Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafayi usutmek uzereyim, tesekkurler yurdum insani

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

cogunuz belki bilir bu dingilligi analtilmsi yasanmis ancak yasamamis olmak icin ice atilmsi bir hikayedir bu

sabaha kadar oturmus oyun oynamis film izlemissinizdir, veya hastasiniz yorgunsunuzdur

kapi calar, evinde yemek oncesi birseyi tukendiginde sizle ayni apartmanda yasadigi aklina gelen komsunuzdur kapiyi calan

"ben bugun borulari degestireyom, suyu kesioz birazdan tuvalete gidcekseniz gidin"

buyuk ihtimal cahil ve yari-cahil tartismasi gibi saygisiz vs yarin isim duserse yuzum olsun yari saygisiz durumudur bu

suyu kesmeside degildir olay, sabah saat 9 u gosterdigi an DARRRRRRRRRT DURRRRRRRRT duvarlari kirmaya baslamasidir, butun gece uyku uyumamis bunyeniz matkapin her durtlamasinda frame skipler zaman mekan kavramini yitirir ve o matkap beyninizi oymaya baslar

sonra foruma whine topigi acar kliseye baslar "avrupada insanlar tadilat yapmadan 1 hafta once komsularina haber verir olay sabhi solemez" fila ndiye sacmalamak gelir icinizden, ama olayin avrupali ile uzaktan yakindan alakasi yoktur

toplum icinde yasadigini ve dunyaninin kendimize kurdugumuz o hucreden ibaret olmadiginin, bizden baska insanlarinda duygulari dusunceleri hayatlari ve beklentileri oldugunun farkina varabilmektir o

"dusunebilen hayvan insan" sozcuk obeginin hakki vermektir o, cunki bizi hayvandan ayiran en buyuk ozelligimizdir dimi dusunmek

ama mahkumsunuzdur bu iki ayakli hayvanlarla yasamaya, sark kurnazliklarini cekmeye ve yarin gene yuzsuz yuzsuz kapiniza gelip 2 yumurtayi bugun hicbrisey olmamis gibi istiyecegine

tabiki ister, nazik kicini kaldirip kapiniza gelip tuvalete gidin diye uyardi efendi hazretleri, kendisi bu uyari yapmakla yuceligini ve kendinden baska insanlari dusundugunu ispatladi cumle aleme

ayni zamanda bana pompali tufek ruhsati vermemek konusunda emniyetin ve tufegi geri almak konusunda TSK nin ne kadar isabetli oldugunu kanitladi

bir bank bulup aksama kadar kivrilmak duser banada
Sosyal ağlarda paylaş

iyide adamalrin borusu patliyali 1 ay oldu lol

patlayip sicagi sicagina yaptirsalar eyvallah, gene bunalr gibi bir aya tam final haftamda pimapen isine giristi o zamanda postal moduna girmistim yahu insan soyler sorar 1 hafta sonra bu isi yapicaz, yapma demiyoruzki

soylese onceden kalicak yer ayarlarim kendime, evde 90 ina yaklasmis anneannem var ona zor yer bulduk hadi kendimi gectim

ve soyledimde yani ilk patladiginda, yaptiricaginizdan 1 hafta once haber verirseniz sevinirim diye sark kurnazimiz bu cumleden bizimde boru yaptiricagimizi anlayip ustayla konusup getirmis fiyat cikarsin diye (ki buyuk ihtimal bir miktar kendi payindan bize odeticekti lol) ki ustanin geldigi gun 3 hafta once

boyle islere girisilmeden insanlik geregi bir duyurulur olayin ana fikri, olay sabahi gelip "BUGUN EVI YIKIYOZ" seklinde dan diye haber verilmezki hasta olan rahatsiz olan kendine 1 hafta onceden kalicak yer bulsun
Sosyal ağlarda paylaş

serbest çağrışım: eve çıkarken komşular gürültü istemiyor diye reddedilmek.

lan öküzmüyüz gece ikide gitar çalıcaz, rahatsız oluyorsa polisi arasın ihtar versinler ceza kessinler bana. gürültü olabilir diye kiracı reddetmek nasıl birşeydir?!

iki komşu da aynı kapıya çıkıyor. rahatsız olunca ev sahibini değil polisi arayabilen, 10 gün öncesinden tadilatı haber verebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

sonra foruma whine topigi acar kliseye baslar "avrupada insanlar tadilat yapmadan 1 hafta once komsularina haber verir olay sabhi solemez" fila ndiye sacmalamak gelir icinizden, ama olayin avrupali ile uzaktan yakindan alakasi yoktur

boyle birsey yok, onu belirtmek istedim. genelde her bolgenin bazen yazili bazen yazili dahi olmayan kabul gormus normlari/kurallari vardir, "tadilatlar sabah 9 aksam 7 arasi yapilabilir" gibi. eger buna uyuluyorsa, kimse de onceden haber verme tasasina girismez, sen gece uyumadin diye de tadilatini iptal etmez.

bence bu tarz kurallarin ustune yapilan hersey insanlik namina yapilir, yapilmamasi da hayvan olundugunun gostergesi degildir. tamam rahatsiz edicidir, benim de cok basima geldi, hatta iki hafta once neredeyse bu olayin aynisi oldu, o yuzden ne hissettigini cok iyi anliyorum viktor. ama gercekci olursak buradaki suc tadilat yapanin degil, tadilat yapilabilecek saatte uyumaya calisanindir, uzgunum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...