Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Smile Adsl var. Wireless modem yerine Us Robotics kablolu modem kullanıyorum. Hızımın 1mbt olması gerek ancak downloadlar yavaş. Biri Hız ölçer'e vs hız ölçtüm, hızım 750kpbs gözüküyor. Sebebi Nedir? Nerdeyse %25ini kullanamıyorum hızın, ve downloadlarım aşırı yavaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 1mbt teorik hiz, uzakliga zarta zurta gore degisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 modemin sayfasına girip bi baksana kaç yazıo, ayarlarından da kaynaklanıyor olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 750 gaaayet iyi. sorun yok o bağlantıda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 90la indirmek nerde 120 ile indirmek nerde... az mı 30 kb :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 100ü görürsen sevin abi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 1mbit 120'ye mi denk geliyormuş? ahah hiç bilmiyodum ben en fazla 112 falan gördüm belki saliselerle 118 falan sdf anormal bi durum yok bağlantının 1mbit olması demek üst sınırının 1mbit olması demek hep 1mbit olması demek değil ne yazık ki =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 8mbt bağlantım var 7,6mbt hız net alıyorum (bunu defalarca söledim ama sölemediim şeyi şimdi sölicem) -- 862,2 kbs download yapıorum o nası oluyo??!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 1mbit=!1000kbit 1mbit baglantıyla 120k dl yaparsın normalde. hesabın gerisini sen yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 bendede 10mbt var 9.4 felan alıyorum genelde.ama bazen coşuyor kendini aşıyor.bazende bayaaa bi düşüyor bugun çok kötü mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 yetemenk said: 1mbit=!1000kbit 1mbit baglantıyla 120k dl yaparsın normalde. hesabın gerisini sen yap.ama.. hiç öle olmuyodu normalde işte.. geçen hafta bi ttnet şebekeleri down oldu. ondan sonra bu hılzra çıkmaya başladım.. normalde 380kbps down yapıodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 100'u asla gecmedim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 4 mbit 300 kb dl görürsem seviniyorum baya bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 yav said: 1mbit 120'ye mi denk geliyormuş? 128 yetemenk said: 1mbit=!1000kbit . 1024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Kurdugunuz tum baglantilar UDP olsaydi, 128 kB/sn e ulasma sansiniz olurdu, ama TCP kullanimi oldukca yuksek oldugu icin, 100 kB/sn falan civari olmasi gerekir maximum 1 mbps baglantinin. Cunku TCP de data aktarimi PUSH paketlerinin icindeki content length kadardir. Her PUSH paketi icin de karsi tarafa ACK atarsiniz, PUSH paketinden once ( hele ki surekli yeni baglanti yapiyorsaniz, Ornegin: torrent ) attiginiz baska paketler var ( bkz. 3 way handshaking, SYN-SYN+ACK-ACK ).. Sonuc olarak icinde data olmayan, fakat data controlunu saglayan bir suru paket mevcut. Dolayisi ile ( +-5 kB/sn ) 100 kB/sn ile download yaptiginizda, 1 mbps lik hattinizi full utilize etmis olarak varsayabilirsiniz kendinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 normali 128 tabide kimse zaten o hızla çekemez. 110+ idealdir ama 90 düşük hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 100ü görürsem seviniyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Xenocide said: 4 mbit 300 kb dl görürsem seviniyorum baya bi +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 700-900 arası seyrediyor Download hızı. Bağlantı gündüz tekrar 1000 civarına döndü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Dragonmax said: 8mbt bağlantım var 7,6mbt hız net alıyorum (bunu defalarca söledim ama sölemediim şeyi şimdi sölicem) -- 862,2 kbs download yapıorum o nası oluyo??!! 1bit = 1/8 byte 7,6mbit = 0,95mbyte = 972,8kbyte 972,8kbyte > 862.2kbyte Diğer bir değişle senin kullanabildiğin gerçek hızın (en azından downloadda) hiçbir zaman 7.6mbit olmadı. Hiç söylemediğini şimdi söyleyince defalarca söylediğin şeyle çelişki yaratması güzel oldu, hoş oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 özürlü bi arkadaş gelmiş aramıza çok ilginç. bak güzelim, speed test sonucu 7,6 mbt çıkmasına rağmen DL 200kb geçmez di normalde.. 1 hafta önce nette ciddi bir hızlanma olud. ben senn gibi babamın parasıyla yatmıyorum tosun. çalışıyoruz. artı yaptığım iş senin bu hebebe diye laf koymayan çalıştığın işin ta kendisi.. TT şebekelerinden 1.5 hafta önce bir genel çalışma olduğunu ve tüm şebekelerin güçlendirildiğini merkezimize gelen haber neticesinde öğrendik. bu bizim abonelerimizin hızını da arttırdı. o yüzden özellikle biliyoruz bu durumu... en nihayetinde aldığın hız ile yaptıın Dl hızı farklı olabilir... ki oluyor.. yani çok konuşma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 adam gayet mantikli birsey soylemis, bu atar niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Fistan said: yetemenk said: 1mbit=!1000kbit . 1024 1mbit = 1000 kbit (SI) sharky said: Kurdugunuz tum baglantilar UDP olsaydi, 128 kB/sn e ulasma sansiniz olurdu, ama TCP kullanimi oldukca yuksek oldugu icin, 100 kB/sn falan civari olmasi gerekir maximum 1 mbps baglantinin. Cunku TCP de data aktarimi PUSH paketlerinin icindeki content length kadardir. Her PUSH paketi icin de karsi tarafa ACK atarsiniz, PUSH paketinden once ( hele ki surekli yeni baglanti yapiyorsaniz, Ornegin: torrent ) attiginiz baska paketler var ( bkz. 3 way handshaking, SYN-SYN+ACK-ACK ).. Sonuc olarak icinde data olmayan, fakat data controlunu saglayan bir suru paket mevcut. Dolayisi ile ( +-5 kB/sn ) 100 kB/sn ile download yaptiginizda, 1 mbps lik hattinizi full utilize etmis olarak varsayabilirsiniz kendinizi. bknz. goodput maxigenous said: 1bit = 1/8 byte 7,6mbit = 0,95mbyte = 972,8kbyte 972,8kbyte > 862.2kbyte Diğer bir değişle senin kullanabildiğin gerçek hızın (en azından downloadda) hiçbir zaman 7.6mbit olmadı. Hiç söylemediğini şimdi söyleyince defalarca söylediğin şeyle çelişki yaratması güzel oldu, hoş oldu. bknz. troughput kisaca hic atar yapmaya gerek yok , bilenler matematikle gayet aciklamislar ztn. ki matematik kendi adina da konusuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Yok kabul ediyorum ben yanlış hesaplamışım... 1bit = 1/8 byte 7,6mbit = 0,905mbyte = 927,73 Kbyte 927.73Kbyte > 862.2kbyte Diğer bir değişle senin kullanabildiğin gerçek hızın (en azından downloadda) hiçbir zaman 7.6mbit olmadı. Özürlü arkadaş saygılar sunar.. Heyecanlanırsak atar yapmayalım bir bardak serin suyla rahatlayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 maxigenous said: Diğer bir değişle senin kullanabildiğin gerçek hızın (en azından downloadda) hiçbir zaman 7.6mbit olmadı.hızınıtestet.com veya speedtest.net te çıkan 7.6mbt sabit hız, gösterdiği gibi 7.6 olmayabilir. aslında olması egrekir ama olmayabilir. zaten mevzuatın başka bir açıklaması da olmaz. ama ben bunun 7.6 mbti hiç görmemekten ziyade, Dl yaptığım değişik serverların trafiğinden kaynaklanan hız düşklüğü sebebi olduğunu, yani bir şekilde 7.6yı alıyor olabileceğimi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar