Tarantababu Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Şimdi ben endüstri müh. okuyorum .. ama sosyoloji gibi bir bölümde yüksek yapmaya karar verdim.Ayrıca yıllardır ilgilendiğim için pek çok kitap okudum boş da sayılmam. internet sitelerine baktım çoğu üninin ama pek açıklayıcı bilgi bulamadım.. Örneğin boğaziçi ve istanbul üniversitesine başvursam (başvurabiliyormuyum bilmiyorum.) kabul edilme şansım nedir? bi de sen mühendislik okumuşsun ne işin sosyoloji falan biz kendi öğrencimizi alacaz tripleri çok oluyor mudur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 İstersen AÖF'ten 4 yıllık sosyoloji lisansı alabiliyorsun heheh. Opsiyon olarak demiş olayım dedim. yeni açıldı da aöf'te sosyoloji.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 eğer yeterli bilgi birikimini ve hevesi görürlerse alırlar neden almasınlar ama bilimsel hazırlşık okuyacaksın boğazşçi almayabilir de istanbul alabilir bu arada ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 ben de Mak müh. bitirdim hukuk masterı yapmak istiyorum hadi hayırlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 makina'dan hukuk masteri yapmak bambaşkaymış endüstri müh. bira daha sözel bölümlere yakın olduğu için kabul edilme şansın daha yüksek aslında. yapılabilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Holy said: makina'dan hukuk masteri yapmak bambaşkaymış endüstri müh. bira daha sözel bölümlere yakın olduğu için kabul edilme şansın daha yüksek aslında. yapılabilir yani. Elektrik müh. okuyup hukuk masteri yapan gördüm. Bu tip adamlar genelde contrat manager tarzı yerlere doğru gidiyorlar.Özellikle Contractor-subcontractor-subsupplier ilişkisi tuğla gibi kontrat olan yerlerde mevcutlar.Örnek: normalde öngörülmemiş bir sorun için sisteme modif-ekleme-çıkarma bişiiler yapılacaksa "dur bakiim kontrata göre kimin sorumluluğu, şu contrat managera bi soralım" diyalogları geçebilir.(teknik konularda full hukuk build giden adamlar afallayabiliyor hibrit class da gerekli) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Amacın danışman mı olmak makina mezunu olup : ) Ben de makina bitirdim, hukuk kim istemez ben de okıyım da mba yapmak varken gerek yok sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Güncellemeyi pek sevmiyorum ondan dabıl post. Konuyla ilgili olarak da, Endüstri ile sosyolojinin ne alakası var abi. Kendine gel mesleki olarak zaman kaybından başka bir şey değil. Zaten okuyormuşsun kitaplar falan, masterda da farklı bir şey yaptırmıcaklar ki kitap okutucaklar. Mesleki açıdan daha faydalı olabilcek bir şey üzerine yap masterı kesinlikle, ya işletme yap, ama bence ya makina ya bilgisayar yap masterını. Endüstri zaten arada kalmış hiç bi şeyi tam beceremeyen bi meslek dalı, bi de gidip sosyoloji gibi sözel olup da yine mesleki olarak hiç bi işe yaramayan bir şey okursan. Bir işe yarayan bi özelliğin olmaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 hop laf yok sosyolojiye ^_^ haha var abi boğaziçinde mühendislik mezunu olup sosyoloji devam eden. Eğer istekli olduğunu gösterir akademik geçmişin de yeterli ise ve güzel bi araştırma önerisi getirirsen kabul edilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Abi iyi güzel de, bir yanda adam mühendis, doktor, avukat. Öbür yanda bakıosun 4-5 sene yaymış 3-5 kitap okumuş neymiş efendim sosyoloji. Napıosunuz olm siz mezun olunca akademisyen olup sosyal eleştiriler yazmaktan başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ayrıca biliyorum ki sosyolojide genelde dayıyolar ezberi. Ya teorisyen oluyosun asıl batılı teorisyenlerin söylediklerine paralel şeyler geveliosun ya da bi şirkete yamanıp 2 anket yaparsın ki türkiyede halkın nabzını ölçmek için bu kadar sosyoloji okumaya gerek yok zaten hiç bir araştırma gerçekçi olmayacaktır bu cahiller ülkesinde. Sosyoloji okuyanların çoğu okul hayatlarının tamamında yatmış adamlar, lisede yan gelip yatarak benim yaptığım puanla 2-3 kere girebileceğim puanlarla girerek üniversitede de ne veriliosa ezberleyip derslerden geçen bir topluluk. Çok azı var ki kendilerine ekstra bir şey katmak için bir sürü fazladan kitap okusun araştırsın etsin ki bunun için ezberci öğretimin ötesine geçmesi lazım zihninde. Bizim bölümde bile ezberden tamamen uzak öğretim yapılıyor, gidin araştırın kendiniz modunda hocalar. Kaldı ki 30-40 düzgün kitap okuyarak o seviyeye gelinebilir sosyoloji alanında, üni okumaya gerek yok. Kendinizi kandırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 topici açan da yazmamış neden sosyoloji okumak istediğini. neden insan sosyolojo okumak ister ki mühendisliğin üstüne? fazla para alamazsın gireceğin işten, yok kültür ya da seviyorum dersen git kitaplarını falan oku. cidden anlamsız geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 para her şey olmadığından olabilir mi? ar-ge dışında mühendisliğin zevkli bi meslek olmamasından veya. veyahutta mühendisliği hiç sevmemiş olup, "sayısala zekiler gider, sözele salaklar bişeyi tutturamayanlar olm" mantığıyla lisede