riglous Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Bence sorun "dersane vs. okul" karmasasinda. Insanlar lisede bir sey ogrenemiyor, sonra dersaneye gidip onlara universite kapisini acacak "taktikler" ogreniyor dersanelerde. Hatta bazen lisedeki konulari bile dersanede daha iyi ogreniyor. Ondan sonra diyo ki universite de neymis, dersaneye gider ogrenirim. Bilgeadam neymis, Netron neymis? Oturun OSS'ye calisin, universiteye gidin, adam gibi ogrenin. Ha yapamiyorsaniz da belki bu is size gore degildir, hani herkes her seyi oyle kotaramaz. Kotarir belki ama milletin 4 senede ogrendigi seyleri, 6 aylik kici kirik dersanede ogreneceginizi sanmayin. Dahasi insanlar o 4 senenin uzerine daha neler neler yapiyorlar, "ogrendim" diyebilmek icin. Eskiden halk evlerinde bicki dikis kursu olurdu, ev hanimlari gider el isi ogrenirdi; az bucuk para kazanirlardi. Ama onlarin ayaklari suya eriyordu, kariyer yapacam ben diye ortaya atilmiyorlardi. Ne zaman bu dersaneler yayginlasti, dersane kulturu olustu, o zaman is cigrindan cikti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 daha once cok yazdim yine yaziyorum yakinda beni wrox un adami zannecsiniz ya ama nese http://www.wrox.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 reyou sen usta - çırak ilişkisini, öğretmenliği yok sayıyorsun. nitekim yanlış. tabii ki kitap okumak iyidir, hatta lazım. lakin öğretmenden öğrenmek, başlangıç için iyidir. doğru temeller üzerine, hızlı bir öğrenim süreci geçirilebilir bu sayede.. sonra üstüne koymak kişiye kalmış, o ayrı konu. yani kitap tavsiyesi bu topice göre değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar