yav Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 biz geçtik orayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 lol okudum konuyu da buraya değinmemişsiniz. sosyoloji okumak tek başına hiç bir işe yaramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 kkthnxbyee... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 yav said: ekonomi bilimi eğitiminde veriliyor zaten istatistik,matematik ve türevi dersler? yalnız şöyle bir durum var. ekonomi de istatistiksel mekanik de karmaşık sistemlerle uğraşıyor. dolayısıyla istatistiksel mekanikte daha önceden bulunmuş modeller bazı bazı ekonomiye uygulanabiliyor. o açıdan bir faydası var istatistiksel mekanik çalışmanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 ekonometri? mortis said: Sen şu an bu düzende yaşiosan ,örnek veriyorum, insan hakları die bişeyin güvencesi altında isen, sosyal güvencen varsa, belli bir refah seviyesine ulaşabilmişsen veya ailen belli bi yaştan sonra emekliye ayrılıp sağlık sorunlarını para vermeden halledebiliosa ve devletten maaş alabiliosa bunlar için mühendislere veya doktorlara teşekkür etmiceksin. ya burda biraz abartmışsın sanki. yani sosyolojiye saygı da kusur etmek istemem; tabi ki toplumdaki bu tür olayları araştırır, inceler ama direk sosyologlar tarafından oldu demek biraz mübala olmuş. yani yağmur yağdı diye meteoroloğa teşekkür etmem. yani millet saygı duysun diye çok kasmışsın. rahat ol, evet sosyoloji önemli bi bilim dalıdır. millet genelde türkiye de bi endüstri mühendisinin işine yarar mı diye itiraz etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 ben istatistiksel mekanikteki modellerden bahsediyorum bana ne ekonometride bulunan modellerden sdf farklı araştırma dallarının birbirine uygulanabilirliği şaşırtıcı derecede fazla çok evrensel her şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Umarım akademik hayatımda veya kariyerimde istatiksel mekanik'e ihtiyaç duyacak noktaya gelebilirim sevgili Ardeth :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 inşallah gelirsin de süper bi insan olursun fizikten çok matematik gerektiriyor zaten matematiğini öğrenirsen onu da yaparsın sonra john nash falan olursun belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 yav, inşallah süper bi matematikçi olursun. sonra gelir burda "aaa bu ardeth in söylediklerinin bi anlamı yokmuş ya. adam meğer bunca zamandır karizma olsun diye öyle bilimsel laflardan laf salatası yapıyormuş. vay anasını ya... lan bende süper bi bilim adamı sanıyodum. ahaha millet baksanıza ya, çözdüm ben olayını." dersin. pati artık ardeth e bi başka bakmaya başlar. bunun ortaya çıkmasına ardeth dayanamaz. bu utançla yaşamak yerine kendini yüksek bi yerden atar. ancak şans eseri kurtulur. "puhahahaha fizikçiye bak; atlayacağı yüksekliği bile akıl edememiş." diye okula yeni giren zibidilerin makarası olur bi akademik kariyer boyunca... bu travmayı da kaldıramaz ardeth; artık bilimi kötü amaçları için kullanacak bi super villian doğmuştur... ya ardeth burda değil, genelde hakkaten dediklerinin bi anlamı varmı, yoksa bizi mi yiyon? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 aa aynen ben kim lan bu ardeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 http://www.cenecc.ens.fr/EcoCog/Livre/Drafts/MBGJPNDPv5.pdf http://en.wikipedia.org/wiki/Econophysics Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ardeth said: aa aynen ben kim lan bu ardeth sheldon cooper diye bi arkadaş. biz ona kısaca ardeth diyoruz. Ardeth said: http://www.cenecc.ens.fr/EcoCog/Livre/Drafts/MBGJPNDPv5.pdf http://en.wikipedia.org/wiki/Econophysics burda değil yav. anladım bunu genelde diyom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Sevgilerle. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (.//.) (.//.) (.//.) (.//.) (.//.) (.//.) () / () / () / () / () / () / (_/_) (_/_) (_/_) (_/_) (_/_) (_/_) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 olm ardeth daha okula ilk girdiğinde 3. dersinde bilim adamlıgı yapıyodu burda bişi bilmeden. öğrendi mi şimdi bilmiyorum yazıyor yine bişiler ama sonunu saçları döküp 2bin tl maaşla git gel yapcak bi memur olarak görüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 şaka diyorum lan :D şimdi ya wall of text gelir ya da cevap vermez. alınma tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 olm alındı galiba lan. siliyim edit süresi geçmeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 ,,_ zd$$??= z$$P? F:`c, _ d$$, `c'cc$$i ,cd$?R $$$$ cud$,?$$$i ,=P"2?z " $" " ?$$$,?$$$. ,-''`>, bzP 'cLdb,?$$,?$$$ ,h' "I$'J$P ... `?$$$,"$$,`$$h $$PxrF'd$" d$PP""?-,"?$$,?$h`$$,,$$'$F44" ?,,_`=4c,?=,"?hu?$`?L4$'? ' `""?==""=-"" `""-`'_,,,, .ccu?m?e?JC,-,"=? """=='?