sayısal seçip, öss de de mühendisliğe gidip, sonrasında "naptım ulan ben, ne sayısalı ne mühemdisliği" dediğinden olabilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 @pen: hahaha hiç bi fikrin yokmuş Sosyoloji hakkında . Oku bakiim herhangi sosyoloji kitabını da anlio musun bakalım Ayrıca çoğu mesleği oturup kendin kitaplarını okuyarak çalışabilirsin. Bilgi ortada, heryer bilgi kaynio. SAbancı da bilg. mühendisliği okuyan arkadaşım da bilg mühendisliinin gayet alıp kitapları ilgin varsa okuyup öğrenilebilecek bşey olduunu slüo ki çok insan taniorum bilg mühü olmayıp bilg. müh okuyanlardan çok daha ii bilgisayar bilen. Otururrsun dilleri öğrenirsin okursun deli gibi neyin nasıl çalıştığını olursun "bilgisayar mühendisi". Madem kendin çalışmak bu kadar kolaysa. Üniversitenin mantığını yanlış kapmışsın sen arkadaşım. Olay bilgiyi sana yüklemek değil. Ha mesleki konuda bişey diemem. Evet Amerikada sosyologlar policy yaratmada çok iş yapiolar. Sürekli araştırmalar vs ile Amerika çoğu policylerini değiştirio yaratio edio pratikte direk iş yapanlar var. Türkiyede de araştırma şirketlerinde vs çalışılınıo anca onların çoğu da pazar araştırma consumer behaviour tarzı olaylar.. genellikle insanlar ama reklam ve medya sektörüne kayio sosyolojiden. Fakat sözel bölümlerde zaten herkes her işi yapıp işi işte öğrendikten sonra bölümün önemi kalmio. Okumak istiosan okursun, kimse seni İşletmeci Ekonomist Politikacı veya Sosyolog die almio, sen kendini geliştirmişsen kanıtlayabiliosan sorun yok. o yüzden neden zevk aliosa onu okuması normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mortis said: @pen: hahaha hiç bi fikrin yokmuş Sosyoloji hakkında . Oku bakiim herhangi sosyoloji kitabını da anlio musun bakalım ee okudugunuz kitabı anlamıyosanız napıyosunuz sosyoloji bölümünde sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 kitabı anlamayı öğretiyolar demekki ünide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 birde topic sahibi neden okumak istediğini söylemediği için kendi aramızda bundan dolayı okumak ister hede hodo gibi mantık yüklemeye çalışmayalım bence amacı bilmeden. bence son derece gereksiz, fikrim sabit ama sosyoloji okuyan biri savunacaktır tabi ona da saygım sonsuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 o zaman sosyal bilimleri komple kapatalım abi. kitapta yazıyo çünkü herşeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Dostum benim bilgi birikimimi ezerek bi yere varamassın. Belki ben senden bile çok sosyoloji kitabı okudum nerden biliyorsun ? Ki bize üniversitede sosyoloji de gösteriyorlar. Derslerin nasıl işlendiği, neyin nasıl yapıldığı hakkında fikrim var. Kimse kitap okuyarak "mühendis", "doktor" ya da "avukat" olamaz orda yanlışın var. Ama sosyal bilimleri gayet ilgisi olan herkes okuyarak (ve evet okuduğumu anlayacak zekaya ve birikime sahibim orta okul ve lisede yan gelip yatmadığım için) öğrenip, belli bir bilgi birikimi edinebilir. Senin tek farkın akademisyen olursun, bi işe girersin vs. diploman olduğu için. Ama o diğer adamdan daha bilgili olduğunu göstermez bu. Siz temel meslek dallarını küçümsememeyi öğren önce. Kıyrıtık sosyolojinizle mühendisliği falan kıyaslamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mortis said: @pen: hahaha hiç bi fikrin yokmuş Sosyoloji hakkında . Oku bakiim herhangi sosyoloji kitabını da anlio musun bakalım Ayrıca çok rahat anlarım, okumuşluğum da var. Meslek haline getirmem gerekmiyor. Sen oku bakalım mukavemet, robotik, mikroelektronik, anatomi, ceza hukuku falan bir şey anlıcakmısın. said: Üniversitenin mantığını yanlış kapmışsın sen arkadaşım. Olay bilgiyi sana yüklemek değil. Bizde öyle değil, sizde sosyolojik formasyon mu veriyolar size de böyle diyorsun. Bilgiyi dayıyolar işte, ne var ekstra? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 bilgi falan dayadıkları yok be güzelim bi tane ezberlediğim şey yoktur 5 senelik boğaziçi hayatımda. 1 tane bile. Belki istatistik dersinde 2 tane formül. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ezber hukuktaki gibi olmıcak tabi, ama sen bildiğini veya sahip olduğunu düşündüğün o "bakış açıları", veya işte ben anlamıyor muşum ya sosyolojiden sen anlıyormuşsun ya. O orda sana soktukları bilgilerle oluştu işte. Yoksa yan gelip yatmaya devam etmesen 5. senen olmazdı heralde. Belli ki verdiklerini bile yapmamışsın doğru düzgün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Evet abi biz yan gelip yatioruz sözel bölümler olarak ilerde yönetenler biz oluoruz siz de çalış et ezberle kas, sonra işçi oluosunuz. Hayat böle adaletsiz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ahahaha hem saçmalıosun hem çirkinleşiosun ama kendini düşürdüğünün farkında değilsin. Bizim kurduğumu şirketlere maaşlı danışmanlık yapıyorsunuz şanslıysanız. Hangi sosyolog nereye yönetici olmuş hayallerde yaşamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 abi can ne nerd rage adammışsın sen ya hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar