USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Scalar!!! Eve oynayıpda scalardan yolu gecmemıs cok az ınsan olduguna ınanıyorum ve hepsınede saygı duyuyorum. Çunku forumları gerı tarıhe gore okudugumda okadar cok emek zaman ve ISK harcanmıskı bunları gormezden gelmek ımkansız ama arkadaslar zaten scaları sız yapdınız bugun elimizde tutdugumuz systemlerı sızler aldınız korudunuz gereklı yatırımları yapdınız ve bir sebepden kı bunun can sıkıntısı ve yenılık arayısı olduguna ınanmakdayım bırakdınız allıanceyı veya corpu. Esas anlamadıgım sız gıttıkden sonra kalanlara yapdıgınız noob muamelesı ve ''ulan bız aldık bu sıstemlerı bu adamlara kalmasın'' anlayısınız.Ya arkadas sen yapdın ettın eyvallahda bız gelıp zorla almadık bu allıanceyı elınden, kapı halen acık butun eskı oyunculara ,gel hangı gorevdeysen yap gorevını veya bırak yenıler bırseyler yapmaya calısıyo, her fırsatda bırseyler nıye sokuyosun ısde bunu anlamıyorum ve kızıyorum... Hepiniz super pvpcısınız ama bırakın ınsanlar kendı oyunlarını oynasınlar senın tarzını degıl,yanlış gostermenınde bır adabı vardır itici olmayın,hoş gorulu ve yapıcı olun... ... Dominion... Bu patch ıle gelıcek yenılıkler zaten sıstem fılan bırakmıcak kımsede anladıgımız kadarı ıle Scalarda cıddı anlamda bır yapılanmadan cıkmak uzere malum cogu oyuncu bılıyo bu ısler tamamlandıgı zaman su ankı tutdugumuz yerlerı bırakırız gıbıme gelıyo cunku oyun daha derınlere kayıcak kucuk buyuk bır cok corp 0,0 ınecekdır malum bununda sebebı sov olayıdır... Hatda benım daha fantazı dusuncem bır cok allıancenın statıon ları bırakabılcegı yonundedır gene malum artık r64 moon ların havasının sonmesıdır kı cok ıyı olmusdur bence buyuk allıancelerın gelırlerı bayagı sekdeye ugrucak ve oyle shuttle patlatır gıbı dread patlatmaya korkacaklardır kı gene tıtan ve ms lerın oynacagı rol degısmısdır,tüm bu ön gorulerden sonra scalar da zaten baska buyuk allıancenın catısı altına gırme planları ve baglantıları vardı ama herhalde beklemek en mantıklısı Scalar Federation FEROVER!!! (SPECIAL THANKS EX-SCALAR MEMBERS)
DERT3 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Abicim sana tamamen katılıyorum. Zamanında bu forumda Scalar'a en ağır eleştirileri yapan eski üyelerden biri benim ama şimdi bu eleştirilere kızanlar beni anlamışlardır neden kızdığımı.Sizin de haklı olduğunuz yerler vardı ama resmin bütünü ve aldığım istihbaratlar scalar hakkında pek de iç açıcı durumlar ortaya koymuyordu. Ben o zamanlar bu işin iyice kimin POS u daha fazla, kim daha çok capital sahibi, kimin alliance da daha çok adam var, kimde daha çok titan varsa o kazanır gibi yeni oyunculara ve ekonomik ve taktiksel stratejilerden uzak bir yaklaşımın kimseye yaramayacağını anlatmaya çalışmıştım. CCP öngürülerimi boşa çıkartmadı yeni oyunculara önem verdiği kadar nitelikli savaşçılara ve FC'lere de ( fleet commander-filo komutanı) ihtiyaç duyulan bir yama çıkartıyor. ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM : Herkes yalnız bırakabilir ama ben gerçekten Scalar ın yardıma ihtiyacı olduğunu anladığım gün tüm gücümle yanınızda olacağım.
megetege Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 "USTURA KEMAL" said: ulan bız aldık bu sıstemlerı bu adamlara kalmasın'' anlayısınız.Ya arkadas sen yapdın ettın eyvallahda bız gelıp zorla almadık bu allıanceyı elınden abi ,dert demiş scalardan birine en ağır eleştirileri yapanlardan biriyim diye. haklı sebepleri vardır yapar ona bişi diyemem.Ama bilmem hatırlarmısınz biz çıktıktan sonra bile burda scalarla ilgili en çok savunma yapan da bendim ki hala savunurum bişi olursa. hatta bedar üye alımı sayfasında 2 sayfa yazmısımdır sırf scaları savunan.tabi sora tüm yazılar silindi haklı sebeplerden, konu dısına çıktı muhabbet diye.hatta bedardan biri scalardan çıkmıssın daha ne savunuosun bile dedi bana. o kastettiğin çıkan tayfadan olduğum için ve açıkçası bize seslendiğin için forumdan (keşke oyun içinden sıkıntılarını belirtseydin daha iyi olurduda nese) burdan bir kez daha söyliim yukarda ki yazın gibi bi amacımız yok. o sistemler "bizim olmazsa kimsye yar olmasın" diyecek kadar önemli olsaydı bizim için, scalardan çıkmaz orda takılırdık zaten. sonuç olarak "o sistemleri biz aldık kimsenin olmasın gibi bir anlyaşımız yok", scalara da kişisel bi kin falan beslemiorz çünkü scaların bugune kadar gelmesinde bizim çok katkımız , bizim suanki olduğumuz yere gelmemizde de scaların çok katkısı olmuştur. lütfen bu çıkanlar scaların kötülüğünü istiyo anlayısndan kurtarın kendinizi. saygılar...
Exodous Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Ben Haldun'un bunu niye yazdığını hala anlamış değilim. Yani somit bazı olaylar mı var, ki bunları yazmış. Kim kime karışıyor, kim kimi yıkmaya çalışıyor anlamış değilim. Eğer sözü edilen, Scalar'daki oyuncuların başka alyanslara geçmesi ise valla size "Babam ve Oğlum" filminin o meşhur sahnesini izlemenizi tavsiye ederim. Hani, gitmek isteyen kişinin önünde dağ olsa durulamayacağının anlatıldığı o çarpıcı bölüm. Ve arkadaşlar kimseyi gidiyor ve gitmek isteyenlere de birileri adres gösteriyor diye kızamazsınız. "Bir insan niye gider?" önce o sorunun cevabını verirsiniz, ondan sonra külahları önümüze koyup konuşuruz. Bunca PvP severin Scalar'dan neden ayrıldığını hala anlamadıysanız bence biraz daha düşünün. Bizim gitmeden önce yapılmasını istediyip de şiddetle karşı çıkılan konular, bakıyorum şu anda yavaş yavaş Scalar'da yapılmaya çalışılıyor. Ama inanın bizler için artık çok geç kalındı. (En azından ben kendi adıma söylüyorum.) Yine de tek bir kapı aralığı var. Onu da ilerleyen günlerde, umarım konuşuruz. Bizim ayrılıp MM'ye geçmemizin ardından 3 ay gibi bir süre geçti. Bu süre içinde (Biz yıllarca bunun için yırtındık) Scalar sanırım anladı ki, PvP bu oyunun ilk ve en önemli kavramıdır. Onsuz bırakın bir alyansı küçük bir şirketi bile 0.0'da var edemezsiniz. Arkadaşlar konu devam ederse ben de düşüncelerimi yazacağım. Ama şimdilik bu kaar diyorum. Not. Arkadaşlar bu konunun tartışma yeri burasıdır. Çünkü sonuçta bu forumu okuyanlar zaten konuyu az çok bilen kişilerdir. Sizden tek ricam, lütfen aptalca tartışmalara girip seviyeyi düşürmeyelim. Böylelikle konunun silinmesini de engellemiş oluruz.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Exodous said: Ben Haldun'un bunu niye yazdığını hala anlamış değilim. Ben anlatayım abı BIRAZ cunku senın oncekı Mortıs uye alımında yazdıgın oyun gate camp degıl sozlerın bana dokundu onun ıcın yazdım ve aklıma oyuna ılk basladıgım yıl geldı .. Oyuna basladıgımız ılk zamanda malum gorev ve kendını gelısdırme zamanlarında Turksquadyken ordakı noob muamelesınden bıkıp cıkdıkdan sonra kendımıze corp ararken MORTIS den LEILA ıle tanısıp oraya gırmısdık,evet pvp cok guzeldı combata gırınce ınsanın ellerı tıtrıyo kalp atısları hızlanıyodu ama patlayınca ortaya 1 sorun cıkıyodu buda 1 tane kıcı kırık Ferox un sıgorta parası ıcın kapı kapı dılencı gıbı 6 mıl ısk yı kımde alırız dıye dolasmaya baslayınca fark ettık malum mortıs ın gelır kaynagı o zamanlar sabıt olan 1 adet 4 plex vardı ama ordan bıze para gelmesı cok zordu bızde makus talıhımıze kusup ıstemeyerekde olsak Mortıs den ayrıldık empıre donup gorevlere devam ettık kı sonra Temel reıs nıcklı abımızın hasbel kader RAZOR dan bırılerı ıle tanısana kadar surdu bu olaylar vallet duzelınce bızde fleetlere gırmeye basladık şimdık ozetlersek... 1-Scalarda 100 kısı varsa bunun 90 tanesı 1 seneden yenı oyunculardır ve paraya ıhtıyacları vardır o yuzden cok rısklı yerlere gıtmeye gerek yokdur... 2-Sızın zamanında yer gok mavı oyuncu doluyken sımdık sadece MH bıze mavıdır buda gate camp yapmak ıcın ıyı bır sebepdır... 3-Tam tepemızde kıyamet kopmakda tıtanlar fılan patlarken benım ıcınde bulundugum fılonun roamın dıye cok anlamsız kamıkaze gıbı ölume atlamasına ızın vermem haa denk fılolar olsa savasırız ve savasmısızdırda kb ınceleyenler anlarlar aslında gayet scalara yakısan ısler yapıyolar arkadaslar... ... Exodous said: Ve arkadaşlar kimseyi gidiyor ve gitmek isteyenlere de birileri adres gösteriyor diye kızamazsınız Abi inan kımseye kızmadım hatda bu tavrımı gerek chat kanallarında gerekse ozel konvolarda herkeze soyledım ve ılk mesajımda da yazdım ama sımdık sunu anladım yenı ve eskı oyuncuların kaynasması ıcın arada bıraz zaman olmalıydı sız bız geldıkden 1-2 hafta kadar sonra ayrılınca araya hepden sogukluk gırdı ve 2 tarafda soyle dusunmeye basladı.. 1-Yenı uyeler eskı uyelere ''bız geldık dıye bu adamlar gıttı halbukı bız onlardan bırseyler ogrenmeye 0,0 nımetlerınden faydalanmak ıstemısdık ama adamlar kendılerını o kadar ustun gorduku bızle oynamak ıstemedı bıze noob muamelesı yapdılar ve gıttıler'' dıye kusduler anladıgım kadarı ıle 2-Eskı uyeler de yenı uyelere ''Ya kardesım bız gıdıyoruz dıye adamlar bıze kusdu su yapdıklarına bak bazılarımızı dırekt atmıslar bıle'' dıyerek kusdu Ama bunların hıcbırı gercek degıl yenıler oyunu anlama cabası ıcınde eskılerde pvp pesınde ama pvp den anladıgınız ne dır buda ayrı 1 konu(Cok uzun 1 yazı olcak onu ayrıca yazıcam) Exodous said: Bizim ayrılıp MM'ye geçmemizin ardından 3 ay gibi bir süre geçti. Bu süre içinde (Biz yıllarca bunun için yırtındık) Scalar sanırım anladı ki, PvP bu oyunun ilk ve en önemli kavramıdır. Onsuz bırakın bir alyansı küçük bir şirketi bile 0.0'da var edemezsiniz. Sımdık bu yazını baska bır yerden alıntı ıle cevaplıcam "INGILIZ KEMAL" said: Tarıh:13 Nisan 2008; 17:54:14 Bu arada oyundakı TURK mevcudıyetıde aynı olayların tekrarını yasıyo,bırlıkdelık ıcın verılen emekler harcanan ISK lar fılan bosuna Scalar dan kopan 2-3 arkadas bıze katıldı cokda ıyı etdıler,hıc olmazsa kafalarına gore oynuyolar ve ıyı ISK kazanıcaklar bızım yanımızda ve fleetlerde ezilmeden pvp tecrubesı kazanmıs olucaklar .Bu oyun 20-30-50 kısının oyunu degıl arkadaslar tekrar soyluyorum bu sayıdakı 1 topluluk asla 0.0 da var olamaz ancak low sec de korsanlık yapar baska hıc bırsey yapamaz Yanı huseyın ben HSKTR corpuna gırdıgım ılk haftadan sonra hadı 0,0 ınelım hadı scalardan adamlar ıle konusalım fılan derken bızım balta scalardan sızı ıstemıyolar dedı bana kı sonrada MBF barıs abı scalardan bızı cagırıyolar deyınce sasırdım yanı ortada gercekden kırlı dumenler donuyodu bunu halen anlamıs degılım ama olayları bıraz bana baglıyorum allıanceye gırdıkden sonra 3-5 ay oncesıne kadar gayet guzel sohbet ettıgım bır suru ınsan hıc benı tanımamazlıkdan geldı ılk basda cok sasırdım sonrada salla dedım kendımce ve o an bana kesfedılmesı guzel gelen plex ısıne verıp R-Y bolgesıne cıkdım ama sızın zorunlu dedıgınız oplara geldım takıı balta nın pvp ye gelıcen yoksa senı corpdan atarız maılene kadar o zaman tepemın tası atdı ısde .Oyun takım oyunudur ve gonul ısıdır bu ıs gonulle olucak bu adamlar oyle asarım keserım ıle hergun pvp ye getıremezsın ınsanları ,ılk once dumenı 1 elıne alıcan ınsanların gonlunu kazancaksın senı sevdıklerı ıcın gelıcek ınsanlar oyundan zevk aldıkları ıcın bu ıs oyle olur oyle fleetde bagırıp cagırıp kufur etmekle olmaz bu ıs... megetege said: o kastettiğin çıkan tayfadan olduğum için ve açıkçası bize seslendiğin için forumdan (keşke oyun içinden sıkıntılarını belirtseydin daha iyi olurduda nese) burdan bir kez daha söyliim yukarda ki yazın gibi bi amacımız yok. Oyun ıcı olmuyo yav ustad alakalı alakasız cok karısan oluyo ve yukarda belırttıgım sebeplerden kırgın ınsanlar olayları tam yorumlayamadan mesaj atıyo ama hala scalar sevdıgınızı bılmek guzel oldu benım ıcın.Zaten sız gıttıkden sonra gerek kubrıc gerek sen ve sızın ekıpden ınsanlarla konusurken belırtdım gıdersınız ama ınsallah gerı donersınız daha ıyı tecrubelerle cunku oyle uzun zaman yabancı corpda durulmuyo bız turkuz bıraz ahbaplıga ıhtıyacımız var USTURA said: Bugun bana dıyolarkı ''ya senın yuzunden NC ıle standıng resetlendı kral farmersın''Bu standıng resetlenme ısı ıyı oldu ama orda malı mulku kalan arkadaslara uzuldum sadece.Corp cok bolunuyodu sımdık herkezın nerde oldugu bellı,yer gok mavı adam doluydu sımdık sadece MH kaldı 1-2 haftaya baska planlarda var sımdık acıklayamıcam burdan.EGER CANIM PARA KAZANMAK ISTESE cıkarım tenal veya venal e kı buraları gozum kapalı cızerım harıtasını cok rahat nadasa baglarım ama oyun bu degıl oyun herseyı dengelı yapmak aynı gercek hayatda oldugu gıbı Cok baska konularıda scalar ıle ılgılı dokucem buraya ama yapıcı olmak kaydıyla sorunlarımız var bunları cozelım sıdık kavgasına yonelmek degıl amacım guzel bır bırlıkdelık olusdurmak.1-2 saate yazarım SAYGILAR SEVGILER USTURA KEMAL aka HALDUN GUNES
DERT3 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 2 nci dünya savaşını Avusturya-Macaristan veliathını bir sırp ın vurması değil devletlerin çıkar çatışmaları çıkarmıştır. RAZOR gerçekten sizi sevseydi ve size ihtiyacı olsaydı, sizle olan standing'i tesetlemek yerine size uyarı ve ceza keserdi.Bilmem anlatabildim mi_?
megetege Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Çok güzel bir yazı olmus açıkçası, karşı çıkılcak bi yeri de yok.sadece 1 2 ekleme ve (bana göre)düzeltme yapıcam. "USTURA KEMAL" said: 2-Sızın zamanında yer gok mavı oyuncu doluyken sımdık sadece MH bıze mavıdır buda gate camp yapmak ıcın ıyı bır sebepdır... 3-Tam tepemızde kıyamet kopmakda tıtanlar fılan patlarken benım ıcınde bulundugum fılonun roamın dıye cok anlamsız kamıkaze gıbı ölume atlamasına ızın vermem 2-NC içince scalar bölgesini kullanabilicek tek alliance'la mavi olup, scalar bölgesinden geçmeyecek diğer alliance'lara nötr olmanız bana göre kamp yapmak için iyi bir sebep olmamalı. 3-Roam ,kendi fleetinden sayıca üstün düşmanlara kamikaze gibi dalmak değildir, sistem sistem gezerek vuracak düşman aramak demektir. gezerken senden güçlü bir fleetle karşılasınca kamikaze gibi ölümüne saldırı yapmak veya o fleeti dalmayıp gücünüzün yetebilceği düşman aramak fc nini insiyatifine kalmıştır. "USTURA KEMAL" said: Exodous said: Ve arkadaşlar kimseyi gidiyor ve gitmek isteyenlere de birileri adres gösteriyor diye kızamazsınız Abi inan kımseye kızmadım Çok iyi , demekki bunun oyun olduğu bilincine varmış, herkezin nerde isterse orda oynayabilceğini anlamış birisin. Yalnız sen böle düşünsende, senle aksi fikirde olanlar var scalarda ne yazıkki. scalardan biri çıktığı zaman sanki size hep beraber bişiler kurcaz sözü vermişte , o sözlerine ihanet etmişler gibi davrananlar oluyo. mesela, gidenler için "birsey kurmayı herkez beceremez, bazı insanlar işin kolayına kaçar böyle" diye tepki verenlerde var, "scaların başına gelen her kötü şeyin altından siz çıkıyosunuz" diyende. hatta scalardan çıkıp yabancı alliance a geçenlerin scalardan bağının koparılması için "elimden geleni yapcam" diyen bile var:) tabi bi kaç kişinin böyle davranışlarınıda scalara mal etmek doru olmaz. inşallah o arkadaşlarda bir gün senin gibi anlayışlı ve olgun davranırlar diye ummaktan başka yapabilcek biseyimiz yok. genel olarak EvE oyuncuları ile ilgili bir fikrimi yazayım son olarak. Bu oyuna insanlar stres atıp eğlenmek için aylık para veriyolar. Sırf bu sebepten bile oyunda aldığı kararlar yüzünden birini suçlamak, yargılamak veya birine karşı tavır almak kadar saçma birşey olamaz. (siz yaptınız diye demedim bunu, genel bi fikrimi belirttim) saygılar...
Exodous Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Olay yine sidik yarışına doğru gidecek gibi hissediyorum, en iyisi ben bir şeyler yazayım da öyle olmasın. Şimdi arkadaşlar; "Siz ayrıldınız, biz küstük, siz küstünüz, onlar küstü, sonra hepimiz birbirimize küstük... Sen şöyle dedin, o böyle dedi, ben aslında öyle demedim, böyle dedim..." Bence artık geçmişi bir kenara bırakıp geleceğe bakalım. Gelecekte neler yapabiliriz bunu tartışalım. Şimdi eve'deki Türklerin genel durumuna şöyle uzaktan bir bakınca gördüğüm manzara pek de iç açıcı değil gerçekten de. Herkes bir yerlere dağılmış. Bazıları sen yöneteceksin, ben yöneteceğim kavgasında. Birileri birilerinin can düşmanı olmuş niyeyse. (Heralde çocuğunu falan öldürdü ötekisi). Falan filan... Bir kere şu tespiti yapalım. İnsanlar birbirleriyle ortak bir noktada buluşamıyor ve kavga ediyorsa, o işin altında bir çıkar anlaşmazlığı vardır. Bu çıkar bazen ideolojiler, bazen para, bazen kadın, bazen iktidar ve bunun gibi nedenlerdir. Yani iki insan kavga ediyorsa, bir şeyi paylaşamıyordur. Peki biz Türkler bu oyunda neyi paylaşamıyoruz? 2004 yılından beri bu oyunda olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Türklerin tüm online oyunlardaki genel davranışlarını maddiyat belirler. Yani eğlenmek genelde ikinci planda kalır. "En çok para bende, en iyi kılıç benim, en iyi gemiye ben binerim..." Eğer aileni geçindirmek için bir oyunda farm yapıyorsan başımın üstünde yerin var. Sana saygı duyarım. Ama sırf param olsun diye bir oyunda para kasıyorsan ve bunu da abuk subuk yerlere harcıyorsan, senin samimiyetine inanmam. Ve pvp bel kemiği üzerine oturan bir oyunda sen yıllarca pve yapıyorsan burada da bir yanlışlık var demektir. (Eve'de PvP'nin pek çok türlü yolu vardır... Şimdi bunları sırasıyla açıklamanın anlamı yok sanırım) Neyse konuyu dağıtmayalım... Eve'de pek çok corp ve alyansta bulundum; tanıdım. Bu tanıdıklarımdan ikisi beni gerçekten de kendine hayran bıraktı. Birisi Razor Alyansı içindeki Mythos Corpu (Yunanlılar tarafından kurulmuştur ve Razor'un en önemli askeri gücüdür. Sayıları 150 kişiyi geçmez sanırım), diğeri de son girdiğim 4S corpu (3 bin kişilik Morsus Mihi'nin yönetici corpudur ve Sırplar tarafından kurulmuştur. Üyelerinin büyük çoğunluğu Sırptır.) Peki gelelim bize. Kurulan Türk corplarına ve tek alyansına bakalım. Hiç biri ne bir Mythos ne de bir Morsus Mihi olabilmiş midir? Hayır... Üstelik Scaların nüfusu bugün 250 civarındadır. (Ayrılan oyuncularla birlikte, yaklaşık olarak 300 kişilik bir Türk varlığından sözedilebilir.) Scalar'ın en büyük başarısı nedir? Kimsenin umursamadığı bir bölgeyi ele geçirmek... Hiiiiççç yerinizden zıplamayın beyler. Scalar'a kimse ben ve şu an benimle birlikte 4S'de olan insanlar kadar emek vermemiştir. Ama biz bu kadarını başarabildik. Belki yanlış politikalar, belki askeri gücümüzün yeterli olmayışı belki de büyüklerimizin arasındaki iktidar savaşları... Ama Scalar bugün Eve standartlarına bakıldığında başarılı bir alyans değildir. Neden mi? Sayalım... 1- İlk saldırıda topraklarının hepsini kaybedeceğini eminim hepiniz kabul ediyorsunuzdur. Bunu biz de yaşadık oradayken. 2- Yanıbaşındaki en değerli moonu ele geçirip tutamayacak kadar zayıftır. 3- Yeterli askeri gücü ve tecrübeli PvP'cisi yoktur. Hala içinden doğru dürüst bir FC çıkaramamıştır. İşte bunlar bile, bir alyansın ne kadar zayıf ve kırılgan olduğunun gsöterir. Peki hiç mi artıları yok? Olmaz mı? Yok diyen, karşısında beni bulur... 1- Oyuna yeni başlayan pek çok Türk'ü yetiştiren, kollayan, bir yerlere getiren tek alyanstır. 2- Muhabbet ortamı hiç bir yerde bulunamayacak kadar güzeldir. 3- Üyeleri arasında saygı ve sevgi vardır. Büyükler küçüklerini sever, küçükler büyüklerini sayar... Örnekleri çoğaltmak mümkün... Peki, ozaman Türkler için böylesine önemli bir topluluğu kendi kaderine bırakmak, ilk rüzgarda yerlebir olacak halde bırakmak doğru mudur? Değildir... Beyler, şimdi külahları önümüze koyup düşünme ve bir karar alma zamanı gelmiştir. Bu şekilde mi gideceğiz, yoksa biz de kıçıkırık Yunanlılar veya Sırplar gibi başarılı olacak mıyız? Görülmüştür ki, Scalar bir alyans olarak (mevcut nüfusu ve askeri gücüyle) yeterli değlidir. Ozaman yapılması gereken, Türklerin tek bir corp çatısı altında büyük bir alyansa girmesidir. Bunun için artık herkesin taviz vermesi gerekmektedir. Egoları bir kenara bırakıp, sen ben kavgasını bir kenara bırakıp bunu başarmak zorundayız. Biz de bu oyunda, tıpkı Yunanlılara söylendiği gibi, "Ulan bu Türkler de ne yamanmış be!" dedirtmek zorundayız. Şimdi; Scalar'ın şu anda yöneticisi pozisyonundaki kişilerin bir karar alması gerekmektedir. Ben kendi adıma söz veriyorum ki, tüm Türklerin bir corp çatısı altında birleşip, güçlü bir alyansa girmesi yönünde karar alınırsa, ben elimden gelen her türlü desteği vereceğim. Yok eğer "Biz halimizden memnunuz" deniyorsa da ozaman yolunuz açık olsun derim. Ama ozaman da şunun için söz veririm. Gerçekten de PvP yaparak bu oyunu oynamak isteyen arkadaşları da elimden geldiğince kendi bulunduğum yerde toplamaya çalışıcağım. Sanırım çok uzun yazdım ama artık bunların yazılması gerekiyordu. Kapalı kapılar, karanlık köşelerde fısıldaşmalar yerine, bunları gün ışığında tüm cesaretimizle tartışmamız gerekiyordu. Umarım bu oyundaki pek çok Türk de benim gibi düşünüyordur... Sizden tek ricam, artık geçmişten örnekler vererek bazı olayları açıklamayı bırakın. Ne demiş bir Türk siyasetçisi, "Tarihi karıştırmak husumet getirir"
codmaster Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Scalar'la alakam olmadı pek(R-Y'a roaming gangle gelip savaşmak dışında),ancak son yorumlara biraz birşeyler yazmak istedim. Corp yapıpsı ve işleyişi herkes aynı milletten olsa da olmasa da başarının formülü aynı.Disiplin,disiplin ve disiplin.Eğer bir corp veya alliance disiplini sağlayamıyorsa ne pvpde ne de corp yönetiminde başarılı olabilir. Morts'den örnek vermek gerekirse,roaming yaptığımız için sürekli her gemiye mwd takıyoruz haliyle.Mwd takmayan önce uyarılıyor,eğer 1-2 kez daha görülürse direkt hiç sorgusuz sualsiz atılıyor.Yada TS disiplini ciddi şekilde bozanlara(savaş ortasında "OMG I AM DYINGGGGG" diye bağıran mesela) önce güzelce bağırdıktan sonra,eğer devam ederlerse banlıyoruz ve atıyoruz corpdan.Acımasız gibi görülebilir ancak bu olay disiplini sağlıyor ve herkesin aynı şekilde düşünüp hareket etmesini sağlıyor,böylece gang'larda herkes birbirini tanıdığı ve nasıl fitli gemi kullandığını az çok bildiği için her savaşta gang'ın yapısına göre taktikler kullanabiliyoruz. FC olayına gelirsek,herkes FC'lik yapabilir.Önemli olan kendini eğitmektir.Önce ufak ve ucuz gemilerle başlayıp yavaş yavaş ilerletmesi gerekir. Genelde yeni FClerin karşılaştığı sorunlardan biri,eski oyuncuların sürekli her olayı eleştirmesidir.Ona da "beğenmiyorsan sen fclik yap yada sesini kes" diyip kurtulunabilir :).Yeni FCler yetiştirmek çok önemlidir,her gang da en azından bir backup FC bulundurmak yenilgiyi zafere döndürebilir. Kısaca acımasız bir disiplin politikası bence corp yönetiminin en önemli unsurlarından biridir.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Yok yok kimse benden kırıcı bır yazı beklemesın bende kımseden beklemıyorum zaten huseyın ve metenın tespıtlerı cok dogru ve bu öngorulen bırseydır yanı bunu gormemek ıcın kör olmak yetmez sagır dılsız fılanda olmak lazım... Sımdık bu satırları yazarken daha bugun sabah 10 da dogmus kızımı hastanade bırakdım bunları yazıyorum bunuda bu dava ıcın baş koydum anlamanız ıcın soyluyorum(isteyen psıkopat,dusuncesız,aptal fılan fısman desın umrumda degıl) Sımdık tum yukarda yazdıklarımızı anladık ve sonuc a gelelım bız naparız... Biz yanı scalarda bulunan butun arkadaslar corplarımızı kapadık TEK CORP olmak adına egolarımızı da kapadık HUNLARa gecıs yapdık su an sayı 150 char 70-90 arası oyuncu oldu,tamamlanmak uzere son gunlerı.Sonra...E sonrasıda malum sızde destek verın bir toplantı ayarlıyalım zaten bız bu konu ıle ılgılı cok yakın bır tarıhde toplanacaz sızde kendı ıcınızde bır degerlendırın konusalım abı... "HUNLARın Şafağı" said: Diye baslayan bır yazı hazırlıyodum ama yarım kaldı cok eglencegınıze ınanıyorum nasıl eve nın 1 hıkayesı varsa HUNLARın da olmalı ve bu hıkayede tum TURKler olmalı varın gerısını sız dusunun :) KALIN SAGLICAKLA KIZIMIN YANINA GIDIYORUM USTURA KEMAL
Exodous Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Allah analı babalı büyütsün. Valla işin zor söyleleyim. Sen boş ver şimdi hunu türkü almanı. git kızınla ilgilen.
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 han duvarlari gibi olmus, scalarin diplomatik iliskileri uzerinde calismasi gerek, ve razor gibi tutarsiz bir ally yerine daha guvenilir bir ally bulmasi gerek.gecmisten de ders almasi onemli ,sonra gerisi gelir.
DERT3 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Önce Toplantıda ne olacak ona bakalım Toplantı tarihi ve saatini burdan ilan ederseniz geliriz.
Moss Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Ne scalarmis cozemedim baya bi yarasi var cogu Turk oyuncuda
Bunises Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Bende kendi şahsi gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Cumartesi 16:07 itibariyle scalar kanalında 25 türk var. Bunların 9'u MM'den, 2'si başka bir alliance'den, ikisi yine başka bir yerden. Kalan 13 kişi ise scalardan. Oranlaması: 13 kişi scalar 13 kişi değişik alliance'dan. Bu oran 1/2 veya 2/3 oranında her zaman scalar lehinde. Bu verilenler ışığında kanal psikolojisinde gördüğüm bazı gariplikleri Exodous'un yukarıda belirttiği kıstaslara (maddeler halinde yazılmış olanlara) ne kadar benzediğini belirtmek istiyorum. 1- Scalar kanalı altında yapılan sobetlerin hemen hemen hepsinde bir bütünlük var. Kişiler federasyon veya corp ayırt etmeksizin, birbirleriyle sohbet ediyorlar. Güle oynaya yaşıyorlar.-bkz Exodous *Scalar'ın Güzel Yanları- 2-Kanalın yabancı sakinleri konu pvp'den, corp'tan ve federasyondan açıldığı andan itibaren, haklı (veya bulundukları kanalın ne amaçla açıldığının farkındalarsa "haksız" ) olaraktan diğer federe ve şirketler hemen kendi ululuklarından veya yaptıkları işlerden bahsetmeye başlıyorlar. Dominant olan MM sakinleri, dağılmış scalar dışında ki corp üyelerini doğal bir şekilde kendi içlerine çekiyorlar. Aynı zamanda doğal bir şekilde içinde bulundukları federenin yücelttikleri organizasyonları anlatıyorlar vs vs. Şahsım bunları ilgiyle ve hoşnutlukla dinliyor;ama zannımca asıl sorunda burada başlıyor. Scalar kanalı altında yapılan bu provoke, yeni başlayan veya başlamayan herkesi etkiliyor ve scalara zarar veriyor. Bu durumun oluşmasında faktör sahibi olan kişiler, bunun ne kadar bilincinde bilmiyorum; ama durum bu şekilde giderse, scalar sadece training room'dan ibaret olacak bir şirket ve kanalıda her zaman kullanabilecek bir muhabbet ortamı olacak. Konuşmalarla kendisini provoke eden her birey, bilinçli/ bilinçsiz şekilde şirket değiştirerek (bkz. Dominion- Şirketlerin Strajelerindeki Değişmeler ) scalar'ı bir köprü olarak kullanacaklar. Dolayısıyla kanalın "Neden?" olduğunun farkına varmak gerekir. Ben yabancı bir corp'ta olmama rağmen, oyuna yığınla üretim meraklısı gelmesine rağmen, daha çıkıpta kendi reklamımı yapıp, bünyeme yeni birey katmış değilim. Keza özellikle scalar reklamı yapıp oyuncuları scalar şirketlerine yönlendiriyorum;çünkü bulunduğum kanal "Scalar Türkçe" kanalı. Oradaki hedef, mekanizma belli. Orada yapılmakta olan işleve ters düşecek söz, eylem ve davranışlarda bulunmak: Bilinçli yapanlar için ihanet ve aldanış Bilinçsizce davranan arkadaşlar için sadece bir eğitimsizlikten başka birşey olmayacaktır. Dön başa: Scalar'dan ayrılanların kaybettikleri muhabbet ortamını scalar türkçede aramaları normal ve güzel bir şey; ancak scalarda bulamadıklarından dolayı başka federasyonların veya şirketlere katılanların, dikkatsiz bir şekilde "Scalar Türkçe"de bulunmaları yanlış bir şey. -Sonuçta insan sadece kazanacakları arasında seçim yapabilir. Eğer Exodous'un maddelerindeki her iki şeyi seçiyorsanız, Scalar kanalında Scalar'ın bir parçası, kendi corp'unuzda onun yegane parçası olmayı bilmelisiniz. Buna dikkat edilmesi dileğiyle. Not: Yukarıdakiler sadece kişisel gözlemlerim. Bunların bir parçası olmuyorsanız söylediklerimin sizinle uzaktan yakından alakası yoktur.:)
DERT3 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 abi doğru diyorsun da scalar daki bazı olaylardan canımız çok yanmasa kimseyi kimseye kötü olarak tanıtmayız . Hoş yine de yeni başlayan arkadaşlara jeti-su avar'ı namı diğer scalar akademi ye gitmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Sürünün başında tecrübeli çoban olmazsa çobanın oğulları sürüyü kafalarına göre otlağa götürürler.O zaman da arada koyunlar kaçar gider başka yerlere. Scalar ın CEO'sunun asıl burada açıklama yapmasını beklerdim yeni yapılanma hakkında.
Exodous Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Sanırım Scalar'da hiç bulunmamış bir kişinin sözleri bunlar. Keza Scalarda kısa bir süre bile bulunmuş olsa bu sözlerin yazarı, yazdıklarının ne kadar anlamsız ve yanlış gözlemler olduğunu anlayacaktır. Kaybettikleri muhabbet ortamını orada arıyorlar falan gibi bilmeden söylenen sözleri zaten bir kenara bırakıyorum (ki zaten scalar kanalında muhabbeti koyulaştıranlar şu an scalardan ayrı olanlardır) bu kişilerin orada bulunmalarındaki en önemli gaye, kendilerini hala Scalara borçlu hissetmeleridir. Hani, çok zengin bir işadamının kendini yetiştiren yerlerden kopamaması, elinden geldiğince oraya yardım etme çabası gibi. Yani biz dominant olanlar Scalara, en azından üyelerine yardım etmek üzere oradayız. Keza gerek pvp gerek başka konulardaki tecrübelerimizi de oradaki arkadaşlara aktarıyoruz. Zaten dikkat ederseniz, bizim Scalar'daki muhabbete girme durumumuz, genellikle yine scalar'da olmayop, sadece o kanalda bulunan arkaşlarımızla sohbet etme şeklinde oluyor. Scalar'ın bir akademi haline gelmesi meselesi ise bence güzel bir durum. Yani siz diyorsunuz ki, Scalar'da yetişip, biraz daha iyi pvp yada başka amaçlarla ayrılmak isteyen arkaşlara, bana ne kardeşim bak başının çaresine diyelim. Onların elinden tutup, bulunduğumuz yere çağırmayalım. Sizce bu mantıklı mı? Son olarak... Biz o kanalda hiç bir zaman MM'yi övmedik. Belki yaptıklarımızı anlatmış olabiliriz ama kusura bakmayın bunu neden yapmayalım ki? Sonuçta o kanal, herkesin muhabbeti için açılmış bir kanal. Biz oradaki arkadaşlarla uzun süre birlikte uçtuk, birlikte savaştık, Scalar'a birlikte emek verdik. Öyle yada böyle bu hizmeti vermeye de devam edeceğiz.
DERT3 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Scalar Akademi sadece PVP için ve oyun konusunda bilgiler veriyor . Aslında yetiştirdiği kişileri yine bir öğretmen olarak yetiştirirse işte o zaman scalar gücün doruğuna erişir.
Anglorad Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Varoluş algılanmak ve diğerlerince bilinmek gibi Birşeyi düşünerek bile var edersiniz, Scalar Federation denen Türk Alliancesi onun içinde yaşamış,yaşayan,sadece görmüş olan ya da duyan Türkler sayesinde var. Binlerce kişilik yüzlerce yabancı Alliancedeki onbinlerce oyuncu için Scaların ifade ettiği şey ile bizim için ettikleri çok farklı, Yok olup gitse yabancılar onu hatırlamıcak biz hatırladığımız için varolucak, ve "biz" diye birşey varsa mevcudiyetimizi o dünya da ki diğerlerine gösterdiğimiz biz'in vücut bulduğu yegane birliktelik benim okuduğum,duyduğum,anladığım kadarıyla. O yok olsa dahi bizim hatıralarımızla gene var olucak ki, şu anda var edende gene Türk oyuncular olarak içinde ya da dışında bizleriz. Algılanan düşünülen şeylerin varolduğunu yazmıştım.. Sadece onu ne seviyede var edeceğimiz bize kalmış. Ve yıllar yılıdır varolduğuna göre iyi yada kötü bir tarihi var.Destan olamamış bir tarih. Bizim hatıralarımızdamı, yoksa onbinlerin kafalarındamı.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Zamanı gelince bir acıklama yazılcak şu an beklemedeyız.Ben konusuyorum ya begenmıyomusun DERT3 :)
DERT3 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 yok be abi geyiğe dönmesin olay diye en azından CEO nun sadece adının oyunda görünen alt char olarak lanse edilmesini istemiyorum. Buraya dünyanın adamı bakıyor en azından 2-3 satır bişi yazsa yine yeter başlıkta.
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Aslında bunu keşke Ustura Kemal yazsaydı ama ben yine de kısa bir özet geçeyim. Geçtiğimiz hafta sonu, gelişen bazı olaylar sonucu, Scalar alyansındaki pek çok kişi, alyanstan ayrılma kararı aldı ve bunu uyguladı. Bunların içinde eski hsktr üyeleri, myrmidon ve hunlar corpundaki pek çok üye var. Arkadaşlar poslarını falan söküp, eşyalarını empe taşıdılar. Şimdi biraz dağınık da olsa empe takılıyorlar. Bildiğim kadarıyla, Maut-Alpa civarında korsanlık yapmaya başladılar. Ufukta görülen, Scalar'ı zor günlerin beklediği. Keza Scalar pek çok bölgedeki sovunu terketme kararı aldı. Sadece 3 bölgeyi tutacak. Bu arada biz Morsus Mihi'deki Türkler, en azından belli bir seviyeye ulaşmış, biraz da pvp'ye meyilli olan arkadaşları, Morsus Mihi'ye aldırmak için çalışmalara başladık. (Bizler, morsus mihi içindeki yönetici corp olan 4S'de bulunuyoruz) Hemen buradan da bildireyim. 8m sp'ye ulaşmış, en azından bir ırkın bs'sini t2 silahlarıyla birlikte kullanabilen ve morsus mihi'ye gelmek isteyenler, oyun içinden durumlarını kısaca özetleyen bir maili bana (Feseurdeveuve) atabilirler. Gelişmeleri ya bu başlıkta, ya da başka başlıklar altında konuşmaya devam edeceğiz.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Exodus, keske ustura yazsa dedın ama abı valla elım gıtmıyo yazmaya o yuzden hıc bırsey yazmadım.Sımdık yazsam bolucu olacaksın,taraf olacaksın fılan fısman aslında herkez gıbı benımde amacım bu oyunda karsımdakı lavugu patlatmak baska hıc bır amacım yokdu gel gorkı SCALARın gecmısden gelen o kadar cok kavgası varkı ıster ıstemez ınsan ıcıne cekılıyo bende bunu ıstemıyorum.Ben ve benım gıbı dusunen cogu ınsan ayrılıp su anda TURK FLEET adlı corpu kurduk.Bızım ıcınde scalar guzel bır anı olarak kalıcakdır.SCALAR a bol sans...
DERT3 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Haldun abi sana ve yeni corp una da bol şanslar.
Moss Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Ustura bu konu hakkinda bi konusalim mi seninle musait oldugunda oyunda konvo acarsan sevinirim o7
Öne çıkan mesajlar