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 fenris said: ekonometri? mortis said: Sen şu an bu düzende yaşiosan ,örnek veriyorum, insan hakları die bişeyin güvencesi altında isen, sosyal güvencen varsa, belli bir refah seviyesine ulaşabilmişsen veya ailen belli bi yaştan sonra emekliye ayrılıp sağlık sorunlarını para vermeden halledebiliosa ve devletten maaş alabiliosa bunlar için mühendislere veya doktorlara teşekkür etmiceksin. ya burda biraz abartmışsın sanki. yani sosyolojiye saygı da kusur etmek istemem; tabi ki toplumdaki bu tür olayları araştırır, inceler ama direk sosyologlar tarafından oldu demek biraz mübala olmuş. yani yağmur yağdı diye meteoroloğa teşekkür etmem. yani millet saygı duysun diye çok kasmışsın. rahat ol, evet sosyoloji önemli bi bilim dalıdır. millet genelde türkiye de bi endüstri mühendisinin işine yarar mı diye itiraz etmiş. yağmur yağdı meteoroloji? meteorologlar mı yağmur yağdırıo? bu olaylar kendiliinden mi yapılıo diorum? Bu olayların düzenlenmesi oluşması. ben anlamiorum siz sosyologlar sadece oturup inceler ve makale yazar mı zannediosunuz? eğer öleyse üzgünüm sosyoloji hakkında hiç bi fikriniz yok demektir. ki ben burda genellikle savunmamı sosyoloji deil de sosyal bilimler üzerinden yaptım. Genel olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 fenris said: ya ardeth burda değil, genelde hakkaten dediklerinin bi anlamı varmı, yoksa bizi mi yiyon? :P Ardeth said: Ben de bu şakanın bir parçasıyım. Sürekli saçma sapan şeyler söyleyip fizik çok farklı, fantastik bir şeymiş izlenimi yaratmam için para ödediler bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 @mortis o kadar şey yazdım; sonra editlediğini gördüm. evet ben orda sadece sosyolojiden bahsettiğini sanmıştım. hayır sosyolojinin sadece olayları araştıran bi bilim dalı olduğuna inanmıyorum. ders almıştım ama anladığım pek söylenemez; yanlışım varsa düzelt. ama orda olay biraz farklı. "kendi kendine mi" demişsin. hayır ama nasıl desem... genelde toplumun yaptığı baskıyla alınır o haklar. ha tabi iş hakların tanımlanması, şekillenmesi ve ortak bir yol bulunmasında bu tür bilim adamları önemlidir. ama "bu haklar için teşekkür edin." biraz abartı geldi sadece. minnet duymadığımdan değil. dediğim gibi fazla kasıyosun bence. sosyolojiyi küçük gören yok. türkiye'de end. mühendisine yarar mı o tartışılmış. ekonomi için neler diyenler var; bizim burda kafayı yememiz lazımdı o şekilde :P not: yukardakilerin alayı ardeth in pm le rızası alınarak yazılmıştır. edit: imla, evet hem de bi kaç kere :/. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Tamam madem yanlış anladın açıkliim: şimdi policy making die bi olay var. Her toplumda politik duruma ekonomik duruma göre belli kurallar düzünlemeler, uygulamalar hazırlanior. örnek veriorum, norveçte hamile kalan çalışan kadınlar rahat rahat çocuk yapsın die 1 yıl maaşlı izin verilmesi ve üstüne kocaları da bu çocukların bebekliğinde yanların da olsun die 6 ay maaşlı izin verilmesi. veya daha basit olarak herhangi bi Avrupa ülkedesinde işsiz olanların maaş alması gibi vs. Önceden de dediim gibi Türkiye'de de senin garanti olarak gördüğün nasıl işlediğini düşünmediğin çoğu şey sosyal bilimciler tarafından tasarlanio düzenlenio. Avrupa birliği mesela veya Dünya bankası, kendi üyelerine önerilerde bulunuo ki bunlar sırf ekonomik değil , sosyal çok şey var. Bunları da tamam uyguluyalım hadi diip olmuo . Yine aynı şekilde bunları sosyal bilimciler yapiıyor. Sırf Sosyolog demiorum. Bunun içinde politikacı da olur sosyolog da olur ekonomist de olur sonuçta her açıdan incelemen gerekio. Toplum bu bir sürü bileşeni var. Sosyoloji tek başına entellektüel bi bilim, Oturup tepeden dünyanın nasıl işlediğine toplumun bu hale nasıl geldiğine bakıp açıklıosun kendi kafana göre. Ama işi pratiğe dökünce yukarda anlattığım gibi. Sosyoloji 100 yıllık bilim. Çok eski değil. Fakat Modern dünyanın işlemesi ve anlaşılması için tahmin ettiğinizden fazla katkısı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 http://static.ideefixe.com/images/81/81034_2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 mortis en hakli, geriniz yanlissiniz, aksini iddia eden olursa kilidim elimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 hmm, benim aklıma hak denince ilk sendikalar, amerika da bunalım yıllarında milletin işverenlerin silahlı adamlarla gezmesi, ingiletere de savaş yıllarında kadın işçilerin değerinin artması filan geldi... o yüzden dedim "teşekkür abartı" diye. artık oturmuş ülkelerin hayat standartlarını yükseltmesinden bahsederek, e doğrudur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 verdiğim örnekler oturmuş ülkelerden oldu daha çok ama mesela Dünya Bankası daha çok gelişen ve fakir ülkelere sosyal ve ekonomik poliçeler hazırlar vs. Veya devlete tavsiyelerde bulunur e tabi uygulayın bunları öle borç veririz muhabbeti yaparlar vs orası ayrı. genel olarak ama evet hayat standartı yükseltme amaçlı yapılır tabi ki. Refah devletinin en iyi örneklerinden olduğu için Norveçi örnek verdim. dediğim gibi sözel bilimlerin hepsi birbiriyle çok iç içe, çok rahat birinden diğerine geçiş yapabiliosun o yüzden ne mezunu olduğun bazen farketmio , insana bakio. bu dediklerim i ekonomist de yapar sosoyolog da politikacı da. Çünkü genellikle bi dalı çalışan devamında dierlerini de çalışıyor bi şekilde. Topluma üzerinde bi olay yapıcaksan her türlü bakman gerekio işte . O yüzden hep sosyal bilim diorum. sırf sosyolog demiorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar