Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Magic Mouse

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben apple kullanicisi degilim ki ? onca yazi yazmissin ama ben tasarimini cok seviyorum applein. zaten genelde onun uzerinde durdum.

albenisi olan aletler.. siz anlamiyorsunuz da demedim fikirlerim beni baglar zaten. sonucta ekonomik olarak dunya krizinde kar getiren tek sirket nerdeyse buradan yola cikarak iyi sattigini ve fanlarinin sahiplendiginden bahsettim.

onca sey yazmissin telefon olarak iphone, mp3 player olarak ipod, bilgisayar olarak macbook kullaniyorsun.. ehehhe iyimis.

hatalari vardir yoktur beni ilgilendirmiyor zaten ben apple arkadaslarin camurladigi kadar baside indirgenmemesi gereken bir firma oldugunu soyluyorum.

bende iphone kullaniyorum ciktigi ilk gunden beridir , devrimsel demeyebilirsin ama o gunden beridir baska telefon begenemedim daha. benim icin devrimsel.. bunca yildir hala ayni telefon ve ust modelini alip duruyorum.

buradan cikip pc nin kotuluklerini bir yazmaya baslarsam herhalde omrum yetmez 25 senedir nerdeyse pc kullaniyorum :)

aaaaaaaaaaaa sen suna takildin sorry

dunyanin %90 i seviyor bu illeti demekki bizde var bir sorun

demisim :)

salla bosver .. abartmisim :P

kaka apple kurtlu elma seni...
Mesaj tarihi:
dun apple store'da deneme sansim oldu. bir tane gelmis test icin, dukkan kapanmak uzere olmasina ragmen bir calisan yardimci oldu. teknik olarak yapabilecek olmasina ragmen pinching ve 2'den fazla parmak iceren hareketleri algilamiyor.

merak edilen sorulara gelince de, gorunusu gercekten de cok guzel. fakat gaming vs gibi kullanimlara uygun degil, gunluk kullanim icin tasarlanmis. ergonomik, kullanimi cok rahat. ele oturmasa da alcakligi o kadar da belli olmuyor kullanirken. yuzeyi bekledigimden daha puruzsuz, kavramasi iyi. kullanim aninda kafasi karisip aptallasmiyor. misal normal mouse gibi kullanirken touchpad olayi hic devreye girmedi, aptal aptal scrolling yapmadi. touchpad olarak kullanmaya calisirken de mouse islemleri yapmadi.

aceleye gelmis olabilecegi icin pinching vs ozellikleri gelmemis olabilir dedi calisan eleman. ben de oyle dusunuyorum. bir sonraki update'le 3-4 parmak kullanimi ve pinching gelecektir muhtemelen.
Mesaj tarihi:
Apple'ın tek başarılı olduğu şey Marketing.

Onun dışında var olan şeyleri "inovasyon" diye tekrar ısıtıp önünüze süslü bi şekilde koyuyorlar. Yaptıkları tek şey bu.

Bende şu an Razer Deathadder var mouse olarak. Benim ihtiyaçlarım göz önüne alınırsa mesela bu magic mouse razer la kabili kıyas bile değil...

Ama bilgisayardaki tek işi facebookta video izlemek olan bi insansanız size güzel gelebilir bu mouse. Karı kıza hava da atarsınız dokunarak okşayarak mouse u...
Mesaj tarihi:
gamer olmayan, parası olan, aldığı cihazı kullanırken tasarımından zevk almak isteyen kişiler oluyo bunun hedef kitlesi. sen olmadığın kesin yani. oyunla alakası yok bunun.
Mesaj tarihi:
kendin soyluyorsun zaten musterisi ben degilim diye. musterisi olmadigin bir seyi neden elestiriyorsun ki ? yani ihtiyaclarinin icinde ucak almak da yok senin o zaman tum ucaklar cok sacma.

bundan bahsediyorum yoksa begenmemis olabilirsin ama benim ihtiyacim yok o yuzden sacma bir sey demek olmuyor.
Mesaj tarihi:
Oyun olarak haklısınız ama olay sadece oyun değil ki. Oyun dışındaki kullanımlarda da razer apple dan daha üstün.

Bi kere daha ergonomik, bütün gün elin üstünde dursan yorulmazsın.

Onu geçtim apple daki o iki parmakla "back forward swipe" hareketini razer da baş parmağımın altındaki tuşlarla elimi mousedan kaldırmadan yapabiliyorum. Kullanışlılıksa buton daha kullanışlı...
Mesaj tarihi:
madcow said:

cd-rom'u bile yok aletin devrim yaratırken gerekli parçaları çıkartmışsın aga o nasıl devrim

yazıdaki şu cümleden bile apple'ın ürünlerindeki tasarım amacını anlamadığını görüyoruz.

macbook air'de cd sürücü olmaması sorunsalını bir araştır derim yazmaya çok üşeniyorum şu an. ama sandığın kadar gerekli değil yani. ben 2 senelik acer laptopuma 30 dan fazla cd taktığımı sanmıyorum açıkçası.
Mesaj tarihi:
air apple in nasil desem, mmm, sanirim modacilarin giyilmesi icin degil sadece sergilemek veya sukse yapmak istedikleri giysileri gibi bir sey.

millet simdi ince yapmaya calisiyor ve apple in ince laptopundan daha ince gibi reklamlarla destekliyor.

apple air guclu veya herseyi olan bir alet degil zaten hic bir zamanda bunlari one cikarmadi ..
Mesaj tarihi:
Cuce said:

Kac usb cıkısı olduğunu hatırlatırım bende size mac air'ın.

usb cikisi coooook kolay cogaltilan birsey. 1 tane olsa bile herhangi bir eksiklik degil

edik: onceligi tasarim olan bir cihaz icin eksiklik degil
Mesaj tarihi:
apple ari piyasaya cıktığında zaten piyasada aynı incelikte, optik sürücüsü 2 den cok usb'ı cıkısı, hatta her türlü cıkısı olan laptop vardı.

demek istediğim bu.

tasarımsa tasarım eyvallah ama şekli güzel diye savunacak değilim. reklamda "sadece şeklimiz güzel o yüzden pahalıyız" demediklerine göre, "cok haklılar" da demıycem, acık acık yalancı diyicem.

neden demiyim yanı.

ha ek not, tipleri itici gelito bana apple ürünlerinin ama baska bir konu bu. kişisel bir tercih. tasarımın doyuruc olması başka br durum sonucta
Mesaj tarihi:
satıyomu satıyo ona bakmak lazım :)

türkiye gibi fakir bir ülkede bile çantalara ayakkabılara 3000-5000 doları tıkır tıkır ödeyen bi ton insan var.

hedef kitle kesinlikle fiyat performans araştırması yapan kesim değil air tarzı cihazlarda.
Mesaj tarihi:
abi bana hala çıkış diyorsunuz ya. bu aletin olayı çıkışı falan değil. air in tasarım amacı, taşınabilirliği maksimize etmek. mümkün olduğu kadar ufak ve hafif. 13 inçten aşağısı kullanışlı değil o yüzden ref olarak 13 inçi almışlar, gereksizleri çıkarmışlar yani. kendi kullandığım laptopa bakıyorum yine, şu anda bir tek mouse'um bağlı. hadi bi de harici hdd'im olsun. air aldığım zaman bt mouse alırım, o yuvayı doldurmaz o yuvaya da hdd bağlarım ne bileyim. varsın cd si olmasın. 3.5 kiloluk acer'ı taşımaktansa, cd den dvd den porttan hızdan oyundan vazgeçiyorum ben. giderim bi usb hub alırım 1 liraya.

herifler tek usb, tek bi çıkış daha koymuş, gerektiğinde joker olarak kullanılabilecek bir de dönüştürücü koymuş. benim laptopumda 4 usb portu var, eminim 4 ünün birden takılı olduğu bir an yoktur. cd sürücümü çok seyrek kullanırım. esata ve hdmi çıkışı bakir duruyor daha hiç kullanmadım. vga'yı da bi sefer kullandım. eee, ben bunların ağırlığını niye çekeyim ki?

ha neydi air'e rakip? sony vaio sz? lenovo x300? sz biraz daha performanslı ve üst düzey bi makina air'e göre. x300'ün de tasarımı sizce nasıl yani, koyun bi air ile yanyana. koyun.

fanboy falan değilim de yani hakkını da vermek lazım aletlerin.
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

abi bana hala çıkış diyorsunuz ya. bu aletin olayı çıkışı falan değil. air in tasarım amacı, taşınabilirliği maksimize etmek. mümkün olduğu kadar ufak ve hafif. 13 inçten aşağısı kullanışlı değil o yüzden ref olarak 13 inçi almışlar, gereksizleri çıkarmışlar yani. kendi kullandığım laptopa bakıyorum yine, şu anda bir tek mouse'um bağlı. hadi bi de harici hdd'im olsun. air aldığım zaman bt mouse alırım, o yuvayı doldurmaz o yuvaya da hdd bağlarım ne bileyim. varsın cd si olmasın. 3.5 kiloluk acer'ı taşımaktansa, cd den dvd den porttan hızdan oyundan vazgeçiyorum ben. giderim bi usb hub alırım 1 liraya.

herifler tek usb, tek bi çıkış daha koymuş, gerektiğinde joker olarak kullanılabilecek bir de dönüştürücü koymuş. benim laptopumda 4 usb portu var, eminim 4 ünün birden takılı olduğu bir an yoktur. cd sürücümü çok seyrek kullanırım. esata ve hdmi çıkışı bakir duruyor daha hiç kullanmadım. vga'yı da bi sefer kullandım. eee, ben bunların ağırlığını niye çekeyim ki?

ha neydi air'e rakip? sony vaio sz? lenovo x300? sz biraz daha performanslı ve üst düzey bi makina air'e göre. x300'ün de tasarımı sizce nasıl yani, koyun bi air ile yanyana. koyun.

fanboy falan değilim de yani hakkını da vermek lazım aletlerin.

Bende 10 inç netbook var. Macbook air ın yaptığı herşeyi yapabiliyo, üstelik çok daha hafif ve kompakt. Air fiyatına bu netbooktan 4 tane alırım. Varsın ekranı 13 inç olmasın 10 inç olsun nolcak, gayet okunaklı yazı yazmaya surf yapmaya gayet elverişli
Mesaj tarihi:
abı prestij iyi guzel ama relativ konu.

calışağım bir insan iş/sunum hatta leaisure time bilgisayarı olarak onume mac air koyarsa biter benım için orda.

ne tasarımcıları gördüm geldiler 13 inch laptopla calışıyorum diye, ne diyeceksinki adama. Adam 13 inchlik macbook/powerbook'la baskıya iş hazırlıyo, renkler desen renkler cok doğru bunda diyo.

prestij değil yanı. hava atıcam diye mac airla görüşmeye gelen adamı ciddiye almıycak bir sürü insanda var. nasıl en kallavi alienware'ı tanımayıp "lan adamın bi mac'i bile yok, butun tasarımcılar apple kullanır halbuki" diyip gecen işveren varsa.
  • Yeni Oluştur...