Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Herşeyi birşeylere bağlamak

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Eskiden beri başımda olan birşey, en azından liseden beri olduğunu hatırlıyom, daha eski de olabilir. Tamamen psikolojik olduğunun farkındayım.

Bir aralar 2 yıl kadar liseden mezun olduğumda ya da lise son sınıftayken filan yok gibiydi, geçmişti. Şu anda şu ana kadarki en rahatsız edici zamandayım. Lisede filan böyle değildi belki haftada 3-4 kere anca olurdu. Şu sıralar saatte bir olur gibi. Hele yolda tek başıma yürürken 10 dakkada birden bile az...

Herşeyi birşeylere bağlıyorum, en çok görmede, daha sonra da dokunmada oluyor. Mesela bir arabanın anteninin bir kısmını göremeyip bir kısmını gördüm mü hemen "tamamını görme isteği" oluşuyor hani göremezsem sanki birşeyler olacakmış gibi kötü birşeylere bağlıyorum. Dokunmada da çok oluyor, 2 kere örneğin bir şeye elim değdi mi 2den fazla değme isteği içinde bulunuyorum. O an mesela aklıma eski kız arkadaşım sanki artık yeni birisiyle gibi beni huzursuz edecek birşey aklıma gelebiliyor. Hani 2 ya, 2. bir başka kişi gibi... Evet yeni bir de ayrılık yaşadım.

Veya birisine bir tanıdığıma kötü bişe olacakmış gibi hissediyorum. Ve sadece "birisi" olarak gelmiyor bu aklıma direk spesifik bir kişi olarak beliriyor kafamda, ne gelebilecek olacağı bile beliriyor.

Hatta bilgisayarda mouse'un imlecine bile saçma sapan hareketler yaptırıyorum kimi zaman, 4-5 kere aynı yerden geçiriyorum daireler çizdirerek filan, yine aynı nedenle bişeler aklıma geliyor birşeylere bağlanıyor. Ve beni kötü hissettirecek birşeyler...

Genelde yalnızken oluyor bu, yalnız değilken olmamasının sebebi heralde aklımın meşgul olmasından ziyade insanlar içinde garip bir harekette bulunmama dürtüsü. Yani yine aklıma birşeyler geliyor, ama yalnızkenki kadar güçlü değil tabi.

Hastalık mı bu ne bu, daha fazla ilerlerse ciddi psikolojik sorunlara doğru gidecek sanırım...
Sosyal ağlarda paylaş

ekşisözlükte filan baktım da, eh aslında sevinmedim değil tek bende olan birşey değilmiş. baya da benzer şeyler var yaşadıklarıma.

şimdi aslında vazgeçecem hiç yapmıcam, zaten 1 ay filan kassam tamamen geçer ama, kendimi inandıramıyorum o an "ya katrilyonda bir bile ihtimal aklıma gelen bu şeyi yapmazsam buna bağlatılı kötü şeyin gerçekleşebilme ihtimali..." diyorum, o an inandıramıyorum kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de bi aralar 23 filmindeki gibi bi takıntı vardı ama onun 3 versiyonu. Yolda gördüğüm ne kadar sayı topluluğu varsa onlardan muhakkak 3ü bulmaya çalışıyordum. Özellikle araba plaklarında falan. Hemen toplayip çıkarip bölüp falan bi şekilde 3ü buluyordum. Hatta kaç kere trafik kazası yapiyordum bu salaklık yüzünden...
Sosyal ağlarda paylaş

küçükken çift değme olayı falan bende de vardır. merdivenlerde falan korkuluklara hep çift sayıda deymek zorunda hissederdim. Bir işi önceden kaç sefer deneyerek başarabileceğimi düşünüp tam o sayıda deneyip yapmaya çalışırdım. Yolda arabada giderken köşedeki ağaçları yaklaşık olarak saymaya çalışırdım, parktan falan geçerken tahmini bir sayı ilerlerdim burda 20 tane vardır falan diye. En kötüsü de bunu yaparken insanın zorunlu hissetmesi, başarısızlığa ve koy vermeye tahammülün olmaması.

Uzun zamandır kalmadı ama böyle birşey 7-8 yıl oluyordur en son böyle birşey düşüneli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...