Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Açılmıyor

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Merhaba bilgisayarla ilgili önemli bir sorun var. Saat 2 gibi kapatıp dışarı gittim geldiğimde tuşa bastığımda hiçbirşey olmadı kabloları kontrol ettim ama ortada sorun yoktu. Sonra tekrar kabloları çıkardım taktım ama fayda etmedi. Fanlar şöyle yarım tur döner gibi oluyor hiç anakarttan dıııt sesi vs gelmiyor hemen duruyor zaten fanlar yani şöyle 0,5sn sürüyor diyeyim anlık fanların dönmesi.

Ne olmuş olabilir ?

PS: Kharon help ! :O
Sosyal ağlarda paylaş

denedim ama birşey değişmedi söktüm power kablosunu oraları elimle kurcaladım biraz sonra iyice bastırdım ama fayda etmedi. hatta sabah aynısı olmuştu prizlerin yerini değiştirmiştim öyle çalışmıştı.

ama şimdi herşeyi denedim fayda etmiyor. öldü mü psum :(
Sosyal ağlarda paylaş

dediğini yaptım onu söküp çıkardım tekrar taktım ama işe yaramadı psunun arkasındaki tuşa basıp psuyu açıp sonra pcyi açmak için tuşa basınca yine aynı şey oluyor psu fanı birazcık dönüyor ve ekran kartı fanı (diğer fanlar dönmüyor) tekrar tuşa basıncaysa birşey olmuyor fanları tekrar azıcık döndürmek için kabloyu çıkarıp tekrar takmak gerekiyor.

sorun psuda mı yoksa başka biryerde mi acaba ?
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemci : Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz 8MB AM2+Black Edition
Anakart : GIGABYTE MA790GP-DS4H AMD 790GX DDR2 HDMI HD3300
Ekran Kartı : HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1GB 256bit GDDR5 16X
Ram : 4 GB DDR2 1066MHzKIT(2X2GB) Kingston Hyperx CL5
Hdd : WESTERN DIGITAL Caviar Black SATA2 500GB 32MB
Psu : OCZ StealthXStream 600Watt
Kasa : AeroCool Hi-Tech 7 Pro 40CM Fanlı Kasa

edit: smiley
Sosyal ağlarda paylaş

direkt psu demek pek akılcı bi çözüm değil yalnız, psu da olabilir, ama böyle denerken bozuk bişeyler yüzünden başka parçaları bozma riski çok yüksek. anakartta da olabilir dert, işlemci de saçmalıyo olabilir. ama genelde psu - anakart arası bi mallıktan olur böle şeyler. ikisini birden değiştirmek zorunda kalabilirsin. (mesela aynı dert (aslında aynı değilmiş, sonradan çözdüğüm şekilde) bi bilgisayarda oluyodu elime geçen. uğraştım kafayı yedim. en son anakartı söktüm, takılı olduğu ayaklara baktım. bi tane ayak anakartta delik olmayan yere yakılmış, anakartı kastırıyo yerine vidalayınca. anası ağlamış tabi kartın bilgisayar alındığından beri böyleymiş bu. onu söküp kartı geri takınca kendine geldi, ama ömrü de çok uzun olmadı. bi süre sonra da PSUyu yaktı. vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

ayni olay benim de eski gigabyte x-38 ds4 anakartimda olmu$tu. ramler anakarti bozmu$ ve ayni $ekilde power tu$una basinca fanlar 0.5 saniye donuyor ve shut down oluyordu.

anakart ve ramleri sirayla degi$tir dene. tercihen bir bilgisayar tamircisinden yardim al.
Sosyal ağlarda paylaş

ramleri söktüm taktım işe yaramadı o halde en iyisi yarın sistemi eternal bilgisayara geri göndermek olacak. anakart sökmeye tekrar takmaya cesaret edemiyorum bozarım falan elimde kalır boşa masraf çıkarmamak en iyisi ^^

başka yapacağımız birşey kalmadı sanırım ufak ufak paketleyeyim bunu :P

Ayrıca esh bilgisayar sorunsuz çalışıyordu neden böyle oldu anlamadım. kapadım pcyi gittim geldim açılmadı.

psu değilde anakart mı bozulmuştur diyorsun ?

Ne kadar sürer bunu geri gönderdikten sonra bu sorunu çözmeleri tahmini bir süre belirtebilecek olan var mı acaba ?
Sosyal ağlarda paylaş

iyide sorunun ne olduğu belli değil ki. eternal bilgisayar (sanalmarketim.com) sorun çıkınca bize gönderin başka servislere götürmeyin demişti birde orada sorun çıkarsa kullanıcı hatası vs diye güme gitsin istemem.

evde yeni bir pc daha var şuanda onu kullanıyorum windowsu falan yeni kurdum driver falan filan onları halletmem lazım bunun dışında diğer hddden dosyaları almam gerekecek ki bu daha önce yapmadığım birşey ama zor olmasa gerek. başkada kafama takılan bir nokta yok. 1-2 hafta pcnin bakımda olması büyük bir sorun olmaz benim için yeterki düzelsin :p

of bunaldım kalkıp gezip gelecem yoksa kafayı yedirtecek bana etrafta kablolar açık kasa kutular falan hiç hoş bir görüntü yok strese sokuyor beni zaten maçıda kaçırdım :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...