Brigand Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Eskiden beri başımda olan birşey, en azından liseden beri olduğunu hatırlıyom, daha eski de olabilir. Tamamen psikolojik olduğunun farkındayım. Bir aralar 2 yıl kadar liseden mezun olduğumda ya da lise son sınıftayken filan yok gibiydi, geçmişti. Şu anda şu ana kadarki en rahatsız edici zamandayım. Lisede filan böyle değildi belki haftada 3-4 kere anca olurdu. Şu sıralar saatte bir olur gibi. Hele yolda tek başıma yürürken 10 dakkada birden bile az... Herşeyi birşeylere bağlıyorum, en çok görmede, daha sonra da dokunmada oluyor. Mesela bir arabanın anteninin bir kısmını göremeyip bir kısmını gördüm mü hemen "tamamını görme isteği" oluşuyor hani göremezsem sanki birşeyler olacakmış gibi kötü birşeylere bağlıyorum. Dokunmada da çok oluyor, 2 kere örneğin bir şeye elim değdi mi 2den fazla değme isteği içinde bulunuyorum. O an mesela aklıma eski kız arkadaşım sanki artık yeni birisiyle gibi beni huzursuz edecek birşey aklıma gelebiliyor. Hani 2 ya, 2. bir başka kişi gibi... Evet yeni bir de ayrılık yaşadım. Veya birisine bir tanıdığıma kötü bişe olacakmış gibi hissediyorum. Ve sadece "birisi" olarak gelmiyor bu aklıma direk spesifik bir kişi olarak beliriyor kafamda, ne gelebilecek olacağı bile beliriyor. Hatta bilgisayarda mouse'un imlecine bile saçma sapan hareketler yaptırıyorum kimi zaman, 4-5 kere aynı yerden geçiriyorum daireler çizdirerek filan, yine aynı nedenle bişeler aklıma geliyor birşeylere bağlanıyor. Ve beni kötü hissettirecek birşeyler... Genelde yalnızken oluyor bu, yalnız değilken olmamasının sebebi heralde aklımın meşgul olmasından ziyade insanlar içinde garip bir harekette bulunmama dürtüsü. Yani yine aklıma birşeyler geliyor, ama yalnızkenki kadar güçlü değil tabi. Hastalık mı bu ne bu, daha fazla ilerlerse ciddi psikolojik sorunlara doğru gidecek sanırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 psikolog bence erkenden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 obsesyon söz konusu, hayatını zorlaştıracak, seni rahatsız edecek seviyedeyse psikoloğa gitmelisin. yok ben bunla yaşarım hacı dersen salla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Ersin Karabulut'ta da benzer bi şey varmış. Bi yere dokunduğu zaman oraya 3 kere daha nefesini tutarak dokunmazsa ailesi ölcek diye düşünyomuş. Sonra geçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 bu tatta bişi bende de var ya. ama sürekli olmuyo arada bir geliyo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
giroflée Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 bence de katılıyorum, bu obsesyon başlangıcı psikologdan ziyade psikoterapi yapan bir psikiyatr ile görüşmelisin. ilaç tedavisi de başlanılabilir belki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 yaratıcılıkla tıbbi obsesiflik arasındaki ince çizgi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 ekşisözlükte filan baktım da, eh aslında sevinmedim değil tek bende olan birşey değilmiş. baya da benzer şeyler var yaşadıklarıma. şimdi aslında vazgeçecem hiç yapmıcam, zaten 1 ay filan kassam tamamen geçer ama, kendimi inandıramıyorum o an "ya katrilyonda bir bile ihtimal aklıma gelen bu şeyi yapmazsam buna bağlatılı kötü şeyin gerçekleşebilme ihtimali..." diyorum, o an inandıramıyorum kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ismail PK Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Hoşgeldin lan dünyama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 yani şu konunun linkine tıklarken mouseum linkin altından geçti diye mouseu sağa götürüp linkin tam üstünden birkaç geçirip öyle tıkladım linke demin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 bende de vardı o tür bi obsesiflik bi zamanlar, simetri takıntısı gibi bişeydi, geçti sonra :) herneyse, sana tavsiyem bi psikologa görünmen olacaktır, en güzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 fizik ve matematiğe inan geçer bence. ben de küçükken geliyordu aklıma öyle şeyler, çok saçma deyince de geçiyordu (takıntıdan ziyade oyun gibiydi yani). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 olur arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 ben de bi ara olmaz söyleyemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Hayırlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 eksik eylem ==> kotu sonuc bagina inaniyorsun ama oyle birsey yok. bir sure o yapman gerektigini dusundugun seyleri yapma, eksik eylem'in kotu sonuca gitmeyecegini yavas yavas kabullenirsin bilinc altinda. hicbirseycigin kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Bende de bi aralar 23 filmindeki gibi bi takıntı vardı ama onun 3 versiyonu. Yolda gördüğüm ne kadar sayı topluluğu varsa onlardan muhakkak 3ü bulmaya çalışıyordum. Özellikle araba plaklarında falan. Hemen toplayip çıkarip bölüp falan bi şekilde 3ü buluyordum. Hatta kaç kere trafik kazası yapiyordum bu salaklık yüzünden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 küçükken çift değme olayı falan bende de vardır. merdivenlerde falan korkuluklara hep çift sayıda deymek zorunda hissederdim. Bir işi önceden kaç sefer deneyerek başarabileceğimi düşünüp tam o sayıda deneyip yapmaya çalışırdım. Yolda arabada giderken köşedeki ağaçları yaklaşık olarak saymaya çalışırdım, parktan falan geçerken tahmini bir sayı ilerlerdim burda 20 tane vardır falan diye. En kötüsü de bunu yaparken insanın zorunlu hissetmesi, başarısızlığa ve koy vermeye tahammülün olmaması. Uzun zamandır kalmadı ama böyle birşey 7-8 yıl oluyordur en son böyle birşey düşüneli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar