugün "muhalefet" adı altında siyaset yapanlar, gerçekte sistemin değişmesi için değil, sistemin kendi tekellerine geçmesi için uğraşıyolar. o yüzden "YÖK'ü kaldıralım" demek yerine "YÖK'e ne biçim insan atadılar" diye hayıflanıyolar. onlara göre kurumlarda bi sorun yok, kendi ideolojilerini paylaşan biri o kurumlara gelse herşey şahane olucak! o yüzden alkışlanmıyo muydu erdoğan teziç "aslan bee, cumhuriyetin son kalelerinden biri de YÖK" falan filan denmiyo muydu? halbuki YÖK aynı YÖK, ve üniversteler hiçbi şekilde özerk yapıda değiller. şu anda da baskıcı ve gereksiz bir kurum, kuruluşundan beri öyleydi. sağlam bir sistem eleştirisi yapmadan muhalefet aşırı yüzeysel kalır. ve sağlam bir sistem eleştirisinin, o sistemin kuruluşuna, geçirdiği aşamalara, onu yönlendiren ve ona hakim olan zihniyete-ideolojiye kadar gitmesi gerekir. engin ardıçın ittihatçılıkta, inönüde, tek parti döneminde ısrarla durmasının sebebi budur işte. çünkü türkiyenin geçirdiği tüm aşamalar o dönemde belirlenmiştir; bugün chp'nin asla iktidar olamayacak olmasının nedenini, tee kuruluş yıllarında aramak gerekiyo. ve bugün "ideolojiye göre ayrımcılık" hangi parti gelirse gelsin yapılıyosa, bunun da sisteme-devletin ve kurumlarının kuruluş felsefesine dair bir kusur olduğu apaçık ortadadır. ne demiş foucault? "gulag kamplarının kökenini, marx'ın yazdıklarında dahi aramak gerekir". chp'nin durumunda, sistem eleştirisi bir özeleştiriyi de elbet gerektirir, ama asla böyle bir çaba görmedik chp'den, bundan sonra da görür müyüz bilemiyorum. geçmişle yüzleşmeden, geçmişteki hataları, eksikleri hatırlamadan, geleceği doğru düzgün temellendiremeyiz. o yüzden iktidarı eleştirmek kadar "haybeye muhalefet" edenleri de eleştirmek gerek. örneğin bugünkü iktidarın bu kadar başıboş bi şekilde at koşturmasının en büyük sebebi muhalefetin basiretsizliğidir. akp, olağanüstü rahat bir tavırla gündem belirliyo bugün, muhalefetin yapabildiği tek hareket bu belirlenmiş gündem üzerine şu veya bu tavrı almak olabiliyo yalnızca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 ben soros'tan tek birşey öğrendim. "kişisel yanılabilirlik ilkesi." ; Para Yönetiminin Sihirbazı Soros Soros'u Anlatıyor adlı kitabından. adamın para için ağaca çıktığını biliyoruz. günahlarını da gayet açık dile getirdiği kitapları var. soros'un bu kadar afişe olmasına karşıyım. güzel adam lan soros. işini yapıyor. yeri geliyor günahlarını da itiraf ediyor. bir insanın yanlış olduğunu bildiği şeyleri yapmak zorunda olması apayrı bir konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 CHP de baykal ömür boyu muhalefetten memnun. MHP de tabanını şaşırdı milliyetçimi olsak yoksa turancımı olsak yoksa tarikatlaramı başvursak diye. Kendi tabanını baya baya kaybetti bahçeli. Eh geriyede boş meydanda at koşturmak kalıyo akpye .şöyle dediğini yapabilicek klasik siyasetten uzak kalan bi parti olsa diycemde oda günümüz türkiyesinde imkansız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Viktor said: benim islik caldigimi nerden biliyorsun onu soruyorum iste sana? oyle bir hakkin filan yok senin o hakkin varsa burdaki adam seni hemen vatan haini, seriatci, soroscu, fetocu diye yaftaliyor diye sikayet etme hakkin ortadan kalkiyor sen kafanda bir kalip olsuturup beni o kaliba sokar "bu islik caldi" dersen o adamda seni fetocu diye kaliba sokunca bende o zaman boka bakar gibi bakarim sana dediğimi nereden çıkardın? kendi postunda genel bi davranışı anlatıyorsun. ben de ona karşı olan tavrımı söylüyorum. senin islik çalıp çalmadığın hakkında en ufak bir fikrim yok. biraz daha açıklama yapayım. bu forumdaki, aklı kemale erdikten sonra gördüğü tek iktidar akp iktidarı olan genç kullanıcıların hiçbirini de kastetmiyorum. bütüüün bu yanlış yamuk işlerin yapıldığı zamanları görüp de, özellikle etkili oolabilecek konumlard aolan kişilerin o zamanlar kıllarını kıpırdatmayp şimdi iş tersine dönünce feryat figan etmelerinedir gıcık oluşum. feryat figan ettikleri yanlışlara eskiden olduğu gibi karşı çıkmaya devam ediyorum bu arada. sırf bu iki yüzlüler yüzünden düşüncemi değiştirecek değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılık var aslında bu ülkenin öncelikle medyasında, sonra aydınlarında ve diğer kesimlerde. Biz ya da bizim ortak çıkarlarımız olan kişi veya kurumlar mağdur olduğu zaman carlıyoruz, onun dışında sesimiz haksızlığa karşı pek çıkmıyor. Zaten karşı kutup haksızlığa uğruyorsa yangına körükle gidiyoruz. Öyle işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Dünya üstünde yaşayan hiçbir kürdü sevmiyorum. Keşke defolup gitseler ırağa memleketlerine. Dünya görüşüm budur kimseye hesap vermek zorunda değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Ben de dünya üstündeki hiç bir milliyetçiyi sevmiyorum. Keşke yer yüzünden silinseler. Uğraştığımız en salak saçma iki konunun biri çözülmüş olurdu. Edit: Unutmuşum. Siyaset yasağının olduğu forumda ölü konuyu diriltmek te nerden çıktı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 ben de bilemedim sabah sabah bak simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar