calimero Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 toplum mühendisliği diye bişey duyanınız oldu mu hiç??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ben tekrar edeyim de. Sosyolojinin gereksiz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Türkiye'de verilen eğitimle ve öğrencilerin büyük çoğunluğunun sadece derse girip çıkıp kendine bir şey katmadan mezun olması ve sonra başka işler yapması, türkiye'nin ekonomik ve kültürel durumu nedeniyle sosyoloji mezunu insanlar aktif olarak hiç bir işe yaramıyorlar. Onun dışında bu işe kendini veren ve bi yerlere gelen, sosyoloji okumasa da her hangi bi yerde yöneticilik yapan bir mühendisin bile sosyoloji bilgisi olması "şart" insan ilişkileri sebebiyle zaten. Demeye çalıştığım şey de bu, bu zaten şart bir şey bana göre. Ama mesleki açıdan bakınca Türkiye'de içi çok çok çok boş. Endüstri mühendisliği üzerine sosyoloji yaparsan, yapacağın en iyi şey gidip bi fabrikada bi danışmanlık olur ancak. Başka nasıl bir fayda görmeyi bekliyorsun bilmiyorum. Ama 4 sene sosyoloji okuyacağıma girdim artık 2 sene okurum sosyolog olurum mühendislik umrumda değil diyorsan eyvallah tabi. O zaman 4 sene başka isteyen biri yerine mühendislik okusaydı keşke, onun hakkını yemiş oldun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 ben siyaset bilimciyim. en çok bana soracaksınız! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 saksı değilsin sen. saksı gibi bişi çalsan da:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 nickinin altında rabukatör yazıyo kardeş pek ciddiye alınacak bişi değil =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ancak okuma fırsatı buldum da Mortitsin yazdıklarını. Sürekli insan hakları, sosyal güvence, ülkedeki insanların refahı gibi konulara değinmiş. Bunların hepsi sosyologlar sayesinde mi oldu diyorsun yani ? Benim bildiğim bu tip şeyler (magna carta hariç) en temelli olarak sanayi devriminden sonra işçilerin işverene karşı hakları olsun diye çıktı. Bu da alttan glen baskıyla, sendikalarla falan oldu. Arabulucu sosyologlar olmuştur da, öyle bi diyosun ki sanki tüm modern dünya tarihinde toplum düzenlerini sosyologlar düzenlemiş. Fransız devrimini, sosyal güvenceleri vs. hep oturup düşünüp ortaya sosyologlar koymuş gibi bir havan var. Sosyal bilimler'e döndün sonradan daha genel olsun diye de yemezler. Tabi ki üzerine insanların, hatta herkesin düşünmesi gereken bir alan sosyoloji bana kalırsa. Ama üzgünüm ki ülkemizde iş imkanları ve etkili danışmanlık şansları çok zayıf. Ondan gerçek anlamda işini yapan sosyologlar sadece akademisyen esasen üzgünüm ki. Keşke böyle olmasa, ülkemiz sanayi devrimini zamanında tamamlamış olsaydı da böyle arada kalıp yarı sömürge olmasaydı. Çöp üretim yapmaktansa üretim bilgisini satarak para kazanabilseydik falan filan, oturup bol bol felsefe sosyolojiden konuşurduk para tomarlarımız üzerinde. Ama durum bu değil üzgünüm ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Estel_Anorien said: ben siyaset bilimciyim. en çok bana soracaksınız! sosyal bir bölümde doktora öğrencisiyim EN FAZLA BENİ DİNLEYECEKSİNİZ! daş makası kırar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 o değilde hava çok güzel şapır şapır yağmur yapıyor.. estel sen tıngırı mıngırı nı yağmur altına koyup dinlemeyi düşündün mü hiç? bence doğa sana çok ilginç kompozisyonlarla gelecektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Ben ekonometristim her iki taraf hakkında da bilgim var, uzman benim. Ayrıca Türk'üm herşeyin profösörüyüm, bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar